Zoeken

Computerprestaties zonder lawaai

Geluidsisolatie voor uw serverruimte

  • Minder lawaai van ventilatoren, processoren of harde schijven
  • Verbeterde arbeidsomstandigheden in de aangrenzende vertrekken
  • Brandvertragende absorptieplaten voor meer brandveiligheid
  • Akoestische elementen voor het gebruik in rasterplafonds en systeemvloeren
  • Geluidsisolatie met CNC-technologie voor u op maat gemaakt

Hier meer over het thema geluidswering voor computers, pc's en serverruimtes.
aixFOAM Premium Geluidsabsorber met brandveiligheidsklasse DIN 4101 B1

De meest effectieve lawaaibestrijding aller tijden

Met onze aixFOAM Premium absorbers met brandwerendheid Plus definieert u lawaaibestrijding opnieuw.

Ontdek nu!

Product Finder

Locatie

Plafond

Muur

Optiek

Glad oppervlak

Gestructureerd oppervlak

Bevestigingssysteem

Selbstklebend

Montagecassette aluminium, geëloxeerd

Ophangsysteem

Producten zonder vaste montage

Matching products: Herstel filter

Classic Line

Professional Line

Nog meer keuze?

Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Nog meer keuze?

Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze PROFESSIONAL LINE.

Geluidsisolatie voor de serverruimte

Ze zijn uit onze dagelijkse routine niet meer weg te denken: computers en servers die ons ondersteunen bij zowat alles wat wij ondernemen, zowel in het werk als in vrije tijd. Bij alle voordelen waar de moderne apparaten ons mee verblijden, hebben ze soms wel het nadeel dat ze veel geraas veroorzaken.

Waardoor is het in de serverruimte vaak zo luidruchtig?

Lawaai van ventilatoren, processoren en andere componenten

Computers, pc's en servers brengen in recordtijd soms echte mirakels voort. In een paar seconden lossen ze de meest complexe vragen en rekensommen op. Daarbij kunnen de apparaten bij volle belasting al gauw temperaturen bereiken van wel 100°C. Om de gevaren die daarbij ontstaan te verminderen en de heet geworden vaste schijven en processoren af te koelen, zitten er krachtige ventilatoren en koelers in de computerkast. Het nadeel van deze componenten is dat de geluiden die ze daarbij maken nogal eens als storend worden ervaren. De behuizing van de apparatuur, van dunne metaalplaat en lichte kunststof, gaat door het draaien van de ventilatoren trillen. En dat presenteert zich als een onaangename vibratie en gedreun. In combinatie met het kenmerkende geratel van de processoren, de harde schijven of het station ontstaat er dan echt lawaai.
Ventilatoren in computers zijn vaak de oorzaak van lawaai in de serverruimte. Geluidsisolatie zorgt voor rust.
Er bromt en raast van alles, het zoemt: ventilatoren, stations, processoren en harde schijven van pc's, computers en servers maken nu eenmaal lawaai. Een achteraf aangebrachte geluidsisolatie in de serverruimte zorgt voor rust.

Lawaai in de serverruimte

In serverruimtes zijn meestal allerlei harde materialen als steen, glas en metaal terug te vinden die geluid weerkaatsen, dus ook het geraas van ventilatoren en processoren. Zonder geluiddemping versterken deze geluiden elkaar, waardoor er een geluidsniveau ontstaat dat vooral storend kan zijn voor degenen die in de naastgelegen ruimten moeten werken. Een achteraf aangebrachte geluidsisolatie op muren, plafond of in een systeemvloer is hier de enige mogelijkheid om het geluidsniveau omlaag te brengen.

Hoe werkt geluidsisolatie in de serverruimte?

Om lawaai in de serverruimte te verminderen zijn er twee methodes. Aan de ene kant kan de serverruimte geluiddicht worden gemaakt en aan de andere kant bestaat er ook de mogelijkheid om lawaai producerende apparaten te isoleren.

Geluidsisolatie in de serverruimte

In de serverruimte staan in de regel meerdere computers of servers die een geruis veroorzaken en meestal 24 uur per dag draaien. In dit geval is de geluidsisolatie van de volledige ruimte nuttig.

Afhankelijk van de mate van geluidsoverlast kan het voldoende zijn slechts een enkele wand van de serverruimte te dempen, bijv. als die direct grenst aan een vertrek waar mensen last hebben van het lawaai uit de serverruimte.

Om te voorkomen dat geluidsgolven tegen de wand ketsen en zich daardoor kunnen voortplanten naar de naastgelegen ruimten, moeten er geluidsabsorberende matten worden aangebracht voor het absorberen van het lawaai. Daarbij dient de materiaaldikte van de absorbeerder worden aangepast aan het lawaai van de apparaten. Hoe meer er door hen wordt geproduceerd des te hoger moet de gekozen dikte van de geluidsisolerende matten zijn voor een effectieve geluidsabsorptie.

De vele apparaten zorgen samen met harde oppervlakken die het geluid in de serverruimte ongefilterd weerkaatsen, zoals wanden en plafonds, voor een geluidsniveau dat sterk toeneemt. Geluidsisolatie van wanden en plafonds zorgt voor rust terwijl alles draait.
Geluidsisolatie achteraf: absorptieplaten tegen de wanden en het plafond van de serverruimte verminderen het lawaai.

Geluidsisolatie van individuele computers en servers

Om lawaai in de serverruimte te verminderen is het soms zinvol om individuele apparaten te isoleren. Daarvoor kunnen passende geluidsisolerende matten in de computer worden ingebouwd of behuizingen om de apparaten worden aangebracht. U vindt passende geluidsabsorbeerders in onze productcategorie Computer/pc.
Achteraf aanbrengen is zinvol: stillere componenten brengen in combinatie met geluidsisolatie het geluidsniveau van de PC naar beneden.
Vaak zijn individuele apparaten verantwoordelijk voor het lawaai en is de geluidsisolatie van de computer een goede optie om het geluidsniveau omlaag te brengen. U vind passende absorbeerders voor geluidsisolatie van de pc ook in onze bijbehorende productcategorie.

Naar categorie

In elk geval moet bij het selecteren van de absorptieplaten worden gelet op de geldende brandweervoorschriften, bijv. die van brandveiligheidsklasse DIN 4102 B1 zoals deze in de regel van toepassing is op openbaar toegankelijke gebouwen. Over het algemeen is het raadzaam om bij componenten die heel heet kunnen worden terug te grijpen op geluidsisolerende matten met vlamwerende eigenschappen. Alle gegevens over de hitte- en vlambestendigheid van onze aixFOAM absorptieplaten vindt u op de desbetreffende productpagina's.

Waarom is aixFOAM de beste keus voor de geluidsisolatie van uw computer of serverruimte?

Als fabrikant van geluidsabsorberende elementen van hoge kwaliteit weten wij hoe belangrijk en hoe gecompliceerd het thema geluiddemping in de ICT is. Aan de ene kant moet het geluid van de apparaten zoveel mogelijk worden teruggedrongen, maar anderzijds mag deze gevoelige techniek niet te lijden hebben van een teveel aan geluidsisolatie. Daarom hebben wij akoestische elementen ontwikkeld die aan deze hoge eisen voldoen.
Icoon geluidsabsorber op maat gemaakt
Productie
gestandaardiseerd
of op maat
Icoon Geluidsabsorber met geprofileerd oppervlak
Oppervlakken
profielen
naar keus
Icoontje Geluidsabsorber materiaaldiktes
Hoogten
verschillende
mogelijk
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icoon weerstand geluidsabsorbers
Bescherming
tegen vuil &
vloeistoffen
Dankzij 60 jaar ervaring en doordat wij onze akoestische schuimen continu zijn blijven doorontwikkelen, zijn wij erin geslaagd effectieve en flexibele geluidsisolerende elementen te ontwikkelen die ideaal zijn voor toepassing in de behuizing van luidsprekers. Die reduceren het lawaai en zijn verkrijgbaar in verschillende brandveiligheidsklassen en materiaaldiktes. Kies uw favoriet uit de vele soorten oppervlakken en profielen. De verschillende opties voor de montage, zoals de praktische zelfklevende uitvoering, maken het aanbrengen van de absorptieplaten erg gemakkelijk.

Nu is het aan u: Schaf de passende geluidsisolatie voor uw serverruimte aan!

Kies nu uit onze aixFOAM-producten voor de serverruimte uw passende geluidsisolatie of maak gebruik van onze gratis adviserende dienstverlening. Onze gespecialiseerde planners zullen u assisteren bij uw projecten, om de passende oplossing te vinden voor wat u nodig hebt.
Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM geluidsabsorbers voor uw serverruimte

Hier vindt u de passende geluidsisolatie voor uw serverruimte.

Naar de producten
Callcenter user-circle logout