IT-gebruik zonder lawaai
Geluidsisolatie voor computers, pc's en serverruimtes
 • Minder lawaai van ventilatoren, processoren of harde schijven
 • Verbeterde arbeidsomstandigheden in de aangrenzende vertrekken
 • Brandvertragende absorptieplaten voor meer brandveiligheid
 • Geluidsisolatie met CNC-technologie voor u op maat gemaakt
Hier meer over het thema geluidswering voor computers, pc's en serverruimtes.
Gratis advies
Wij zijn er voor u.
Kijk op onze helppagina's of laat u anders gratis adviseren! +49 (0)2403 / 83830 - 22

Individuele serviceverzoeken

Bent u een grootafnemer? Hebt u andere leveringshoeveelheden nodig dan in de shop beschikbaar? Hebt u speciale wensen ten aanzien van verpakking of speciale verzend- en leveringsvoorwaarden? Neem gewoon even contact met ons op!

 1. Art.nr. SH0021
  De industrienorm voor absorptie
  Akoestische noppenschuimstof voor industriële geluidsisolatie
  • Rechthoekige plaat (100 x 50 cm) met noppenprofiel
  • In de kleur antraciet
  • Veelzijdig inzetbaar, voor bijv. de behuizing van machines, motoren, elektrische apparatuur, compressoren, schakelkast...
  vanaf
  € 54,75
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 16% btw
 2. Art.nr. SH0131
  Flexibel tegen contactgeluid
  Zeer effectieve, zware akoestische folie voor het dempen van contactgeluid
  • Rechthoekige plaat (100 x 50 cm) met zelfklevende achterzijde
  • Ideaal voor het minimaliseren van materiaaltrillingen
  • flexibel inzetbaar in technische sectoren, bijv. in de carross...
  vanaf
  € 110,67
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 16% btw
 3. Art.nr. SH0021 MH
  Chemisch stabiel met noppen
  Zeer effectieve geluidsisolatie met akoestische schuimstof van duromeer
  • Rechthoekige plaat (100 x 50 cm), met homogeen poreus oppervlak met noppenprofiel
  • Uitzonderlijk hitte- en vlambestendig conform brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 (niet indien gelam...
 4. Art.nr. SH0011 MH
  Chemisch stabiel
  Zeer effectieve geluidsisolatie met akoestische schuimstof van duromeer
  • Rechthoekige plaat (100 x 50 cm), met homogeen poreus oppervlak
  • Uitzonderlijk hitte- en vlambestendig conform DIN4102 B1 (niet indien gelamineerd met zware folie)
  • Chemisch stabiel
  • Ve...
 5. Art.nr. SH0011
  Glad. En goed.
  Flexibele gladde geluidsabsorberende matten
  • Rechthoekige plaat (100 x 50 cm), met glad oppervlak
  • Breedband absorptieplaat
  • In de kleur antraciet
  • Te gebruiken voor geluidsisolatie in bijv. de machinebouw, machinebehuizingen, voertuigen
  ...
  vanaf
  € 31,64
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 16% btw
 6. Art.nr. SH0051 MH
  Chemisch stabiel met trapezevormige structuur
  Zeer effectieve geluidsisolatie met trapezeprofiel van akoestische schuimstof van duromeer
  • Rechthoekige plaat (100 x 50 cm), met homogeen poreus oppervlak met trapezeprofiel
  • Uitzonderlijk hitte- en vlambestendig conform brandveiligheidsklasse DIN 4102 ...
 7. Art.nr. SH0051
  Structurele tegenstander van lawaai
  Effectieve akoestische absorptieplaat met trapezestructuur en een dikke, solide basis
  • Rechthoekige plaat (100 x 50 cm) met trapezeprofiel
  • Verkrijgbaar in antraciet
  • Flexibel inzetbaar, voor bijv. de behuizing van machines, serverkasten, machineruimtes, s...
  vanaf
  € 95,40
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 16% btw
 8. Nog meer keuze?

  Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

 9. Nog meer keuze?

  Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze ARCHITECT LINE.

Geluidsisolatie voor computers, pc's en serverruimtes

Ze zijn uit onze dagelijkse routine niet meer weg te denken: computers en servers die ons ondersteunen bij zowat alles wat wij ondernemen, zowel in het werk als in vrije tijd. Bij alle voordelen waar de moderne apparaten ons mee verblijden, hebben ze soms wel het nadeel dat ze veel geraas veroorzaken.

Waardoor zijn computers of servers vaak zo luidruchtig?

Lawaai van ventilatoren, processoren en andere componenten

Computers, pc's en servers brengen in recordtijd soms echte mirakels voort. In een paar seconden lossen ze de meest complexe vragen en rekensommen op. Daarbij kunnen de apparaten bij volle belasting al gauw temperaturen bereiken van wel 100°C. Om de gevaren die daarbij ontstaan te verminderen en de heet geworden vaste schijven en processoren af te koelen, zitten er krachtige ventilatoren en koelers in de computerkast. Het nadeel van deze componenten is dat de geluiden die ze daarbij maken nogal eens als storend worden ervaren. De behuizing van de apparatuur, van dunne metaalplaat en lichte kunststof, gaat door het draaien van de ventilatoren trillen. En dat presenteert zich als een onaangename vibratie en gedreun. In combinatie met het kenmerkende geratel van de processoren, de harde schijven of het station ontstaat er dan echt lawaai.

Er bromt en raast van alles, het zoemt: ventilatoren, stations, processoren en harde schijven van pc's, computers en servers maken nu eenmaal lawaai. Achteraf aangebrachte geluidsabsorptie in de serverruimte of het apparaat brengt rust.
Ventilatoren in de computer of de PC zijn vaak de oorzaak van al het lawaai. geluiddemping zorgt voor rust.

Nagalm en een slechte akoestiek in de serverruimte

In serverruimtes zijn meestal allerlei harde materialen als steen, glas en metaal terug te vinden die geluid weerkaatsen, dus ook het geraas van ventilatoren en processoren. Zonder geluiddemping versterken deze geluiden elkaar, waardoor er een geluidsniveau ontstaat dat vooral storend kan zijn voor degenen die in de naastgelegen ruimten moeten werken. Het achteraf aanbrengen van geluidsabsorptie tegen wanden of plafond is hier de enige mogelijkheid om de geluidsdruk terug te brengen.

Hoe is geluidswering in serverruimtes en van de computer of PC te realiseren?

Om het lawaai van de server of de computer terug te dringen, zijn er twee benaderingen. Ten eerste kan de hele serverruimte geluidsgeïsoleerd worden, en verder is het ook mogelijk om bij de afzonderlijke pc's het geluid te dempen.

Geluidsisolatie voor pc's en computers

Evenals diverse andere bureaumachines kan ook een losstaande PC te luidruchtig zijn en daarmee een slechte invloed hebben op het werkklimaat op het kantoor of op de gerieflijkheid van de woning. Naast maatregelen als het vervangen van een oud type ventilator door een stiller model, kan ook de geluidsisolatie van de behuizing zorgen voor meer rust.

Om bijv. de vibraties van de kast te elimineren, moet het dunne plaatmateriaal of de kunststof worden versterkt. Daarvoor zijn onze flinterdunne en zeer flexibele anti-dreunmatten bij uitstek geschikt. Deze kunnen eenvoudig op maat gesneden en dan verder verwerkt worden. Voor het dempen kunnen ook poreuze absorptieplaten worden aangebracht aan de binnenzijde van de computerkast.

Wees hierbij echter wel voorzichtig, want het mag niet zo zijn dat vanwege de geluidsabsorptie de temperatuur in de kast te hoog oploopt! Aan de ene kant is een te grote hitte-ontwikkeling een veiligheidsrisico, van de andere kant zullen de ventilatoren dan nog harder draaien om de temperatuur te regelen, met als gevolg juist meer lawaai. En dan heeft de hele geluiddemping weinig zin natuurlijk. Om te voorkomen dat het tot hittevorming komt in de PC-kast, moet er worden gezorgd voor voldoende ventilatie. Dit kan door voldoende afstand te houden ten opzichte van de schillende componenten in de kast of door een extra ventilatiekanaal aan te leggen. Desnoods kan er een aparte kast om de computer of de PC heen worden gezet, die dan wordt voorzien van geluidsabsorberende matten.

In elk geval moet bij het selecteren van de absorptieplaten worden gelet op de geldende brandweervoorschriften, bijv. die van brandveiligheidsklasse DIN 4102 B1 zoals deze in de regel van toepassing is op openbaar toegankelijke gebouwen. In het algemeen is het raadzaam om bij componenten die heel heet kunnen worden terug te grijpen op geluidsabsorberende matten met vlamwerende eigenschappen. Alle gegevens over de hitte- en vlambestendigheid van onze aixFOAM absorptieplaten vindt u op de desbetreffende productpagina's.

Achteraf aanbrengen is zinvol: stillere componenten brengen in combinatie met geluidsabsorptie het geluidsniveau van de PC naar beneden.
Dikwijls zijn het maar een paar componenten in de pc of computer, zoals de ventilator, die verantwoordelijk zijn voor al het lawaai. Als deze niet vervangen kunnen worden door onderdelen die stiller werken, dan is een goede optie om de hele PC te voorzien van geluidsabsorptie om het geluidsniveau omlaag te krijgen.

Geluidsabsorptie / geluidsisolatie in de serverruimte

In de serverruimte staan in de regel meerdere computers of servers die een geruis veroorzaken en meestal 24 uur per dag draaien. In dat geval is het aan te raden de ruimte in zijn geheel geluidsgeïsoleerd te maken. Dit heeft bovendien het voordeel dat het gevaar van oververhitting van de apparatuur nagenoeg uitgesloten is.

Afhankelijk van de mate van geluidsoverlast kan het voldoende zijn slechts een enkele wand van de serverruimte te dempen, bijv. als die direct grenst aan een vertrek waar mensen last hebben van het lawaai uit de serverruimte.

Om te voorkomen dat geluidsgolven tegen de wand ketsen en zich daardoor kunnen voortplanten naar de naastgelegen ruimten, moeten er geluidsabsorberende matten worden aangebracht voor het absorberen van het lawaai. De dikte van het absorberende materiaal moeten worden afgestemd op het soort lawaai van de servers/computers. Hoe meer lawaai er afkomt van de apparaten, des te dikker moeten de matten die voor de geluidsabsorptie zorgen zijn.

De vele apparaten zorgen samen met harde oppervlakken die het geluid in de serverruimte ongefilterd weerkaatsen, zoals wanden en plafonds, voor een geluidsniveau dat sterk toeneemt. Geluidsisolatie van wanden en plafonds zorgt voor rust terwijl alles draait.
Geluidsisolatie achteraf: absorptieplaten tegen de wanden en het plafond van de serverruimte verminderen het lawaai.

Waarom is aixFOAM de beste keus voor de geluidsabsorptie van uw computer of serverruimte?

Als fabrikant van geluidabsorberende elementen van hoge kwaliteit weten wij hoe belangrijk en hoe gecompliceerd het thema geluiddemping in de ICT is. Aan de ene kant moet het geluid van de apparaten zoveel mogelijk worden teruggedrongen, maar anderzijds mag deze gevoelige techniek niet te lijden hebben van een teveel aan geluidsisolatie. Daarom hebben wij akoestische elementen ontwikkeld die aan deze hoge eisen voldoen.

 
Icon Geluiddemper op maat gemaakt
Productie
gestandaardiseerd
of op maat
Icon Geluiddemper met verschillende profielen
Oppervlakken
profielen
naar keus
Icon Geluiddempers in verschillende materiaaldiktes
Hoogten
verschillende mogelijk
Icon Verschillende montagemogelijkheden voor uw geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties
Icon Geluidsabsorbeerders in verschillende brandklassen
Brandveiligheid
verschillende klassen
Icon Resistente geluiddempers
Bescherming
tegen vuil &
vloeistoffen
 

Dankzij 60 jaar ervaring en doordat wij ons akoestisch schuim continu zijn blijven doorontwikkelen, zijn wij erin geslaagd effectieve en flexibele geluidsabsorberende elementen te ontwikkelen die ideaal zijn voor toepassing in sterk technische omgeving. Deze reduceren het lawaai en zijn verkrijgbaar in verschillende brandveiligheidsklassen en materiaaldiktes. Kies uw favoriet uit de vele soorten oppervlak en profielen. De verschillende opties voor de montage, zoals de praktische zelfklevende uitvoering, maken het aanbrengen van de absorptieplaten erg gemakkelijk.

Nu is het aan u: breng de geschikte geluidswering naar uw computer, pc of serverruimte!

Maak nu voor uw computer en serverruimte een keuze uit onze aixFOAM geluidswerende producten of maak gebruik van onze gratis adviesservice. Onze gespecialiseerde planners zullen u assisteren bij uw projecten, om de passende oplossing te vinden voor wat u nodig hebt.

Ook interessant?
  Kantoor & Callcenter