Silent IT-activiteiten
Lawaai in de serverruimte
Computersystemen en server kamers zijn te vinden in elk bedrijf en laat het stromen stromen - vooral in industriële omgevingen. Ter wille van de betrouwbaarheid noise-genererende componenten zoals ventilatoren of harde schijven zijn vaak oversized daar en maken lawaai. Een koffer voor akoestische absorptie-inrichting van aixFOAM dat geluidsisolerend functies kunnen op de werkplek naast de server kamer isolatie pc.
Bel ons, wij zullen u adviseren over producten en toepassingen +49 2403 / 83830 - 22
 1. Art.nr. SH0021
  Akoestisch noppenschuim voor industriële geluidsisolatie
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met noppenprofiel
  • Kleur: anthraciet
  • veelzijdig, b.v. voor machine behuizingen, motoren, elektronische apparatuur, compressoren, bedieningspanelen
  ...
  vanaf
  € 56,17
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 2. Art.nr. SH0011
  Absorptieplaten - glad
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met een glad oppervlak
  • Breedband absorber
  • Kleur: anthraciet
  • Woor geluidsisolatie b.v. in de machinebouw, automobielindustrie, machinebehuizingen
  ...
  vanaf
  € 32,46
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 3. Art.nr. SH0051
  Effectieve akoestische absorber met trapeziumvormige structuur en vaste basis
  • Rechthoekige plaat (100 cm x 50 cm) met trapeziumvormige profiel
  • Kleur: anthraciet
  • flexibel Inzetgebieden, b.v. voor machineinkapselingen, server racks, apparatuur kamers, mot...
  vanaf
  € 97,87
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 4. Art.nr. SH0131
  Zeer effectief akoestiekzwaarschuimafdekking geluidsisolatie
  • Rechthoekige panelen (100 cm x 50 cm) met zelfklevende rug
  • ideaal voor het minimaliseren van materiaal trillingen
  • flexibel technische toepassingen, b.v. Carrosserie- en voertuigbouw, machine- ...
  vanaf
  € 113,53
  Prijs per verpakkingseenheid
  incl.. 19% btw
 5. Nog meer keuze?

  Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze ARCHITECT LINE.

 1. Art.nr. SH0051 MH
  Zeer effectief akoestisch schuim met trapeziumprofiel van Duroplast akoestisch schuim
  • Oppervlak: Trapeziumprofiel, homogeen poreus (100 cm x 50 cm)
  • Kleur: witgrijs, donkergrijs
  • chemisch resistent
  • Speciale kenmerken: buitengewone hitte- en vuurbestendighe...
 2. Art.nr. SH0011 MH
  Bijzonder effectieve bescherming tegen geluidshinder van Duroplast akoestisch schuim
  • Oppervlak: homogeen poreus (100 cm x 50 cm), hoge geluidsabsorptie
  • Kleur: witgrijs, donkergrijs
  • Speciale kenmerken: buitengewone hitte- resp. vuurbestendigheid
  • Toepassin...
 3. Art.nr. SH0021 MH
  Bijzonder effectief noppenschuim van Duroplast akoestisch schuim
  • Oppervlak: Noppenprofiel, homogeen poreus (100 cm x 50 cm)
  • Kleur: donkergrijs
  • Speciale kenmerken: buitengewone hitte- en vuurbestendigheid door brandveiligheidsklasse DIN4102 B1 (zonder Ak...
 4. Nog meer keuze?

  Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Geluidsisolatie in de serverruimte

Hier kunt u een selectie uit ons programma vinden voor een doeltreffende geluidsisolatie van uw serverruimte.

Tips van onze teams van deskundigen

 • Als geluiddemping voor uw serverruimte kunt u het beste gebruik maken van onze akoestische absorbers met trapeziumprofiel, of u neemt onze isolatieplaten bekleed met akoestisch vilt.
 • Om een zo goed mogelijke oplossing voor u te kunnen samenstellen, willen wij van u vooraf graag informatie hebben over de voor u geldende brandweervoorschriften.
 • U kunt te allen tijde contact met ons opnemen – wij staan u graag terzijde.

De geluidsisolatie in de serverruimte verbeteren

Al bij de planning van de serverruimte moet de geluidsisolatie van de server een belangrijke rol spelen. De gladde wanden van de ruimte weerspiegelen de geluidsgolven van de afzonderlijke componenten zoals harde schijven, ventilatoren, en koeling. Het geluid zwelt aan en produceert in de serverruimte een geluidsniveau, dat een aanzienlijke overlast in aangrenzende kantoren kan worden. Als de isolatie in de serverruimte verwaarloosd worden in het planningsproces, is een adequate geluidsisolatie van de server ook door een geluidsdichte serverkast achteraf nog steeds goed mogelijk.

Geluidwering van de serverruimte en geluid van de serverkast speelt in veel ondernemingen bij het serverruimte inrichten een belangrijke rol. Geluidsabsorberende akoestische panelen bieden een verscheidenheid aan oplossingen voor de geluidsisolatie in de serverkast. Een speciaal schuimproces geeft aixFOAM akoestisch schuim unieke eigenschappen, waarmee dit materiaal geluidsgolven kan opvangen en in warmte om kan zetten. Daarnaast wordt de reflectie van geluid voorkomen, en verder het geluidsniveau op deze wijze verminderd.

Om een serverruimte geluid te isoleren, adviseert het gebruik van aixFOAM absorptie schuim met een trapeziumvorm of geluidsisolatie panelen met akoestisch vilt laminering. Beide producten zijn optimaal afgestemd op de geluidwering in de server ruimte. Om de dubbele bodem te dempen voeren wij speciale producten die ook de brandklasse DIN 4102 B1 rechtvaardigen.

Voor de montage van de dempers zijn er verschillende manieren. Als een zeer hoogwaardige optie voor isolatie in serverruimtes hebben montagecassette zich bewezen. Het gaat om geanodiseerd aluminium frames waarin de absorptie panelen omlijst zijn. Deze cassettes worden bevestigd met vibratiepluggen rechtstreeks aan de muur of met behulp van staalkabel en ogen aan het plafond gehangen. Hoe dichter bij de geluidsbron een absorber zich bevindt, hoe efficiënter het gevolg ervan. Het voordeel van de staalkabel technologie is in het bijzonder dat de zo gemonteerde montagecassettes snel en eenvoudig kunnen worden aangepast aan de individuele kamersfeer.

PC geluidsdemping en demping van het geluid van servers is met aixFOAM is heel eenvoudig!

aixFOAM: Een andere manier van bevestiging biedt de mogelijkheid om de absorbers verticaal van het plafond met behulp van ophangogen en spankabels naar beneden te laten hangen. Beide oplossingen worden gekenmerkt door hun lage installatiekosten met zeer hoog rendement.

Omdat de servers een sterke hitte ontwikkelen, is het de brandgevaar in de serverruimte niet te onderschatten. Het gebruik van geluiddempers van de hoogste brandbeveiliging klasse wordt nadrukkelijk aanbevolen. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat ze ook voldoen aan de hoge optische eisen. Het gebruik van dempers van brandklasse DIN 4102 B1 is vereist in door mensen gefrequenteerde grote serverruimtes en optimaliseert de serverruimte brandbeveiliging.

Wat te doen, als de verhoogde vloer in de serverruimte problemen oplevert of als een geluidsarme serverkast nodig is?

Niet alleen in grote serverruimtes is lawaai een veel voorkomend probleem. Deels worden servers ook ondergebracht in geluidsdichte server racks direct in kantoren. Hier heeft u de mogelijkheid om speciale geluidswerende producten aan te vragen. Naast tal van andere kantoorapparatuur, kan zelfs een enkele PC geluidsproblemen geven, een negatieve invloed op de werkomgeving hebben en daardoor een geschikte PC geluidsisolatie om het computer geluid te dempen nodig maken.

Ook hiervoor biedt aixFOAM een passende oplossing. Zowel de isolatie in de geluidsarme serverkast als ook het server geluid dempen van de computer laat zich daarmee realiseren. Zo kan bijvoorbeeld de serverkast worden bekleed met absorbers, om de geluiddichte server rack te verbeteren. Om bij de computer de geluiddemping te optimaliseren wordt om PC geluid te dempen vooral gebruik gemaakt van PC geluiddempende matten.

Aangezien de directe nabijheid van de elektrische apparatuur en de zich ontwikkelende warmte niet zonder risico is, zijn ook in dit kader de brandveiligheidsvoorschriften van fundamenteel belang. Zelfs als er geen speciale voorzieningen bestaan, is het nuttig om het gebruik van ten minste vlamvertragend schuim te overdenken.