Zoeken
aixFOAM akoestische oplossingen voor fitnesstoestellen

Fitnessapparatuur ontkoppelen en isoleren - zo doe je dat!

Trainingsapparatuur zoals ergometers, loopbanden, trilplaten, roeimachines, steppers of klassieke gewichtsbanken zijn niet langer alleen te vinden in sportscholen, maar worden ook steeds populairder om thuis te sporten. Bij het sporten genereert de apparatuur echter materiaaltrillingen die als structuurgeluid worden doorgegeven aan muren en plafonds en zo naburige kamers bereiken. Dit veroorzaakt lawaai en vaak ook problemen met de buren. Om dit te voorkomen, moeten fitnessapparaten worden losgekoppeld van de vloer.
Akoestische geluidsisolatiepanelen van schuim met lage uitzetting tegen trillingen en structuurgeluid op fitnessapparatuur
Geluidsisolatiepaneel van akoestisch schuim

Akoestisch schuim met lage expansie tegen trillingen en structuurgeluid op fitnessapparatuur

Ontdek ons zwaargewicht tegen geluid voor geluidsisolatie en ontkoppeling van trillende trainingsapparatuur en gewichten van de vloer. Vermindert materiaaltrillingen en lawaai waar ze optreden.
Naar het product
Geluidsisolatiematten van blijvend elastisch, trillingsdempend schuim met een lage uitzettingscoëfficiënt, zoals HEAVY Duty van aixFOAM, die onder het apparaat worden gelegd, zijn geschikt voor ontkoppeling. Hierdoor worden materiaaltrillingen effectief gedempt.

De Geluidsisolatiemat moet worden gekozen op basis van de grootte en het gewicht van het apparaat en de intensiteit van de trillingen. Bij kleinere apparaten waarbij het gewicht over een relatief klein oppervlak is verdeeld - zoals ergometers - moet je ervoor zorgen dat ze niet omvallen tijdens de training. Kies daarom voor een iets grotere schuimrubberen voet met een maximale dikte van 3 cm - 4 cm.

Voor bijzonder zware en sterk vibrerende fitnesstoestellen die hun gewicht over een groot oppervlak verdelen (bijv. roeitoestellen), kunt u ook een iets dikker materiaal (5 cm) gebruiken.

Daarnaast moet er een stabiele houten plank (spaanplaat of multiplexplaat) bovenop het HEAVY schuim met lage uitzetting . Dit verdeelt het gewicht van de fitnessapparatuur gelijkmatig en voorkomt dat de apparatuur door het materiaal heen duwt. Je kunt een geschikte spaanplaat of multiplexplaat vinden bij je plaatselijke bouwmarkt of doe-het-zelfzaak.

Het apparaat moet altijd stabiel op de basis kunnen staan en voldoende ruimte hebben rond de rand van de plank. Zorg er ook absoluut voor dat het houten paneel niet in contact staat met de omringende muren of de vloer, omdat de ontkoppeling anders geen effect heeft.

Om te voorkomen dat het paneel wegglijdt op het schuim met een lage uitzettingscoëfficiënt, kun je de HEAVY Duty direct bestellen met onze praktische STICKY zelfklevende uitrusting. Selecteer gewoon de juiste optie in het artikel. Met het zelfklevende materiaal kun je de matten van schuim met een lage uitzettingscoëfficiënt op het houten paneel plakken zonder extra bevestigingsmiddelen.

Je kunt ook video-instructies vinden over het afkoppelen van je fitnessapparatuur op het YouTube-kanaal van mossite.
Onze tip: Zo'n zelfgebouwd platform is niet alleen geschikt voor fitnessapparatuur, maar ook voor training met gewichten, omdat er geluid wordt gegenereerd wanneer de gewichten worden neergezet of aangetrokken, dat wordt uitgestraald naar de ruimten eronder.

We geven je graag advies over het ontkoppelen van je trainingsapparatuur.

Als je vragen hebt over de keuze van het juiste materiaal of over de uitvoering van de schil en geluidsisolatie van je fitnesstoestel, adviseren we je graag. Neem gewoon telefonisch of per e-mail contact op met onze aixFOAM-adviseurs.
Heb je hulp nodig?
Contact voor vragen

Bel ons of stuur ons een e-mail. Wij vinden uw akoestische oplossing met een gratis advies van onze gespecialiseerde planners.

+49 2403 / 83830 - 22
Maandag t/m vrijdag
08:00 uur tot 17:00 uur

sales@aixfoam.nl
Dagelijks van 00.00 - 24.00 uur

aixFOAM-hoek

Bezoek onze aixFOAM-shop en vind de juiste geluidsisolatie voor jou: minder lawaai en betere akoestiek met geluidsabsorbers rechtstreeks van de fabrikant.

Zoek geluidsisolatie
Callcenter user-circle logout