Zoeken

aixFOAM - geluidsabsorbers voor een perfecte geluidsabsorptie

Wij verbeteren uw akoestiek – al meer dan 65 jaar!

Vlakbij de Nederlandse grens, in Eschweiler nabij Aken (Noordrijn-Westfalen) is niet alleen de geavanceerde productievestiging te vinden, maar ook de verkoop en directie van aixFOAM. Hier draait in het heilige der heiligen alles om een perfecte akoestiek, voor elke sector en tot maximale tevredenheid van onze klanten. Of het nu gaat om de verbetering van uw akoestiek of om minder lawaai te hebben. Als het gaat om geluidsisolatie zijn wij uw partner. Kwalitatief hoogwaardige geluidsisolatie „Made in Germany“ – dat is waar aixFOAM voor staat.

Experts in geluidsisolatie sinds 1958

Al sinds onze oprichting in 1958 in Aken (Noordrijn-Westfalen) houden wij ons bezig met op maat gemaakte geluidsisolatie voor toepassingen van ruimtelijke en technische akoestiek. Onze kerncompetentie ligt tot op de dag van vandaag in het verbeteren en het produceren van PUR-schuimen. Daardoor zijn wij er in geslaagd om het functioneren van absorptieplaten te combineren met een aantrekkelijke, moderne vormgeving.

Akoestische schuimstof is het ideale materiaal voor geluidsisolatie. Vanwege de poreuze structuur van dit materiaal kan geluid er goed in binnendringen en wordt het daar door wrijving omgezet in niet-waarneembare warmte-energie. Dat garandeert een bijzonder effectieve absorptie en of demping van geluid.
Akoestische schuimstof is het ideale materiaal voor het fabriceren van geluidsisolatie.

In 1998 zijn wij ertoe overgegaan steeds meer te investeren in ons machinepark, om via automatisering onze productieprocessen te verbeteren en de productie van de absorptieplaten nog efficiënter te maken richting onze klanten.

Een andere mijlpaal was de verhuizing naar het bedrijvenpark van Eschweiler in 2009. Hier verrees het nieuwe bedrijfsgebouw, waar sindsdien de productie van absorptieplaten volgens de hoogste kwaliteitsstandaard zou gaan plaatsvinden. De jaren daarna hebben wij ons verder ontwikkeld tot een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van het verwerken en verbeteren van akoestische schuimstof en hebben we ons assortiment continu weten uit te breiden. Sinds 2015 zijn wij door de TÜV Rheinland gecertificeerd conform DIN ISO 9001.

Gecertificeerd conform ISO 9001:2015

Voor het voortdurend verder ontwikkelen van ons potentieel en voor het consequent garanderen van de maximale tevredenheid van onze klanten, hebben we een kwaliteitsbeheerssysteem ingevoerd, dat sindsdien voortdurend werd uitgebreid en sinds 2015 regelmatig door TÜV Rheinland, als extern instituut, volgens ISO-norm 9001 wordt gecertificeerd.

Op deze basis hebben wij ons in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van de verwerking en verfraaiing van akoestische schuimstoffen en bouwden we ons productassortiment voortdurend uit.

Sociale betrokkenheid en milieubeheer

Als succesvol bedrijf zijn wij ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en van de verantwoordelijkheid ten aanzien van onze omgeving. Daarom ligt het steunen van liefdadigheidsprojecten ons bijzonder na aan het hart. Meer informatie hierover vindt u in het onderdeel “aixFOAM helpt – Onze sociale betrokkenheid”.

Daarnaast werken we er voortdurend aan om duurzaam te handelen en ontvingen we in juni 2021 voor ons milieubeheer de certificering volgens ISO 14001.

Het bedrijfsgebouw van aixFOAM is de locatie waar de productie van de effectieve absorptieplaten plaatsvindt.
Op een bedrijfsterrein van in totaal 6000 m² worden de aixFOAM absorptieplaten voor onze klanten op maat gemaakt met behulp van de nieuwste productietechnieken. De productontwikkeling, de klantenservice en de fabricage werken hier onder één dak – en hand in hand.

Klantgericht en op maat – dat is de filosofie van aixFOAM

Uit ervaring weten wij dat akoestiek – en de daarmee samenhangende vragen over welke geluidsisolatie het meest geschikt is en welke soort demping het best werkt – een zeer gecompliceerd thema is waar veel factoren bij meespelen. Vandaar dat bij ons, naast de vervaardiging van kwalitatief hoogwaardige toepassingen voor geluidsisolatie, klantgerichte adviezen centraal staan.

De gespecialiseerde planners van aixFOAM adviseren u gratis en vrijblijvend en zullen u assisteren bij het bepalen van de juiste geluidsisolatie voor uw toepassing voor ruimtelijke en technische akoestiek.
Gratis advisering door de akoestische experts hoort bij ons gewoon bij de service.

Als productiebedrijf zijn wij in staat om – dankzij een geavanceerde CNC- productietechniek – naast de standaardoplossingen ook producten te fabriceren in kleine en grote series die geheel individueel kunnen worden afgestemd op de wensen en eisen van onze klanten.

aixFOAM absorptieplaten worden gemaakt met behulp van de meest moderne techniek.
Dankzij het gebruik van kwalitatief hoogwaardige akoestische schuimstoffen en met behulp van de meest moderne CNC-snijmachines en installaties ontstaan naast de gestandaardiseerde toepassingen van geluidsisolatie ook individuele, op maat gemaakte producten, geheel naar de wensen van de klant.

Bij ons wordt elke geluidsisolatie voor u op maat gemaakt. Dat betekent dat wij na ontvangst van uw bestelling in de aixFOAM webshop beginnen met het maken van uw absorptieplaten, die u dan direct van de fabriek en uiteraard in de beste kwaliteit door ons geleverd krijgt.

Doordat wij een netwerk vormen met gerenommeerde logistieke partners en een uitgekiende logistiek hanteren, is de inkoop bij ons duurzaam en kunnen we tegelijk de levertijden kort houden, en altijd stipt op tijd. Dat geldt voor leveringen in Duitsland en daarbuiten.

Kwaliteitsmerk
„Made in Germany“
Voor u maatgesneden
in slechts enkele dagen
Zestig jaar ervaring
als expert in geluidsisolatie
Gecertificeerd
volgens ISO 9001:2015

aixFOAM als werkgever – passie is onze teamspirit

Wij hechten aan kwaliteit – dat geldt voor onze materialen, de adviezen die we geven en uiteraard ook onze werkomgeving. Om te zorgen dat dit zo blijft, moeten alle afdelingen goed als team kunnen samenwerken en elkaar ondersteunen – of dat nu in de productie is, de techniek, de verkoop, de boekhouding of de marketing. Daarom investeren wij in de continue training en kwalificatie van onze medewerkers. Een goede ergonomie en gezondheid op de werkplek, vlotte teamwear voor alle medewerkers, een geavanceerde productietechniek en ICT en een loon naar prestatie dat hoger dan gemiddeld ligt, zijn voor ons allemaal vanzelfsprekend. Bovendien profiteren onze medewerkers van een intern gezondheidsprogramma en eigen sportfaciliteiten.

Ruimteakoestiek

Hier vindt u geluidsisolatie voor het verbeteren van de ruimteakoestiek.


Technische akoestiek

Hier vindt u geluidsisolatie voor geluidsisolatie in de technische akoestiek.


Toebehoren

Hier vindt u toebehoren voor uw aixFOAM absorptieplaten.


Help-pagina's

Hier vindt u de aixFOAM helppagina's met korte antwoorden op de meest gestelde vragen van onze klanten.


Callcenter user-circle logout