Zoeken

Perfecte klank voor een groots optreden

aixFOAM absorptieplaten voor evenementenhallen en concertzalen zorgen voor de optimale klank op het beslissende moment.

  • Verbeterde akoestiek voor groots klinkende momenten
  • Precieze sound zonder storende echo's, gegalm of gedreun
  • Absorptieplaten voor lage, midden en hoge tonen
  • Luistergenot voor kunstenaars, musici en publiek
  • Aantrekkelijk design in diverse kleuren en vormen
  • Ook geschikt om achteraf aan te brengen

Hier meer over het thema geluidswering voor evenementenhallen en concertzalen.
aixFOAM plafondabsorber concert- & cvenementenhal

Al het goede komt van boven

Lawaaibestrijding voor het plafond Maak kennis met onze geluidsabsorbers voor meer rust en glasheldere akoestiek!

Ontdek nu!
aixFOAM deurisolatiesets kopen in 20 verschillende kleuren

Kleurrijk is beautiful.

Ontdek de aixFOAM-isolatiesets in 20 aantrekkelijke kleuren en sluit lawaai buiten.

Nu ontdekken!
Geluidsisolatie met de aixFOAM akoestische frames

Het passende frame voor uw akoestiek

Effectieve geluidsisolatie, zo mooi en flexibel als nooit tevoren – met de aixFOAM akoestische frames

Nu ontdekken!
aixFOAM Premium Geluidsabsorber met brandveiligheidsklasse DIN 4101 B1

De meest effectieve lawaaibestrijding aller tijden

Met onze aixFOAM Premium absorbers met brandwerendheid Plus definieert u lawaaibestrijding opnieuw.

Ontdek nu!

Product Finder

Locatie

Plafond

Muur

Deur

Vloer

Optiek

Glad oppervlak

Vilt oppervlak

Gestructureerd oppervlak

Akoestisch stofoppervlak

Bevestigingssysteem

Selbstklebend

Ophangsysteem

Montagecassette aluminium, geëloxeerd

Kabelsysteem

Producten zonder vaste montage

Magnetisch

Geluidsbron

Luchtgeluid, hoge frequentie

Luchtgeluid, middenfrequentie

Luchtgeluid, lage frequentie

Matching products: Herstel filter

Classic Line

Professional Line

Nog meer keuze?

Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Nog meer keuze?

Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze PROFESSIONAL LINE.

Individuele geluidsisolatie met aixFOAM

Individuele serviceverzoeken

Bent u een grootafnemer? Hebt u andere leveringshoeveelheden nodig dan in de shop beschikbaar? Hebt u speciale wensen ten aanzien van verpakking of speciale verzend- en leveringsvoorwaarden? Neem gewoon even contact met ons op!

Naar de contactpagina

Geluidswering en een perfecte akoestiek voor concertzalen en evenementenhallen

Welke uitdagingen zijn er voor de geluidswering in concertzalen en evenementenhallen?

Bij de geluidswering voor evenementenhallen en concertzalen gaat het in de regel om twee uitdagingen die beslissend zijn voor een optimale akoestiek: ten eerste is dat de geluiddemping naar buiten toe, resp. het uitsluiten van binnenkomende geluiden, en ten tweede de verbetering van de akoestiek in de zaal zelf.
De perfecte akoestiek voor het grote moment op het podium – zonder echo, galm, lawaai of storende geluiden. Absorptieplaten verbeteren de akoestiek in de concertzaal of de evenementenhal en zorgen voor groots klinkende momenten.
Geluidswering in de concertzaal verbetert de akoestiek - een pianiste bij haar grootse optreden

Hoe is de akoestiek in de concertzaal of de evenementenhal te verbeteren?

Enorme vloeroppervlakken en hoge plafonds, dat zijn twee eigenschappen die in concertzalen nogal eens zorgen voor een slechte akoestiek en veel bijgeluiden. Het geluid plant zich ongehinderd voort en zorgt zelfs bij zachte tonen en geluiden al voor verwrongen echo's. Om dit te vermijden en een gerichte invloed uit te oefenen op de klank in de ruimte, kan gebruik worden gemaakt van verschillende geluidsabsorberende materialen die het geluid helpen dempen. Daarmee worden een aangename nagalm, echo's of dreunende bassen tegengegaan en kunnen de toeschouwers met volle teugen genieten van het gebodene.

Absorptieplaten voor problemen met flutterecho's en nagalm

Flutterecho's die zich voordoen vanwege lange nagalmtijden en ongewilde weerkaatsingen van het geluid tegen de wanden en het plafond, moeten met absorptieplaten van akoestische schuimstof worden gedempt. aixFOAM geluidsabsorberende matten kunnen als breedband geluidsisolatie tegen de wanden en/of het plafond worden aangebracht.

Geprofileerde absorptieplaten, zoals de klassieke noppenschuimstof of piramideschuim, verspreiden de geluidsgolven nog eens extra en zorgen aldus voor een zeer natuurlijk en aangenaam aandoend klankbeeld.

Om te voorkomen dat de geluiden overdreven sterk gedempt raken en er in de ruimte een onnatuurlijke klank ontstaat, kunt u dit het beste stap voor stap doen en dus eerst beginnen met een kleiner aantal absorptieplaten.

Een goede akoestiek en verstaanbaarheid bij alle mogelijke voorstellingen
Podium vrij – voor een goede akoestiek in de evenementenhal of de concertzaal. aixFOAM absorptieplaten verbeteren de ruimteakoestiek, de klanken en de verstaanbaarheid. Daardoor kunnen de toeschouwers bij de diverse optredens alles goed horen en volgen.

Hoe is geluiddemping in de concert- en gehoorzaal te realiseren?

Bij het dempen van geluid in concert een en gehoorzalen dient lawaai van buiten (van het verkeer, van treinen, vliegtuigen etc.) te worden tegengehouden, om de voorstelling daar niet door te laten verstoren. Ook mogen geluiden vanuit de zaal of de hal niet naar buiten ijlen en daardoor een belasting worden voor het milieu. Dat is vooral van belang bij locaties die zich bevinden in een woonbuurt of bij gebouwen met meerdere zalen die tegelijk in gebruik zijn.

Geluidsisolatie voor wand en plafond

Wanneer er bij de bouw van een evenementenhal maar nauwelijks oog is geweest voor geluidsisolatie, dan is het nodig daar achteraf maatregelen voor te treffen. Afhankelijk van de hoogte van de geluidsdruk en de plek waar de bron van het lawaai op het geluid zich bevindt, zijn daarvoor ingrepen nodig om de banden en plafonds van de zaal effectief te isoleren.
Uitgebreide informatie en gedetailleerde instructies om de wanden en plafonds in concertzalen en evenementenhallen geluiddempend te maken kunt u ook vinden in het artikel daarover in de aixFOAM kennisbank (Duits).

Naar adviseur (Duits)

Geluidsisolatie voor wand en plafond in een evenementenhal beschermt tegen geluidsoverlast.

Wat is de rol van brandveiligheid bij de keus van geluidswering voor concertzalen en evenementenhallen?

De keus voor de juiste geluidswering voor concertzalen en evenementenhallen hangt in hoofdzaak af van de daarvoor geldende brandweerverordeningen. aixFOAM absorptieplaten zijn verkrijgbaar in diverse brandveiligheidsklassen. De absorptieplaten voorzien van de aanduiding „MH“ van onze „Architect Line“ zijn bijv. gecertificeerd conform brandweerrichtlijn DIN4102 B1 die geldt voor de meeste gebouwen van openbare instellingen en bedrijven. Informatie over de brandweerverordeningen bij u in de gemeente kunt u krijgen van uw architect of degene die over de brandveiligheid gaat.

Waarom is geluidsisolatie van aixFOAM de beste keus voor uw concertzaal of evenementenhal?

Om te kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen en wensen van bezoekers, kunstenaars en organisaties moet ook bij geluidsisolatie alles perfect zijn. Sinds meer dan zes decennia vervaardigen wij bij aixFOAM kwalitatief hoogwaardige geluidsisolatie „Made in Germany“. Daardoor weten wij wat belangrijk is voor een goede akoestiek in concert- en gehoorzalen. In al die jaren zijn wij onze producten voortdurend verder blijven ontwikkelen en hebben we die telkens afgestemd op de wensen van onze klanten. Daardoor hebben wij tegenwoordig absorptieplaten voor u in het programma die effectief en tegelijk mooi vormgegeven zijn.
Zeer effectieve geluidsabsorbers
Geluidsisolatie
hoogste
geluidabsorptie
Icoon Geluidsabsorber met geprofileerd oppervlak
Oppervlakken
profielen
naar keus
Icoontje Geluidsabsorber materiaaldiktes
Hoogten
verschillende
mogelijk
Pictogram kleur selectie schuim
Kleurkeuze
naar wens
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties
aixFOAM absorptieplaten dringen het lawaai terug en maken korte metten met nagalm en storende echo's. Daardoor verbetert de ruimteakoestiek en de kwaliteit van de communicatie in de concept- of gehoorzaal aanzienlijk. De grote keus aan uiteenlopende vormen en kleuren van de absorptieplaten garandeert u ook wat betreft de optische vormgeving van de ruimte interessante mogelijkheden. Kies uw favoriet uit diverse profielen voor het oppervlak en opties voor het monteren. Met de praktische zelfklevende uitvoering wordt het aanbrengen van de platen zo simpel als het plakken van een sticker. Door de fraaie montagecassettes van aluminium krijgt uw geluidsisolatie niet alleen een uiterlijk van niveau, maar is het geheel ook opvallend flexibel. De cassettes kunnen naar wens ook gemakkelijk weer worden verwijderd of verplaatst, zonder dat er resten van achterblijven. En dan kunt u ook nog kiezen uit meerdere opties voor het bevestigen, zoals kabelsystemen.

Nu is het aan u: breng de geschikte geluidswering naar uw evenementenhal of concertzhal

Maak nu voor uw evenementen- of concerthal een keuze uit onze aixFOAM geluidswerende producten of maak gebruik van onze gratis adviesservice. Onze gespecialiseerde planners zullen u helpen om de passende oplossing voor uw hal te vinden.
Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM Schallabsorber für Veranstaltungsräume und Konzerthallen

Hier vindt u geluidsisolatie voor uw concertzaal of evenementenhal.

Naar de producten
Callcenter user-circle logout