Zoeken

Voor een behaaglijk en ontspannen gevoel

Geluidsisolatie voor de woning

  • Verbeterde akoestiek en voor prettiger verblijven in openbare ruimtes
  • Minder weerkaatsing van het geluid door harde materialen zoals die voorkomen in de moderne architectuur, zoals glas, beton en hout
  • Minder lawaai voor meer rust en ontspanning
  • Modern en esthetisch design in diverse kleuren en vormen

Hier meer over het thema Geluidsisolatie voor de woning.
aixFOAM deurisolatiesets kopen in 20 verschillende kleuren

Kleurrijk is beautiful.

Ontdek de aixFOAM-isolatiesets in 20 aantrekkelijke kleuren en sluit lawaai buiten.

Nu ontdekken!
aixFOAM geluidsabsorbers voor stil werken thuis

Rustig thuiswerken

Ontdek onze aixFOAM absorptieplaten voor uw thuiskantoor.

Ontdek nu
aixFOAM Premium Geluidsabsorber met brandveiligheidsklasse DIN 4101 B1

De meest effectieve lawaaibestrijding aller tijden

Met onze aixFOAM Premium absorbers met brandwerendheid Plus definieert u lawaaibestrijding opnieuw.

Ontdek nu!
aixFOAM plafondabsorbers voor thuis kopen

Al het goede komt van boven

Lawaaibestrijding voor het plafond Maak kennis met onze geluidsabsorbers voor meer rust en glasheldere akoestiek!

Ontdek nu!
Koop vierkante aixFOAM geluidsdemper SH004

Geluidsreductie in het kwadraat

Onze vierkante absorptieplaten voor effectieve geluiddemping

Koop nu!
Geluidsisolatie met de aixFOAM akoestische frames

Het passende frame voor uw akoestiek

Effectieve geluidsisolatie, zo mooi en flexibel als nooit tevoren – met de aixFOAM akoestische frames

Nu ontdekken!

Product Finder

Locatie

Plafond

Muur

Deur

Tafel

Vloer

Optiek

Glad oppervlak

Vilt oppervlak

Gestructureerd oppervlak

Akoestisch stofoppervlak

Bevestigingssysteem

Selbstklebend

Ophangsysteem

Montagecassette aluminium, geëloxeerd

Producten zonder vaste montage

Kabelsysteem

Magnetisch

Geluidsbron

Luchtgeluid, hoge frequentie

Luchtgeluid, middenfrequentie

Luchtgeluid, lage frequentie

Contactgeluid

Matching products: Herstel filter

Classic Line

Professional Line

Nog meer keuze?

Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Nog meer keuze?

Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze PROFESSIONAL LINE.

Individuele geluidsisolatie met aixFOAM

Individuele serviceverzoeken

Bent u een grootafnemer? Hebt u andere leveringshoeveelheden nodig dan in de shop beschikbaar? Hebt u speciale wensen ten aanzien van verpakking of speciale verzend- en leveringsvoorwaarden? Neem gewoon even contact met ons op!

Naar de contactpagina

Geluidsisolatie voor de woning

Voor een behaaglijke sfeer onder eigen dak zijn niet alleen de architectuur en de inrichting van belang, maar ook de akoestiek. De ruimteakoestiek in woon- en verblijfsruimten is sterk van invloed op de communicatie en de gehele sfeer. Wel zo prettig dus dat met gerichte toepassing van geluidsisolatie dit nog aanzienlijk verbeterd kan worden.
Thuis wil je je ontspannen en behaaglijk voelen. Een goede akoestiek draagt daar in belangrijke mate toe bij en verbetert de hele sfeer in huis. Met aixFOAM absorptieplaten kan de ruimteakoestiek in de woning gericht verbeterd worden.
Een gezin dat er behaaglijk bij zit - met geluidsisolatie in de woning.

Wat zijn de oorzaken van een slechte ruimteakoestiek iin de woning?

Voor een slechte, oftewel onaangename ruimteakoestiek zijn er meestal twee verschillende oorzaken. Een storende factor kan voor de een directe geluidsoverlast zijn en voor weer een ander is het vooral de ongewenste nagalm of een galm die te lang blijft hangen.

Hoog geluidsniveau in de woning

Een hoog geluidsniveau of geluidsdrukniveau verwijst naar de geluidssterkte die er in een bepaalde ruimte heerst. Wanneer die uitzonderlijk hoog is, wordt geluid snel tot een belasting. De bron van het geluid kan dan buiten de ruimte of zelfs het gebouw liggen, bijv. door geluiden uit de buurt of van het verkeer. Maar de bron kan zich ook binnen het gebouw zelf bevinden, bijv. als een wasmachine aan het centrifugeren is. Hoe dan ook geldt: als de oorzaken eenmaal bekend zijn, kunnen gerichte maatregelen worden getroffen voor het dempen of isoleren van het geluid.
Lawaai in de woning – een jonge vrouw houdt haar handen tegen haar oren
Als een woning niet voldoende geluidsgeïsoleerd is, wordt lawaai al gauw tot een belasting. Met de geschikte geluiddempende en -absorberende materialen van aixFOAM wordt het bij u thuis een aangename oase.

Onaangename nagalm en lange nagalmtijden in de woning

Nagalm staat voor de tijd dat een geluid in een bepaalde ruimte blijft klinken, nadat de bron van het geluid is stilgevallen. Deze periode noemt men wel de nagalmtijd. In de moderne architectuur worden bij voorkeur materialen toegepast die er mooi uitzien, maar wel het geluid hard weerkaatsen, zoals glas, beton en hardhout. Deze oppervlakken weerkaatsen de geluidsgolven die erop komen en verlengen op die manier de nagalmtijd. Gevolg is dat de geluiden als het ware in de ruimte stil blijven staan.

Wanneer in een bepaalde ruimte zich veel geluidsbronnen bevinden, gaan al die verschillende frequenties elkaar vaak overlappen. Daardoor ontstaat er een soort brij van geluiden waardoor woorden en verstaan niet alleen onaangenaam, maar bijna onmogelijk wordt.

Door het aanbrengen van absorptieplaten tegen de wanden en aan het plafond kan de nagalm worden verminderd en de ruimteakoestiek in de woning of het gebouw gericht verbeterd worden.

Hoe kan geluidsoverlast in de woning of in het gebouw door geluidsisolatie worden teruggedrongen?

Om de overdracht van geluid binnen een woning of gebouw tot staan te brengen, is het nodig de geluidsbron af te schermen. Daartoe kunnen de wanden, plafonds en vloeren worden bekleed met geluidsabsorberende matten. Hiervoor zijn vlakke absorptieplaten met een grote massa en een dito materiaaldikte het meest geschikt, bijv. geluidsabsorberende matten van zwaar akoestisch schuim.

geluiddemping van wand en plafond

Door de wanden en het plafond geluidsisolerend te maken is te vermijden dat lawaai vanuit een aangrenzende ruimte of gebouw naar binnen dringt, en omgekeerd dat de geluiden ook buiten nog te horen zijn. Dat is vooral welkom als je gedoe met de buren wilt voorkomen of geluidsoverlast van het verkeer op straat wilt wegfilteren.

Voor het ontkoppelen van constructieve elementen hebben vooral de zogeheten ruimte-in-ruimte concepten zich in de praktijk bewezen. Met deze manier van geluiddemping wordt verhinderd dat wanden en plafonds het geluid verder geleiden. In de aixFOAM kennisbank „Geluidsisolatie van wand en plafond“ (Duits) hebben wij de belangrijkste feiten voor u op een rij gezet, met daarbij nog een handleiding voor het dempen van geluid bij deze constructiedelen.

Geluidsisolatie van wanden en plafonds zorgt voor rust in de woning of het gebouw. In de aixFOAM kennisbank (Duits) kunt u meer lezen over de geluidsisolatie van wanden en plafonds.

Meer Informatie

Een professionele geluiddemping van wand en plafond zorgt voor rust in de woning.

Demping van stapgeluiden – geluidsisolatie voor de vloer

Demping van stapgeluiden speelt als het gaat om geluidsisolatie een bijzondere rol. Stapgeluiden zijn een speciale vorm van contactgeluid. Ze ontstaan niet doordat er luchtgeluid tegen een vast lichaam aankomt en zich daar dan in voortplant, maar doordat twee vaste lichamen tegen elkaar botsen. Zo kunnen voetstappen die heus niet zo luidruchtig lijken, de benedenburen toch al gauw op de zenuwen gaan werken.

Vooral bij moderne parket- en laminaatvloeren kan de juiste keuze voor een isolerende onderlaag precies het verschil maken. Hierbij zijn er verschillende mogelijkheden, zoals het leggen van rollen, maar ook het gebruik van platen van zwaar akoestisch schuim als demping van stapgeluid onder de onderlaag op de vloer.

Geluiddemping van ramen en deuren

Het achteraf geluidsisolerend maken van ramen en deuren is een echte uitdaging. Anders dan het massieve metselwerk van een gebouw zijn het juist deze elementen van de constructie die, als er luchtgeluid tegenaan komt (straatlawaai, muziek), gemakkelijk aan het trillen worden gebracht en dan het geluid verder geleiden. Achteraf aanbrengen van absorptieplaten kan dan een goed alternatief zijn voor nieuwe, speciaal geïsoleerde deuren en ramen- die kunnen nogal aan de prijs zijn. In de aixFOAM kennisbank (Duits) staat uitgebreid te lezen hoe geluidsisolatie aan deuren en ramen werkt en hoe u dat zelf kunt aanbrengen.
Lichte constructiedelen als ramen en vensters hebben als vanzelf de neiging geluid verder te geleiden. In de aixFOAM kennisbank laten we zien hoe dat kan worden verhinderd door achteraf geluidsisolatie aan te brengen.

Deur (Duits) Raam (Duits)

Hoe kunnen absorptieplaten de akoestiek in de woning of het gebouw verbeteren?

Absorptieplaten van akoestische schuimstof zijn bijzonder geschikt om de ruimteakoestiek in de woning of het gebouw te verbeteren. Het materiaal van deze poreuze absorptieplaten laat de geluidsgolven tot diep in de akoestische elementen binnendringen en absorbeert daarbij de storende frequenties.

Door het geluidsabsorberend materiaal aan te brengen op oppervlakken die het geluid normaal hard weerkaatsen, zoals wanden en plafonds, wordt de nagalm door de gerichte demping verminderd. Daarbij is het in de meeste gevallen voldoende om zo'n 20 tot 30% van het oppervlak van de wanden van de ruimte te voorzien van absorptieplaten om het geluidsniveau naar beneden te krijgen zodat het prettig wordt om er te verblijven.

Bovendien weten wij uit ervaring dat het altijd zinvol is om bij geluiddemping stap voor stap te werk te gaan en zo als het ware op de tast uit te komen bij de optimale ruimteakoestiek. Daarmee wordt niet alleen voorkomen dat de geluiden „overdreven sterk gedempt“ raken en er in de ruimte een nare, onnatuurlijke klank ontstaat, maar het is ook fijn voor de portemonnee.

Naast de klassieke akoestische absorptie platen voor wand en plafond bestaan er ook akoestische zeilen en vrijstaande akoestische elementen. Dat zijn alternatieve manieren om de ruimte zo in te richten dat u gevrijwaard blijft van geluidsoverlast.

aixFOAM absorptieplaten onderscheiden zich niet alleen door de hoge effectiviteit die ze bereiken bij het dempen van geluid, maar ook door hun elegante vormgeving. In diverse kleuren, vormen en opties voor de montage brengen ze de optimale akoestiek in huis om je prettig bij te voelen.
Absorptieplaten in de woning zorgen voor voldoende geluidsisolatie en een betere ruimteakoestiek.

Akoestiek plus design: daarom is geluidsisolatie van aixFOAM de beste keus voor uw woonomgeving.

Voor een akoestiek waar je je ontspannen en prettig bij voelt, moet je een professionele partner hebben die alles weet van geluidsisolatie. Als fabrikant met 60 jaar ervaring vervaardigen we kwalitatief hoogwaardige geluidsisolatie „Made in Germany“ en weten dus welke factoren doorslaggevend zijn voor een goede ruimteakoestiek. Door onze producten continu te blijven doorontwikkelen en een open oor te hebben voor de wensen van onze klanten, zijn wij erin geslaagd effectieve absorptieplaten te combineren met een aantrekkelijke vormgeving.
Zeer effectieve geluidsabsorbers
Geluidsisolatie
hoogste
geluidabsorptie
Icoon Geluidsabsorber met geprofileerd oppervlak
Oppervlakken
profielen
naar keus
Icoontje Geluidsabsorber materiaaldiktes
Hoogten
verschillende
mogelijk
Pictogram kleur selectie schuim
Kleurkeuze
naar wens
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties
aixFOAM geluidsisolatie staat niet alleen voor minder lawaai en een betere klank, maar ook voor een groot aantal vorm- en kleurvarianten die naast een perfecte akoestiek ook visueel een hoogwaardige toevoeging zijn aan uw woning. Kies uw favoriet uit meerdere profielen of brandveiligheidsklassen en beproef met onze vernieuwende opties voor de montage uw eigen talent als binnenhuisarchitect. Fraaie aluminium cassettes en kabel- en ophangsystemen zijn een perfecte aanvulling voor uw absorptieplaten en geven de inrichting van uw woning net dat beetje extra. De geluidsisolerende matten zijn op wens ook verkrijgbaar in een praktische zelfklevende uitvoering, voor eenvoudig monteren en een perfecte houvast.

Nu is het aan u: haal de optimale geluidsisolatie in huis!

Maak in onze webshop de keus voor de geluidsisolatie die het best past bij uw woning en haal een prettige akoestiek in huis. Of laat u gratis adviseren door onze vakkundige planners: wij helpen u de optimale geluidsisolatie voor uw toepassing te vinden. Desgewenst krijgt u van ons ook individuele en op maat gemaakte oplossingen voor de geluidsisolatie voor uw project aangereikt, inclusief absorptieplaten – een kwestie van gewoon even contact opnemen met ons serviceteam.
Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM Geluidsabsorber voor flats en gebouwen

Hier vindt u geluidsisolerende producten voor minder lawaai in uw woning of gebouw.

Naar de producten
Op zoek naar inspiratie?

Hier zijn foto's van onze klanten van geluidsisolatie in hun woonomgeving.

Geluidsisolatietoepassingen in de woonkamer
Naar de fotogalerij
Callcenter user-circle logout