Zoeken

Meer rust en discretie

Geluidsisolatie in dokterspraktijken en advocatenkantoren

  • Verbeterde akoestiek voor gemakkelijker communiceren
  • Minder lawaai van storende geluidsbronnen als telefoons, printers, gesprekken etc.
  • Voor uw patiënten/cliënten een prettiger ruimte om te verblijven
  • Absorptieplaten in een aantrekkelijk design, in diverse kleuren en vormen
  • Geluidsisolatie die voldoet aan alle brandweerverordeningen
  • Ideaal ook om achteraf aan te brengen in bestaande ruimten

Hier meer over het thema geluidswering voor dokterspraktijken en advocatenkantoren.
aixFOAM deurisolatiesets kopen in 20 verschillende kleuren

Kleurrijk is beautiful.

Ontdek de aixFOAM-isolatiesets in 20 aantrekkelijke kleuren en sluit lawaai buiten.

Nu ontdekken!
aixFOAM Premium Geluidsabsorber met brandveiligheidsklasse DIN 4101 B1

De meest effectieve lawaaibestrijding aller tijden

Met onze aixFOAM Premium absorbers met brandwerendheid Plus definieert u lawaaibestrijding opnieuw.

Ontdek nu!
aixFOAM plafond absorber voor praktijk en advocatenkantoor

Al het goede komt van boven

Lawaaibestrijding voor het plafond Maak kennis met onze geluidsabsorbers voor meer rust en glasheldere akoestiek!

Ontdek nu!
Geluidsisolatie met de aixFOAM akoestische frames

Het passende frame voor uw akoestiek

Effectieve geluidsisolatie, zo mooi en flexibel als nooit tevoren – met de aixFOAM akoestische frames

Nu ontdekken!
aixFOAM motief-absorptieplaat kopen

Kleurrijker dan ooit!

Ontdek onze motief-absorptieplaat, die in vele vrolijke kleuren en vormen verkrijgbaar is!

Naar de producten

Product Finder

Locatie

Plafond

Muur

Deur

Vloer

Tafel

Optiek

Glad oppervlak

Vilt oppervlak

Akoestisch stofoppervlak

Gestructureerd oppervlak

Bevestigingssysteem

Selbstklebend

Ophangsysteem

Montagecassette aluminium, geëloxeerd

Producten zonder vaste montage

Kabelsysteem

Magnetisch

Geluidsbron

Luchtgeluid, hoge frequentie

Luchtgeluid, middenfrequentie

Luchtgeluid, lage frequentie

Matching products: Herstel filter

Classic Line

Professional Line

Nog meer keuze?

Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Nog meer keuze?

Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze PROFESSIONAL LINE.

Individuele geluidsisolatie met aixFOAM

Individuele serviceverzoeken

Bent u een grootafnemer? Hebt u andere leveringshoeveelheden nodig dan in de shop beschikbaar? Hebt u speciale wensen ten aanzien van verpakking of speciale verzend- en leveringsvoorwaarden? Neem gewoon even contact met ons op!

Naar de contactpagina

Geluidsisolatie in dokterspraktijken en advocatenkantoren

Vooral in de ontvangst- en wachtruimten van dokterspraktijken, ziekenhuizen of advocatenkantoren is het meestal een drukte van belang. Elke minuut komt er ergens wel iemand een kamer in of uit, patiënten kletsen met elkaar, de telefoon gaat, de printer ratelt en bij de receptie worden afspraken gemaakt, behandelingen gecoördineerd en nieuwe patiënten of cliënten ingeschreven.

Met elkaar stuwen al deze geluiden het geluidsniveau omhoog en zorgen ze voor een onrustige sfeer. En dan kunnen de ruimtelijke omstandigheden ook nog eens zo zijn dat ze een negatieve invloed hebben op de gehele akoestiek. Vooral op afdelingen waar een hygiënische en steriele omgeving noodzakelijk is, worden vaak harde bouwmaterialen gebruikt die het geluid weerkaatsen en zorgen voor een onwenselijke nagalm. En dat terwijl een goede ruimteakoestiek zonder lawaai in een medische of juridische omgeving nu juist zo belangrijk is.

Voor een goede communicatie tussen arts en patiënt of advocaat en cliënt is een goede ruimteakoestiek van doorslaggevend belang. Absorptieplaten in het advocatenkantoor of de dokterspraktijk dringen het geluid terug en creëren een sfeer van vertrouwen.
Een arts in een dokterspraktijk met geluidsisolatie in gesprek met een familie.

Waarom is bescherming tegen geluidsoverlast in een dokterspraktijk of advocatenkantoor zo belangrijk?

Er is veel dat pleit voor toepassing van absorptieplaten ter verbetering van de ruimteakoestiek of om geluidsoverlast in dokterspraktijken en advocatenkantoren tegen te gaan.

Met geluidsisolatie zijn discretie en goede voorwaarden voor de behandeling en dienstverlening gegarandeerd

Het thema gegevensbescherming – vooral zoals bedoeld in de nieuwe privacywetgeving (AVG) – en de omgang met gevoelige gegevens op medisch of juridisch gebied is iets dat in dokterspraktijken aan de advocatenkantoren elke dag opnieuw speelt. Of het nu is bij het intakegesprek, de behandeling of bij juridische strijdvragen, altijd gaat het om strikt persoonlijke en streng vertrouwelijke gegevens. Discretie is dus het opperste gebod.

Daar komt nog bij dat een correcte akoestiek de kwaliteit van de behandeling en de dienstverlening alleen maar ten goede kan komen. Cliënten en patiënten hebben er veel minder moeite mee openlijk te spreken over problemen en aandoeningen, als ze dit kunnen doen in een discrete omgeving die niet zomaar afgeluisterd kan worden.

Gebruik van geluidsisolatie in de dokterspraktijk of het advocatenkantoor helpt om de privésfeer van de patiënt of de cliënt te garanderen en schept ook vertrouwen.

Met geluidsisolatie wekt u vertrouwen en komt u serieus over
Geluidsisolatie in de dokterspraktijk of het advocatenkantoor verbetert de ruimteakoestiek en zorgt voor discretie. Dat schept vertrouwen bij de patiënten of cliënten en maakt ook een competente en serieuze indruk. Ook komt het de kwaliteit van de behandeling en de dienstverlening ten goede.

Geluidsisolatie is bevorderlijk voor de gezondheid, de concentratie en de motivatie

Een hoog geluidsniveau kan door cliënten of patiënten al gauw als een belasting worden ervaren, en de medewerkers worden er ook minder productief door. En dat terwijl geconcentreerd, aandachtig en zorgvuldig werken in de omgang met mens en gezondheid zo belangrijk is.

Geluidsisolatie zorgt ervoor dat er aan de andere kant van de deur niets van enig lawaai te horen is. Het dempen van de geluiden uit de behandelkamer van een tandarts bijv. kan zinvol zijn om het geluid van de tandartsboor „in te sluiten“. Zodoende worden angstige patiënten in de wachtkamer niet onnodig op de proef gesteld. Geluidsisolatie kan integendeel juist de rust binnen een vertrek bewaren en geluidsoverlast „versperren“, bijv. in meditatie-of rustruimten.

Een goede ruimteakoestiek versterkt bovendien het algehele welbevinden, wat vooral belangrijk is bij therapiesessies bij de dokter of de fysiotherapeut waar de patiënt ook zelf goed aan moet meewerken. Het is allang bekend dat het voor de gezondheid van doorslaggevend belang is dat men zich ook mentaal OK voelt, want dat is bevorderlijk voor de behandeling en het genezingsproces.

Een goede akoestiek in de praktijk van de dokter of de fysiotherapeut per gemakkelijk de communicatie tussen deze en de patiënt. Zo kan er een geconcentreerde en gemotiveerde samenwerking ontstaan, hetgeen de behandeling ten zeerste bespoedigt.
Geluidsisolatie in de praktijk verbetert de akoestiek, zodat je er gemotiveerd kunt trainen.

Welke mogelijkheden zijn er om geluidsoverlast in de dokterspraktijk of het advocatenkantoor te vermijden en de ruimteakoestiek te verbeteren?

Absorptieplaten kunnen in een dokterspraktijk of advocatenkantoor op verschillende manieren worden ingezet en zijn bovendien goed aan te passen aan de omstandigheden ter plaatse.

Absorptieplaten voor wand en plafond

Om de gespreksgeluiden in een wachtkamer te dempen, de nagalm te verminderen en de akoestiek te verbeteren, zijn absorptieplaten aan de wanden en het plafond van de dokterspraktijk of het advocatenkantoor bijzonder geschikt. Afhankelijk van de grootte van het vertrek kan worden volstaan met slechts een paar van deze absorptieplaten, om een merkbaar (en hoorbaar!) effect te krijgen. Wij adviseren daarom om dit stap voor stap te doen, om te voorkomen dat de geluiden overdreven sterk gedempt raken en er in de ruimte een onnatuurlijke klank ontstaat.

Om er zeker van te zijn dat de geluidswering geheel voldoet aan niet alleen de akoestische, maar ook de esthetische en hygiënische eisen van een dokterspraktijk, adviseren wij met name onze absorptieplaat FELT met een laminering van vilt. Aan het robuuste oppervlak van vilt kan zich bijna geen vuil hechten en het is ook gemakkelijk schoon te houden met bijv. de stofzuiger. De design-absorptieplaten zijn bovendien verkrijgbaar in veel verschillende vormen en aantrekkelijke kleuren en kunnen daardoor specifiek worden benut voor de inrichting.

Absorptieplaten in de wachthoek
Absorptieplaten aan wanden en plafonds verbeteren niet alleen de akoestiek in de dokterspraktijk of het advocatenkantoor, maar kunnen ook interessante composities opleveren voor de inrichting van het interieur.

Geluiddemping door een discrete wandverspanning

Om het lawaai in een ruimte heel effectief en tegelijk elegant in te dammen, is met name een wandverspanning met akoestische stof zeer geschikt. Daarvoor worden eerst absorptieplaten in een frame gezet en zo tegen de wand geplakt. Vervolgens wordt de stof met speciaal daarvoor bedoelde profielen over deze platen heen gespannen. Daardoor ontstaat een zeer aangename en fraaie ruimtelijke atmosfeer, die met name geknipt is voor bijv. een spreekkamer of een yoga-ruimte.

In de aixFOAM kennisbank (Duits) vindt u meer informatie over de akoestische wandverspanning (Duits).

Akoestische zeilen en vrij zwevende absorptieplaten

Vrij zwevende absorptieplaten aan kabelsystemen of ophangcassettes zijn evenals akoestische zeilen zeer geschikt om geluid direct aan de bron te dempen. Zo kunnen de absorptieplaten direct boven de ontvangstbalie worden geïnstalleerd, om het geluid van telefoongesprekken te dempen of om voor meer discretie bij de inschrijving van patiënten te zorgen. Akoestische zeilen worden ook veel gebruikt als kamerscherm voor wachthoeken.
Geluidsisolatie bij de receptie gaat geluidsoverlast al meteen bij de bron te lijf. Vrij zwevende absorptieplaten zorgen voor discretie, bijv. bij het inschrijven van patiënten of cliënten in de dokterspraktijk of het advocatenkantoor.
Absorptieplaten bij de receptie van een praktijk dringen het geluid terug en creëren een sfeer van discretie.

Vrijstaande akoestische zuilen en scheidingswanden

Ook vrijstaande akoestische elementen als scheidingswanden of akoestische zuilen zijn een goede mogelijkheid om geluidsoverlast en nagalm in de dokterspraktijk of het advocatenkantoor te reduceren. Deze kunnen tegelijk worden gebruikt als kamerscherm en visuele afscheiding.

Geluidsisolatie en brandbeveiliging in de dokterspraktijk of het advocatenkantoor

Om ook in het ernstigste geval te zorgen voor de nodige veiligheid, zijn er van aixFOAM absorptieplaten voor verschillende brandveiligheidsklassen. In onze „Architect Line“ vindt u bijvoorbeeld geluidsisolatie die voldoet aan de vereisten van brandveiligheidrichtlijn DIN 4102 B1. Dit is een richtlijn die als algemeen gehanteerd wordt in openbare instellingen en gebouwen. Voor aankoop kunt u zich over de brandweerverordeningen die gelden voor uw object beter eerst laten informeren in de aixFOAM shop. In de regel krijgt u die van uw architect of degene die over de brandveiligheid gaat. De deskundige planners van aixFOAM zullen u graag helpen bij het uitzoeken van de passende geluidswerende producten.

Waarom is geluidsisolatie van aixFOAM de beste keus voor uw dokterspraktijk of advocatenkantoor?

Als fabrikant van hoogwaardige akoestische elementen kijken wij van aixFOAM terug op ruim 60 jaar ervaring met geluidsisolatie. In die periode hebben wij onze absorptieplaten voortdurend verder ontwikkeld, zodat ze niet alleen effectief het geluid absorberen, maar ook qua design goed passen in moderne dokterspraktijken en advocatenkantoren.
Zeer effectieve geluidsabsorbers
Geluidsisolatie
hoogste
geluidabsorptie
Icon Geluidsabsorbers met eenvoudig te reinigen oppervlakken
Oppervlakken
hygiënisch,
gemakkelijk
te reinigen
Icoontje Geluidsabsorber materiaaldiktes
Hoogten
verschillende
mogelijk
Pictogram kleur selectie schuim
Kleurkeuze
naar wens
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties
aixFOAM absorptieplaten dringen het lawaai terug, verbeteren de ruimteakoestiek en zijn verkrijgbaar in diverse brandveiligheidsklassen en dikten. Kies uw favoriet uit de vele kleurvarianten en ontdek hoe gemakkelijk te onderhouden het oppervlak daarvan is, belangrijk voor een hygiënisch gebruik in een medische omgeving. De verschillende opties voor de montage, zoals de fraaie ophangcassettes van aluminium of de speciale kabelsystemen, vergemakkelijken het aanbrengen van de absorptieplaten en zorgen bij het inrichten van de ruimte voor een visueel hoogtepunt.

Nu is het aan u: breng de geschikte geluidswering naar uw dokterspraktijk of advocatenkantoor!

Maak nu een keuze uit onze aixFOAM geluidswerende producten voor dokterspraktijken en advocatenkantoren of maak gebruik van onze gratis adviesservice. Onze gespecialiseerde planners zullen u assisteren om de passende oplossing te vinden voor uw praktijkruimte of ze maken een vrijblijvende offerte voor u op.
Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM Geluidsabsorbers voor medische praktijken

Hier vindt u geluidsisolerende producten voor minder lawaai op dokterspraktijk of advocatenkantoor.

Naar de producten
Callcenter user-circle logout