Zoeken

Speelplezier zonder lawaai

Spelen en ravotten, mag best – geluidsisolatie in de kinderkamer

  • Absorptieplaten voor minder lawaai in de kinder- en speelkamer
  • Een prettig geluidsniveau ondanks de vele geluiden (speelgoed, kinderen etc.)
  • Kindvriendelijke, bontgekleurde absorptie platen van materialen met Oeko-Tex certificering die getest zijn op schadelijke stoffen
  • Geluidswering voor wand en plafond, vrijstaande of zwevende akoestische elementen
  • Ideaal ook om achteraf aan te brengen

DOORIE deurisolatieset - Kom op!

NIEUW: Onze gekleurde deurisolatiesets zijn nu beschikbaar voor verwijdering!

Nu ontdekken
aixFOAM motief-absorptieplaat kopen

Kleurrijker dan ooit!

Ontdek onze motief-absorptieplaat, die in vele vrolijke kleuren en vormen verkrijgbaar is!

Naar de producten

Product Finder

Locatie

Plafond

Muur

Deur

Optiek

Vilt oppervlak

Glad oppervlak

Gestructureerd oppervlak

Vorm

Rechthoek

Contour

Rond/ovaal

Vierkant

Bevestigingssysteem

Selbstklebend

Montagecassette aluminium, geëloxeerd

Ophangsysteem

Matching products: Herstel filter

Classic Line

Professional Line

Naar de gratis aanvraag

Jij maakt de foto's, wij doen het werk.

Een paar foto's, een paar details en wij plannen je akoestiek - gratis natuurlijk.

Naar de vraag

Kinderkamer akoestische geluidsisolatie

Hoe ontstaat lawaai in de kinderkamer?

Doe even uw ogen dicht en probeert u zich voor te stellen dat u de volgende achtergrondgeluiden hoort: uit de meccanodoos vallen er onderdeeltjes op de grond, de nieuwe kleine trommel wordt uitgeprobeerd, de gameconsole brengt doordringende tonen voort, waaronder het gebrul van leeuwen, kinderen gillen het uit van plezier en anderen maken luidruchtig ruzie – en dat schalt allemaal door de woning. Wat u zich zojuist voor de geest probeerde te halen, zijn de achtergrondgeluiden van de gemiddelde kinderkamer. Bij elkaar opgeteld resulteren al deze geluiden in flink veel lawaai. Een blijvend hoog geluidsniveau in de kinderkamer kan een belasting worden voor niet alleen de ouders en de kinderen zelf, maar ook voor ergernis zorgen bij de buren.
Wanneer kinderen uitgelaten spelen, neemt het geluidsniveau rap toe. Vooral in huurwoningen zonder voldoende geluidsisolatie kan lawaai van spelende kinderen al gauw leiden tot ergernis bij de buren.
Kinderen bij het spelen en ravotten in de kinderkamer

Hoe zorgt geluidsisolatie in de kinderkamer voor meer rust?

De toepassing van geluidsisolatie voor wand en plafond in de kinderkamer helpt het lawaai terug te dringen. aixFOAM absorptieplaten van akoestisch schuim hebben een structuur van open poriën en zijn daardoor uitstekend geschikt om het storende lawaai van alle frequenties te dempen. Geluid kan diep in het materiaal binnendringen en wordt op die manier effectief afgezwakt.

Voor de bestrijding van geluiden in de kinderkamer is het verstandig om stap voor stap te werk te gaan. Dat betekent dat er eerst slechts een paar geluidsabsorberende matten als breedband geluidsisolatie tegen de wanden en/of het plafond zouden moeten worden gezet. Daarmee kunt u voorkomen dat de geluiden overdreven sterk gedempt raken en er in de ruimte een onnatuurlijke klank ontstaat. En het is ook fijn voor uw portemonnee. In de regel is het voldoende om zo'n 20 tot 30% van het oppervlak van de wanden of het plafond van geluidsisolatie te voorzien.

Bij de vloer moet eigenlijk al bij het plannen gedacht worden aan de toepassing van een demping voor stapgeluiden. Dat voorkomt dat bij het rondlopen of rennen contactgeluid wordt overgebracht.

Geluidsisolatie met een kindvriendelijke vormgeving

Naast een goede ruimteakoestiek is ook de vormgeving van de absorptieplaten zeer belangrijk voor in een kinderkamer. Absorptieplaten met een conventionele rechthoekige vorm zijn voor kinderen niet echt leuk om naar te kijken. Bij aixFOAM hebben wij daarom absorptieplaten ontwikkeld die niet alleen uitstekende absorptiewaarden hebben, maar die ook in aantrekkelijke vormen verkrijgbaar zijn.

Design-absorptieplaten met een gemakkelijk te onderhouden oppervlak van vilt zijn verkrijgbaar in 15 verschillende kleuren en betekenen met grappige figuren in de vorm van een nijlpaard, wolken, harten, een puzzel of van een vlinder een aanwinst voor elke kinderkamer.

Absorptieplaat met motief in vele vormen en kleuren
Absorptieplaten met zulke kleurrijke motieven zorgen voor meer rust en een goede stemming in elke kinderkamer – voor minder lawaai en meer plezier bij onbezorgd spelen en ravotten.

Hoe kan effectieve geluiddemping verhinderen dat er lawaai doordringt tot in de kinderkamer?

Bij geluidsisolatie in de kinderkamer gaat het er vaak niet alleen maar om geluid in de ruimte zelf te dempen, maar omgekeerd ook om te voorkomen dat er geluid van buiten naar binnen dringt.

Vooral bij deuren is het achteraf aanbrengen van geluidsisolatie vaak heel nuttig, omdat deze bouwdelen vanwege hun karakteristiek geluid gemakkelijk doorgeven. De geluidsabsorberende matten van aixFOAM met een plat oppervlak zoals de SH001, of een combinatie van een antidreunmat met zwaar akoestisch schuim, zijn ideaal om het materiaal van de deur te versterken en de overdracht van geluid te onderbreken. De absorptieplaten kunnen dankzij de praktische zelfklevende uitvoering eenvoudig tegen de deurvleugel vastgeplakt worden.

In de aixFOAM kennisbank (Duits) hebben wij de belangrijkste informatie voor u op een rij gezet, bijv. over de geluidsisolatie van wand en plafond of het achteraf dempen van een deur.

Zo komt u bij onze aixFOAM kennisbank (Duits).

Tijd voor rust: als de kleintjes moeten slapen, kan het lawaai maar beter buiten blijven. Voldoende demping/isolatie van geluid in de kinderkamer geeft ruimte voor rust.
Kind en hondje slapen ongestoord, dankzij de effectieve geluiddemping in de kinderkamer.

Waarom is aixFOAM uw ideale partner bij het dempen van geluid in de kinderkamer?

Als fabrikant van hoogwaardige akoestische elementen kijken wij van aixFOAM terug op ruim 60 jaar ervaring. Daardoor weten wij waar het op aankomt bij het thema geluidsisolatie in de kinderkamer, waar wij onze akoestische elementen van schuimstof dan ook voor hebben geperfectioneerd. Bij ons krijgt u producten van een kwaliteitsmerk „Made in Germany“.
Zeer effectieve geluidsabsorbers
Geluidsisolatie
hoogste
geluidabsorptie
Pictogram Geluidsabsorbers voor kinderen
Designs
motieven voor
kinderen
Pictogram Geluidsabsorbers vrij van verontreinigende stoffen
Materiaal
getest en zonder
schadelijke stoffen
Pictogram kleur selectie schuim
Kleurkeuze
naar wens
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties
aixFOAM absorptieplaten van vilt hebben het Ökotex-keurmerk, wat betekent dat ze niet schadelijk zijn voor het milieu. Met hun kindvriendelijke motieven zijn ze speciaal bedoeld voor toepassing in de kinderkamer. Vanwege de grote keus aan kleuren en motieven kunnen de absorptieplaten uitstekend worden gecombineerd en dus als vormgevingselementen voor de interieurinrichting worden toegepast.

Nu is het aan u: zorg voor een goede geluidswering in uw horecazaak – direct van de fabrikant en dus voordelig!

Kies uw geluidswering op uw gemak uit op onze aixFOAM webshop of neem direct contact op met onze vakkundige planners. Met een gratis advies helpen u graag de optimale geluidsisolatie voor uw toepassing te vinden. Daardoor krijgt u gegarandeerd de optimale geluidsisolatie voor uw kinderkamer.
Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM geluidsabsorbers voor uw kinderkamer

Hier vindt u geluidsisolerende producten voor minder lawaai in de kinderkamer of speelkamer.

Naar de producten
Meer lezen?

In de aixFOAM kennisbank (Duits) kunt u meer lezen over het achteraf aanbrengen van geluidsisolatie rond deuren.

Geluidsisolatie van deuren
Naar de adviseur (Duits)
Callcenter user-circle logout