Zoeken

Een genot voor de oren

Met onze geluidsisolatie voor restaurants, clubs en bars nodigt u uw gasten vanzelf uit tot een langer verblijf.

  • Verbeterde akoestiek en minder lawaai voor gemakkelijker communiceren
  • Een aangenamere gespreksfeer en voor uw gasten een prettiger ruimte om te verblijven
  • Absorptieplaten in een aantrekkelijk design, in diverse kleuren en vormen
  • Geluidsisolatie die voldoet aan alle brandweerverordeningen
  • Ideaal ook om achteraf aan te brengen in bestaande ruimten

Hier meer over het thema geluidswering voor restaurant, bar, café of disco.
Toepassingsfoto's van aixFOAM geluidsabsorbers in gastronomie, restaurant en discotheek

Lawaaibestrijding voor de gastronomie

Hier vindt u foto’s van toepassingen van onze aixFOAM geluidsabsorbers in gastronomische voorzieningen!

Naar de fotogalerij
aixFOAM deurisolatiesets kopen in 20 verschillende kleuren

Kleurrijk is beautiful.

Ontdek de aixFOAM-isolatiesets in 20 aantrekkelijke kleuren en sluit lawaai buiten.

Nu ontdekken!
Geluidsisolatie met de aixFOAM akoestische frames

Het passende frame voor uw akoestiek

Effectieve geluidsisolatie, zo mooi en flexibel als nooit tevoren – met de aixFOAM akoestische frames

Nu ontdekken!
aixFOAM plafond geluidsisolatie horeca

Al het goede komt van boven

Lawaaibestrijding voor het plafond Maak kennis met onze geluidsabsorbers voor meer rust en glasheldere akoestiek!

Ontdek nu!

Product Finder

Locatie

Plafond

Muur

Deur

Vloer

Optiek

Glad oppervlak

Vilt oppervlak

Gestructureerd oppervlak

Akoestisch stofoppervlak

Bevestigingssysteem

Selbstklebend

Ophangsysteem

Montagecassette aluminium, geëloxeerd

Kabelsysteem

Producten zonder vaste montage

Magnetisch

Geluidsbron

Luchtgeluid, hoge frequentie

Luchtgeluid, middenfrequentie

Luchtgeluid, lage frequentie

Matching products: Herstel filter

Classic Line

Professional Line

Nog meer keuze?

Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Nog meer keuze?

Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze PROFESSIONAL LINE.

Individuele geluidsisolatie met aixFOAM

Individuele serviceverzoeken

Bent u een grootafnemer? Hebt u andere leveringshoeveelheden nodig dan in de shop beschikbaar? Hebt u speciale wensen ten aanzien van verpakking of speciale verzend- en leveringsvoorwaarden? Neem gewoon even contact met ons op!

Naar de contactpagina

Geluiddemping voor restaurant, bar, café of disco

Hoe ontstaat een slechte akoestiek in het restaurant, het café of de bar?

Muziek, gesprekken, getingel van bestek, telefoons die afgaan. Dat zijn allemaal typisch alledaagse geluiden in de horeca, die samen vooral één ding opleveren: lawaai. Harde, geluidweerkaatsende materialen als steen, beton, glas en hout verlengen dan ook nog eens de nagalmtijden en versterken de galm die in de ruimte hangt. Geluiden die tegen deze oppervlakken aankomen worden gereflecteerd, teruggeworpen in de ruimte, om daar dan lang te blijven hangen. Dat leidt er toe dat deze geluiden elkaar overlappen, met als gevolg een steeds hoger geluidsniveau.

In de praktijk levert een geluidsniveau van meer dan 80dB(A) een storende omgeving op voor het restaurant of de bar. Om zich ondanks al dit lawaai toch nog verstaanbaar te kunnen maken, gaan de gasten vanzelf harder praten, waardoor het alleen maar erger wordt. Zo wordt het dus een vicieuze cirkel. Dit fenomeen noemt men wel het Lombard-effect.

Als de tafels leeg blijven: zonder geluidsisolatie is de akoestiek in restaurants of cafés vaak slecht. Nagalm en lawaai verslechteren de hele sfeer, die dan niet erg uitnodigt daar eens rustig aan een tafeltje te gaan zitten.
Een restaurant zonder geluidsisolatie: de stoelen staan op de tafels en de gasten blijven weg.

Hoe kan geluidsisolatie in de horeca de ruimteakoestiek verbeteren?

Door akoestische elementen en absorptieplaten toe te passen in restaurants, bars en cafés, wordt de nagalm teruggedrongen en is het geluidsniveau lang niet meer zo storend, zodat de mensen elkaar veel beter verstaan. Bovendien brengen ze het lawaai terug en scheppen ze aldus meer rust, voor een ruimte die prettiger is voor de gasten. Een aangename sfeer met een goede akoestiek betekent dat mensen zich prettig voelen, er graag komen en ook weer terugkomen. Een geluidsniveau dat almaar hoog blijft daarentegen, veroorzaakt stress en vormt zelfs een gezondheidsrisico.
Geluidsisolatie verbetert de communicatie
De ruimteakoestiek heeft een beslissende invloed op de gasten. Geluidsisolatie in restaurants, clubs en bars zorgt voor een betere verstaanbaarheid en verbetert dus de communicatie. De gasten voelen zich prettiger bij en blijven daardoor langer hangen.

Akoestische zeilen of ophangcassettes voor wand en plafond

Om de ruimteakoestiek in restaurants, café's, kroegen en bars te verbeteren, zijn er verschillende mogelijkheden voor het aanbrengen van geluidsisolatie. Behalve systeemoplossingen zoals het aanbrengen van een akoestisch plafond, vormt ook het toepassen van zwevende akoestische elementen of akoestische zeilen een goede mogelijkheid om lawaai te dempen. Deze geluidsabsorberende elementen, aangebracht boven de tafels of de zitjes, blokkeren het lawaai meteen bij de bron.

Absorptieplaten in ophangcassettes van aluminium vormen een goed alternatief om de ruimteakoestiek in een zaak te verbeteren. Met een kabelsysteem of trilpluggen kunnen de absorptieplaten heel eenvoudig tegen het plafond of de wand worden aangebracht, en later eventueel net zo makkelijk weer verwijderd worden. Dat is vooral aan te raden voor horecagelegenheden die gepacht of gehuurd zijn, of wanneer de inrichting van de ruimte regelmatig veranderd wordt, om de bezoekers wat afwisseling te bieden. Wanneer de geluidsabsorberende matten direct tegen de wand of het plafond zijn gelijmd, kunnen er bij het verwijderen ervan beschadigingen ontstaan aan de ondergrond of aan het absorberend materiaal zelf.

Kleurige absorptie platen in ophangcassettes zijn goed af te stemmen op een moderne inrichting, dringen het lawaai terug en zorgen voor een betere ruimteakoestiek in bars, kroegen, cafés of restaurants.
Absorptieplaten in ophangcassettes aan de wand van een restaurant.

Onzichtbare geluidsisolatie, een hoorbaar betere ruimteakoestiek

Naast de mogelijkheid om de geluidsisolatiepanelen te integreren in de vormgeving van de zaak, waar ze dan welbewust worden gepositioneerd als zichtbare akoestische elementen, kan de geluidsisolatie ook nagenoeg onzichtbaar worden aangebracht in restaurant, café of bar. Daarvoor kunnen ze bijv. aan de onderzijde van de tafels of stoelen worden gemonteerd. Absorptieplaten in de praktische zelfklevende uitvoering kunnen eenvoudig op maat gesneden en onder meubels vastgeplakt worden. Het mooiste is dan om de platen van akoestische schuimstof zo te monteren dat de gasten er niet steeds met hun vingers aan kunnen zitten. Daarmee wordt voortijdige slijtage vermeden.

Een andere bijzonder fraaie en uiterst effectieve methode om geluid te isoleren in restaurant, café of bar, is om het materiaal te verspannen over de gehele wand. Daarbij worden vlakke absorptieplaten tegen de wand gelijmd en vervolgens met behulp van kunststof profielen en een speciale akoestische stof bespannen. De geluidsgolven kunnen dan vrijwel ongehinderd in de akoestische stof binnendringen. Het resultaat is een grote geluidsabsorptie en maximale discretie.

Hoe is geluiddemping resp. geluidsisolatie in de disco en de club te realiseren?

Als het gaat om het verbeteren van de ruimteakoestiek vormen discotheken en clubs een bijzondere uitdaging. Enerzijds moet de klankkwaliteit binnen optimaal zijn, en anderzijds moeten geluidsoverlast naar buiten toe vanwege het dreunen van de muziek zoveel mogelijk vermeden worden.

Voor een verbeterde klank van de muziek moet zoals hierboven beschreven een aantal absorptieplaten tegen de wanden en het plafond worden aangebracht, of moeten er zwevende akoestische elementen en zeilen worden opgehangen.

Een perfecte sound – geluidsisolatie in de disco en de club
Geluidsisolatie in de disco of de club zorgt voor een optimale sound bij feesten en dansen. geluiddemping resp. geluidsisolatie verhindert dat de muziek de buren tot overlast wordt.

Zwaargewichten tegen lawaai uit de disco en de club

Om te verhinderen dat lawaai naar buiten dringt, moeten gerichte maatregelen worden getroffen voor het dempen of isoleren van geluid. Daarvoor moeten de wanden en plafonds van de disco of de club geluidgeïsoleerd worden. Absorptieplaten met een zo groot mogelijke massa, zoals zware akoestische schuimstof of vlakke absorptieplaten met een grote dikte, zijn bijzonder geschikt om de verschillende delen van de bouwconstructie te versterken en de overdracht van geluid te stoppen. Ook het ontkoppelen van wanden en plafond met de zogeheten ruimte-in-ruimte concepten is zeer effectief voor het dempen van lawaai. Daarbij worden tussenwanden, bijv. van Rigips of triplex, voor de wanden van de disco of de club geplaatst, waarna de holle ruimte wordt opgevuld met geluidsisolerende matten.

Geluidsisolatie en brandbeveiliging in de horeca

Voor discotheken, restaurants, clubs, cafés en bars geldt in de regel – evenals voor gebouwen van openbare instellingen en ondernemingen – brandveiligheidsklasse DIN 4102 B1. In ons „Architect Line“ vindt u daarvoor absorptieplaten met een hogere brandveiligheidsklasse. Ons advies is: vraag vooraf informatie over de voor uw zaak geldende brandweervoorschriften en laat u dan adviseren door onze experts, om de hierbij passende producten te vinden.

Waarom zou u voor geluidswering voor uw restaurant, café of disco moeten kiezen voor aixFOAM?

Om een sfeer te creëren die prettig en uitnodigend is voor uw gasten, moet u een geluidsisolatie hebben die hoge absorptiewaarden combineert met een aantrekkelijk, modern uiterlijk. En dat is nu precies waar wij ons bij aixFOAM op hebben gespecialiseerd! Als fabrikant van effectieve akoestische elementen hechten wij veel waarde aan een hoogwaardige verwerking van onze absorptieplaten.
Zeer effectieve geluidsabsorbers
Geluidsisolatie
hoogste
geluidabsorptie
Icoon Geluidsabsorber met geprofileerd oppervlak
Oppervlakken
profielen
naar keus
Icoontje Geluidsabsorber materiaaldiktes
Hoogten
verschillende
mogelijk
Pictogram kleur selectie schuim
Kleurkeuze
naar wens
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties
aixFOAM absorptieplaten dringen het lawaai terug, verbeteren de ruimteakoestiek en zijn verkrijgbaar in diverse brandveiligheidsklassen en dikten. Kies uw favoriet uit de vele kleuren en soorten oppervlak. De verschillende opties voor de montage, zoals de fraaie ophangcassettes van aluminium, vergemakkelijken het aanbrengen en verwijderen van de absorptieplaten en zorgen bij het inrichten van uw zaak voor een visueel hoogtepunt.

Nu is het aan u: zorg voor een goede geluidswering in uw horecazaak – direct van de fabrikant en dus voordelig!

Kies uw geluidswering op uw gemak uit op onze aixFOAM webshop of neem direct contact op met onze vakkundige planners. Wij geven u gratis advies en stellen een vrijblijvende offerte op, met de absorptieplaten die het best geschikt zijn voor uw restaurant, uw café, bar, uw discotheek of club.
Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM Geluidsabsorbers voor restaurants, cafés, bars en discotheken

Hier vindt u geluidsisolerende producten voor minder lawaai in uw restaurant, bar, café, discotheek of club.

Naar de producten
Op zoek naar inspiratie?

Hier zijn foto's van onze klanten van geluidsisolatie in de horeca.

Geluidsisolatietoepassingen in de horeca
Naar de fotogalerij
Callcenter user-circle logout