Zoeken

Ruimte voor uw perfecte beurspresentatie

Wij ondersteunen u bij uw grote optreden: aixFOAM geluidsisolatie op uw beursstand

  • Minder achtergrondgeluiden en minder lawaai op uw beursstand
  • Verbeterde akoestiek voor gemakkelijker communiceren met geïnteresseerden
  • Meer rust en ruimte voor uw presentatie op de beurs
  • Toepassingen voor het bestrijden van geluidsoverlast die onzichtbaar kunnen worden ingebouwd in uw beursstand
  • Op maat te maken absorptieplaten met een motief naar eigen wens als extra reclameruimte

Hier meer over het thema geluidswering voor de standbouw.
aixFOAM Plafondabsorbers voor de beurs- en beursstandbouw

Al het goede komt van boven

Lawaaibestrijding voor het plafond Maak kennis met onze geluidsabsorbers voor meer rust en glasheldere akoestiek!

ontdek nu!
aixFOAM Premium Geluidsabsorber met brandveiligheidsklasse DIN 4101 B1

De meest effectieve lawaaibestrijding aller tijden

Met onze aixFOAM Premium absorbers met brandwerendheid Plus definieert u lawaaibestrijding opnieuw.

Ontdek nu!

Product Finder

Locatie

Plafond

Muur

Vloer

Tafel

Optiek

Glad oppervlak

Gestructureerd oppervlak

Vilt oppervlak

Akoestisch stofoppervlak

Bevestigingssysteem

Selbstklebend

Ophangsysteem

Montagecassette aluminium, geëloxeerd

Kabelsysteem

Producten zonder vaste montage

Magnetisch

Geluidsbron

Luchtgeluid, hoge frequentie

Luchtgeluid, middenfrequentie

Luchtgeluid, lage frequentie

Contactgeluid

Matching products: Herstel filter

Classic Line

Professional Line

Nog meer keuze?

Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Nog meer keuze?

Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze PROFESSIONAL LINE.

Individuele geluidsisolatie met aixFOAM

Individuele serviceverzoeken

Bent u een grootafnemer? Hebt u andere leveringshoeveelheden nodig dan in de shop beschikbaar? Hebt u speciale wensen ten aanzien van verpakking of speciale verzend- en leveringsvoorwaarden? Neem gewoon even contact met ons op!

Naar de contactpagina

Geluidswering voor de standbouw – een goede akoestiek voor uw beursstand

Geluidswering voor de standbouw is bedoeld om een rustige, ontspannen en verkoopbevorderende sfeer te scheppen. Rond de hectische activiteiten op beurzen en exposities moet als het ware een isolerende wand kunnen worden opgetrokken, om ruimte te scheppen voor de presentatie in alle rust van de eigen producten en service. Alleen, waar ligt eigenlijk de uitdaging bij geluidsisolatie voor beurshallen en beursstanden, en welke mogelijkheden zijn er om die te realiseren?

Welke uitdagingen zijn er voor de geluidswering in de standbouw?

Grote aantallen bezoekers, gesprekken en productpresentaties zorgen er samen voor dat het geluidsniveau in beurs- en tentoonstellingshallensterk toeneemt. Riante ruimten, grote hallen en harde bouwmaterialen als glas, staal en beton bevorderen het ontstaan van nagalm en lange nagalm tijden in een dergelijke omgeving, hetgeen nogal eens kan resulteren in een onrustige akoestiek. Door gebruik te maken van geluidsisolerende materialen op de beursstand kunnen het omgevingsgeluid en de nagalm worden verminderd.
Op een beurs zijn de achtergrondgeluiden altijd bont en hectisch. De vele bezoekers, geanimeerde gesprekken en productpresentaties stuwen het geluidsniveau omhoog. Absorptieplaten verlagen het geluidsniveau op de beursstand en verminderen de nagalm in de hele hal.
In de beurshal is het altijd druk en lawaaiig – geluidswering zorgt dan voor rust.

Welke mogelijkheden zijn er voor de geluidsisolatie op een beursstand?

Voor het gebruik van absorptieplaten op de beursstand of bij standbouw zijn er verschillende varianten om het geluidsniveau terug te brengen en de akoestiek te verbeteren.

Onzichtbare geluidsisolatie op de beursstand

Zo kunnen deze platen verdekt en onzichtbaar worden weggewerkt in de beursstand. Daarvoor worden geluidsabsorberende matten als tussenlaag geïntegreerd in de wanden van de beursstand. Voor deze concepten van ruimte-in-ruimte zijn vlakke absorptieplaten, maar ook geluidsisolatiepanelen van zwaar akoestisch schuim bijzonder geschikt.

Akoestisch effectief en tegelijk visueel aantrekkelijk – toepassingen voor geluidsisolatie die zichtbaar zijn op de beursstand

Natuurlijk kunnen de absorptieplaten ook zichtbaar op de beursstand worden verwerkt. In dit geval komt het er bij de bestrijding van geluidsoverlast niet alleen aan op de akoestische functie, maar wil het oog ook wat. Daarom vindt u in onze aixFOAM webshop zeer effectieve absorptieplaten met een aantrekkelijke vormgeving en kunt u uw favoriet kiezen uit varianten in en met allerlei kleuren, profielen en oppervlakken.

Naast de klassieke absorptiematerialen in de vorm van platen zijn er ook vrijstaande akoestische elementen, zoals zuilen en scheidingswanden, of akoestische zeilen waarmee de akoestiek op de beursstand eveneens merkbaar kan worden verbeterd. Deze elementen vindt u in onze „Architect Line“.

Naast de gestandaardiseerde geluidsisolatie uit onze webshop, kunnen wij als fabrikant ook toepassingen op maat vervaardigen. Akoestisch schuimstof kunnen wij met de nieuwste CNC-snij- en freesmachines in vrijwel elke denkbare vorm maken, zodat alles perfect bij uw beursstand past. Neemt u voor meer informatie of nadere details gewoon even contact op met onze vakkundige planners, voor een gratis advies.

Een goede akoestiek op de beursstand
Paal en perk stellen aan de achtergrondgeluiden op een beurs: absorptieplaten op de beursstand creëren zones van rust te midden van alle drukte van het evenement. Omdat voor een serieuze ontvangst van klanten en partners niets zo belangrijk is als een plek waar je je even rustig met elkaar kunt terugtrekken, voor een gesprek in een rustige sfeer.

Absorptieplaten met individuele prints als reclame-opdruk

Heel bijzonder en opvallend voor op uw beursstand zijn individueel bedrukte akoestische foto's en vrijstaande akoestische zuilen. Deze vindt u in onze „Architect Line“. Bij deze bijzondere absorptieplaten hebt u de mogelijkheid om zelf actief te worden als ontwerper van uw geluidsisolatie op de beurs. Deze platen kunt u laten bedrukken met vrijwel elk door u gewenst motief, bijv. uw bedrijfslogo. De absorptieplaten bij u op de beursstand kunt u dus ook zonder meer benutten als extra reclameruimte.

Hoe is geluidswering in beurs- en expositiehallen te realiseren?

Niet alleen op de beursstand zelf kan toepassing van absorptieplaten bijdragen aan een betere akoestiek, en een prettiger ruimte creëren voor bezoekers en exposanten. Ook in beurshallen of expositieruimten is geluidsisolatie van nut. Het absorptiemateriaal haalt het lawaai weg uit de omgeving en verkort de nagalmtijd in de ruimte. Daardoor wordt het effect van een groot aantal geluidsbronnen die elkaar overlappen ingedamd, zodat je beter kunt communiceren. In de praktijk hebben vrij zwevende akoestische elementen aan het plafond van grote hallen zich al terdege bewezen.
Om de geluidsisolatie te vinden die het best past voor uw beurshal, bieden wij aan dat u zich gratis door ons laat adviseren. Meer over geluidsisolatie in hallen is te vinden in het artikel daarover in de aixFOAM kennisbank Duits).

Naar de adviseur (Duits)

Geluidsisolatie in de beurshal

Wat is de rol van brandveiligheid bij de keus van geluidswering voor uw beursstand?

De keus voor de juiste geluidswering hangt in hoofdzaak af van de brandweerverordeningen die gelden voor het soort ruimte waar de beursstand wordt opgebouwd. Voor aankoop van de materialen en het bouwen van uw stand kunt u zich daarom beter eerst laten informeren over de geldende brandweerverordeningen.

De aixFOAM absorptieplaten zijn verkrijgbaar in diverse brandveiligheidsklassen. De absorptieplaten voorzien van de aanduiding „MH“ van onze „Architect Line“ zijn bijv. gecertificeerd conform brandweerrichtlijn DIN4102 B1. Deze geldt voor gebouwen van openbare instellingen en bedrijven, waar beurshallen in de regel ook onder vallen.

Waarom zijn de absorptieplaten van aixFOAM het meest geschikt voor de standbouw?

Voor een ontspannen en verkoopbevorderende atmosfeer op uw beursstand, moet je een professionele partner hebben die alles weet van geluidsisolatie. Al meer dan 60 jaar vervaardigen wij kwalitatief hoogwaardige geluidsisolatie „Made in Germany“. Daardoor weten wij wat belangrijk is voor een goede akoestiek en een geslaagde beurspresentatie. Door onze producten continu te blijven doorontwikkelen en een open oor te hebben voor de wensen van onze klanten, zijn wij erin geslaagd effectieve absorptieplaten te combineren met een aantrekkelijke vormgeving.

Zeer effectieve geluidsabsorbers
Geluidsisolatie
hoogste
geluidabsorptie
Icoon Geluidsabsorber met geprofileerd oppervlak
Oppervlakken
profielen
naar keus
Icoontje Geluidsabsorber materiaaldiktes
Hoogten
verschillende
mogelijk
Pictogram kleur selectie schuim
Kleurkeuze
naar wens
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties
aixFOAM absorptieplaten dringen niet alleen het lawaai terug bij u op de beursstand, maar verbeteren ook de ruimteakoestiek en de communicatie. Het grote aantal vorm- en kleur van onze producten betekent dat we u ook in visueel opzicht kunnen ondersteunen bij een perfecte beurspresentatie. Kies uw favoriet uit diverse profielen voor het oppervlak en opties voor het monteren, zoals bijv. de sierlijke montagecassettes van aluminium. Om het monteren van deze platen tijdens het opbouwen van uw beursstand helemaal makkelijk te maken, zijn de geluidabsorberende matten van aixFOAM ook verkrijgbaar in een praktische zelfklevende uitvoering. De geluidisolerende producten zijn bovendien verkrijgbaar in diverse brandklassen, zodat ze ook bij brand bijdragen aan de nodige veiligheid.

Nu is het aan u: haal de optimale geluidsisolatie in huis!

Maak nu voor uw standbouw een keuze uit onze aixFOAM geluidswerende producten of maak gebruik van onze gratis adviesservice. Onze gespecialiseerde planners zullen u helpen om de passende oplossing te vinden voor uw beursstand en uw beurs- of expositiehal.

Uiteraard kunt u voor de artikelen uit onze „Architect Line“ ook gewoon gebruik maken van de optie voor het doen van een aanvraag, als u al besloten hebt welk product het moet worden. Wij sturen u dan een persoonlijke offerte of bellen u terug.

Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM Geluidsisolatie voor de beursbouw

Hier vindt u geluidsisolatie voor uw beursstand, uw beurshal of expositiehal.

Naar de producten
Callcenter user-circle logout