Zoeken

Geluidsisolatie voor de geluidsstudio en repetitieruimte

Betere akoestiek voor profs, bij het instrument en aan het mengpaneel

  • Betere klank voor een heldere sound
  • Precieze basweergave, zonder flutterecho's, bassrumble of dreunende bassen
  • Absorptieplaten voor lage, midden en hoge tonen
  • Aantrekkelijk design in diverse kleuren en vormen
  • Snelle levering en gemakkelijke montage, ook ideaal om achteraf aan te brengen

Hier meer over het thema geluidswering in de geluidsstudio en repetitieruimte.
Toepassingsfoto's van aixFOAM geluidsabsorbers in repetitieruimte & opnamestudio

Lawaaibestrijding voor oefenruimte en geluidsstudio

Hier vindt u foto’s van onze aixFOAM geluidsabsorbers in oefenruimte en geluidsstudio!

Naar de fotogalerij
aixFOAM slagwerk isolatieset kopen

Dat rockt – Onze aixFOAM isolatieset voor slagwerken

Ontdek onze complete set voor het ontkoppelen en isoleren van uw slagwerk.

Koop nu
aixFOAM Muzikant Isolatieset kopen

aixFOAM set voor muzikanten – voor hobbymuzikanten en professionals

Maak kennis met onze complete sets voor een optimale, authentieke sound in de oefenruimte!

Nu kopen
Geluidsisolatie met de aixFOAM akoestische frames

Het passende frame voor uw akoestiek

Effectieve geluidsisolatie, zo mooi en flexibel als nooit tevoren – met de aixFOAM akoestische frames

Nu ontdekken!
Koop vierkante aixFOAM geluidsdemper SH004

Geluidsreductie in het kwadraat

Onze vierkante absorptieplaten voor effectieve geluiddemping

Koop nu!
aixFOAM Bass Absorber kopen

Diepe frequenties stevig onder controle

Ontdek ons multitalent tegen een slechte bassound - voor het beste geluid, zonder compromissen.

Ontdek nu!
aixFOAM Premium Geluidsabsorber met brandveiligheidsklasse DIN 4101 B1

De meest effectieve lawaaibestrijding aller tijden

Met onze aixFOAM Premium absorbers met brandwerendheid Plus definieert u lawaaibestrijding opnieuw.

Ontdek nu!
aixFOAM deurisolatiesets kopen in 20 verschillende kleuren

Kleurrijk is beautiful.

Ontdek de aixFOAM-isolatiesets in 20 aantrekkelijke kleuren en sluit lawaai buiten.

Nu ontdekken!

Product Finder

Locatie

Plafond

Muur

Vloer

Deur

Optiek

Gestructureerd oppervlak

Glad oppervlak

Vilt oppervlak

Akoestisch stofoppervlak

Vorm

Rechthoek

Contour

Vierkant

Bevestigingssysteem

Selbstklebend

Montagecassette aluminium, geëloxeerd

Ophangsysteem

Producten zonder vaste montage

Geluidsbron

Luchtgeluid, hoge frequentie

Luchtgeluid, middenfrequentie

Luchtgeluid, lage frequentie

Contactgeluid

Matching products: Herstel filter

Classic Line

Professional Line

Nog meer keuze?

Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Nog meer keuze?

Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze PROFESSIONAL LINE.

Individuele geluidsisolatie met aixFOAM

Individuele serviceverzoeken

Bent u een grootafnemer? Hebt u andere leveringshoeveelheden nodig dan in de shop beschikbaar? Hebt u speciale wensen ten aanzien van verpakking of speciale verzend- en leveringsvoorwaarden? Neem gewoon even contact met ons op!

Naar de contactpagina

Geluiddemping en geluidswering in de geluidsstudio en repetitieruimte

Welke uitdagingen zijn er voor de geluidswering in de geluidsstudio en repetitieruimte?

Een betrouwbare geluidsisolatie en een goede akoestiek zonder storende geluiden, flutterecho's of elkaar overlappende frequenties, is een must voor perfecte opnames in de geluidsstudio.

In het algemeen gesteld zijn er bij de geluiddemping voor opnamestudio's twee uitdagingen die beslissend zijn voor een nauwluisterende, professionele klank: ten eerste is dat de geluiddemping naar buiten toe, resp. het uitsluiten van binnenkomende geluiden, en ten tweede de verbetering van de akoestiek binnen de studio zelf.

Bij een professionele opname is het de perfectie op het juiste ogenblik waar alles om draait – zonder storende bijgeluiden. geluiddemping/ geluidsisolatie helpt de akoestiek in de geluidsstudio te verbeteren en ongewenste geluiden uit te bannen.
Mengpaneel in een opnamestudio voor geluidsopnamen

Hoe is geluiddemping en het uitsluiten van bijgeluiden in de geluidsstudio te realiseren?

Bij het dempen of isoleren van geluid in geluidsstudio's en repetitieruimtes gaat het erom lawaai dat van buiten komt uit te sluiten en de gevoelige geluidsopnamen daar niet door te laten verstoren. Ook mogen geluiden vanuit de studio niet naar buiten ijlen en daardoor de buren tot last worden.
Een jonge vrouw houdt haar handen tegen haar oren, om zich af te schermen van het lawaai.
Om te voorkomen dat muziekgeruis ook buiten te horen is en dat omgekeerd storende geluiden naar binnen dringen, is een goede isolatie/demping van geluiden in de geluidsstudio en de repetitieruimte van doorslaggevend belang.

Zwaargewichten tegen het lawaai

Om te verhinderen dat de wanden, vloeren en plafonds door harde geluiden aan het trillen gebracht worden en zo het lawaai doorgeven aan de omgeving, moet de massa van deze elementen worden vergroot door het aanbrengen van geluidsisolatie. Dat gaat het trillen van de materialen tegen en verhindert dat het geluid zich verspreidt.

Geprofileerde geluidsisolerende matten, zoals die van noppen- of piramideschuimstof, zijn vanwege hun geringe massa voor deze vorm van geluidsabsorptie echter ongeschikt. Wij adviseren daarom toepassing van akoestische elementen met een hoge materiaaldichtheid, zoals zware akoestische schuim of folie. En een combinatie van deze beide akoestische elementen zou helemaal ideaal zijn.

Losmaken van geluidgeleidende elementen

Een andere, zeer effectieve mogelijkheid om te zorgen dat er via de wanden en plafonds geen contactgeluiden worden overgedragen is om de verschillende elementen van elkaar los te maken met behulp van zogeheten ruimte-in-ruimte concepten. Daarbij worden er vóór de wanden van de ruimte tussenwanden geplaatst. Tussen deze wanden ontstaat er dan een luchtkussen, dat het geluidsniveau op zich al afzwakt. Vervolgens moet de tussenruimte met geluidsisolatie worden opgevuld, om al het geluid te blokkeren. Ook hier adviseren wij geluidswerende elementen met een hoog soortelijk gewicht (zware akoestische folie, zwaar akoestisch schuim) of absorptieplaten met een glad oppervlak en een zo groot mogelijke dikte. De vloer in een geluidsstudio zou bovendien „zwemmend“ moeten worden gelegd, zodat de overdracht van geluid werd verhinderd.

Hoe kun je de akoestiek in de geluidsstudio met geluidwering verbeteren?

Om de klank in de geluidsstudio of de repetitieruimte te verbeteren, moet het geluid in de ruimte gericht worden gedempt. Absorptieplaten van akoestische schuimstof zijn hier bijzonder voor geschikt. De schuim laat via zijn open poriën het geluid tot diep in het materiaal doordringen en absorbeert dat daar dan. Daardoor wordt de onwenselijke nagalm gereduceerd en wordt vermeden dat de frequenties elkaar overlappen.

Hoe dikker het materiaal van de absorptieplaat of de geluiddempende mat, des te lager de frequenties die daarmee kunnen worden gedempt. Vandaar ook dat basabsorptieplaten of bass traps altijd zo enorm dik zijn.

Basabsorptieplaten / bass traps van akoestisch schuim zorgen voor een heldere, precieze bassound in uw geluidsstudio, repetitieruimte, hifi-studio of muziekkamer. aixFOAM lagetonenabsorbers zijn een optimale aanvulling op de breedband absorptieplaten tegen de wanden of aan het plafond.
Een selectie van basabsorptieplaten en bass traps voor toepassing in geluidsstudio's en repetitieruimten
Voor de geluiddemping in de geluidsstudio is de eerste stap in de regel het aanbrengen van geluidsisolatiepanelen als breedband absorptieplaten tegen de wanden of aan het plafond. Daardoor wordt weerkaatsing van het geluid vermeden en worden de nagalmtijden korter.

Klank verbeteren met oppervlakteprofielen

Schuimstof met oppervlakteprofielen zoals het klassieke noppenschuimstof of met piramideschuimstof absorbeert niet alleen ongewenste frequenties, maar verspreidt het geluid ook. Daardoor wordt de nagalm qua samenstelling en kwaliteit anders, zodat er een prettiger klank ontstaat die ook heel natuurlijk aandoet.
Geluidsabsorberende matten met verschillende oppervlakteprofielen en kleuren voor geluiddemping in de geluidsstudio
Absorptieplaten met oppervlakteprofiel, zoals noppen- en piramideschuimstof, verbeteren de akoestiek in de geluidsstudio en zorgen als breedband absorptieplaten voor een precieze en natuurlijke klank.

Stap voor stap naar een perfecte akoestiek in de geluidsstudio en repetitieruimte

Over het algemeen is het aan te raden om bij geluiddemping in de geluidsstudio stap voor stap te werk te gaan. Als de absorptieplaten over een te groot vlak worden aangebracht, kan dit er al gauw toe leiden dat de geluiden „overdreven sterk gedempt“ raken en er in de ruimte een onnatuurlijke klank ontstaat. In de regel is het voldoende om zo'n 20 tot 30% van het oppervlak van de wanden of het plafond van akoestische elementen te voorzien. Dat verbetert de klank en is ook fijner voor de portemonnee.

Waar moet op worden gelet bij het dempen van het geluid van een percussie-instrument in de geluidsstudio of de repetitieruimte?

Dempen van het geluid van een percussie-instrument in een repetitieruimte of een geluidsstudio betekent een echte uitdaging, omdat hierbij immers heel veel contactgeluid ontstaat dat via de vloer wordt overgedragent. Daarom is het raadzaam het percussie-instrument te plaatsen op een verhoging die zoveel mogelijk los staat van de vloer. Dat lukt het best als het percussie-instrument op een klein podium wordt gezet. Dat podium moet dan net als de wanden en het plafond worden gevuld met zwaar akoestisch schuim of folie, afgedekt met een „zwemmend“ aangebrachte houten plaat. De overdracht van geluid wordt daardoor geblokkeerd. Daarnaast adviseren we om boven het percussiestel zwevende akoestische elementen aan te brengen. Hiervoor zijn de aixFOAM absorptieplaten in ophangcassettes van aluminium zeer geschikt, evenals de plafondzeilen.
Bij het dempen van het geluid van een percussie-instrument helpt geluidsabsorptie met akoestische schuimstof verder om contactgeluiden en ongewenste trillingen te reduceren. Dat verbetert de sound bij opnamen in de geluidsstudio of de repetitieruimte
Het geluid van een percussie-instrument in een repetitieruimte moet worden gedempt.

aixFOAM overtuigt als kwaliteitsmerk – geluiddemping in de geluidsstudio „Made in Germany“

Als fabrikant van geluidabsorberende elementen van hoge kwaliteit weten wij van aixFOAM hoe belangrijk, maar ook hoe gecompliceerd het thema geluiddemping in de geluidsstudio in feite is. De gevoelige microfoons registreren ieder geluid – en dat is gauw verstoord! In onze webshop kunt u kiezen uit verschillende geluidabsorberende elementen voor een geschikte oplossing voor de optimale akoestiek bij u in de studio, of u kunt zich gratis laten adviseren door onze deskundige planners.
Zeer effectieve geluidsabsorbers
Geluidsisolatie
hoogste
geluidabsorptie
Icoon Geluidsabsorber met geprofileerd oppervlak
Oppervlakken
profielen
naar keus
Icoontje Geluidsabsorber materiaaldiktes
Hoogten
verschillende
mogelijk
Pictogram kleur selectie schuim
Kleurkeuze
naar wens
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties
Dankzij 60 jaar ervaring en doordat wij onze absorptieplaten continu zijn blijven doorontwikkelen, zijn wij erin geslaagd flexibele en tegelijk stijlvolle geluidsabsorberende elementen te ontwikkelen met een hoge absorptiewaarde. aixFOAM absorptieplaten dringen het lawaai terug, verbeteren de klank en zijn verkrijgbaar in diverse brandveiligheidsklassen en dikten. Kies uw favoriet uit de vele kleuren en soorten oppervlak. De verschillende opties voor de montage, zoals een zelfklevende uitvoering, vergemakkelijken het aanbrengen van de absorptieplaten of zorgen, zoals de ophangcassettes van aluminium, voor een visueel hoogtepunt.

Nu is het aan u: haal de optimale sound in huis voor uw geluidsstudio of repetitieruimte!

Maak nu voor uw geluidsstudio en repetitieruimte een keuze uit onze aixFOAM geluidswerende producten of maak gebruik van onze gratis adviesservice. Onze gespecialiseerde planners zullen u assisteren bij uw projecten, om de passende oplossing te vinden voor wat u nodig hebt.
Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM Geluidsabsorbers voor opnamestudio, muziekkamer en repetitieruimte

Hier vindt u geluidsisolatie voor toepassing in de geluidsstudio en repetitieruimte.

Naar de producten
Op zoek naar inspiratie?

Hier zijn foto's van onze klanten van geluidsisolatie in hun geluidsstudio, opnamestudio en repetitieruimte.

Geluidsisolatie voor toepassing in de geluidsstudio en repetitieruimte
Naar de fotogalerij
Wat onze klanten zeggen:
»Een zeer goede service, de adviezen waren top en de levering was snel. Deze absorptieplaten zijn in mijn studio echt ideaal en hebben de klank in de ruimte duidelijk verbeterd.«
»De ontvangen goederen zijn gebruikt voor het isoleren van het geluid van een muziekinstrument (keyboard), als ontkoppeling tussen twee woonlagen. Dit werkt perfect.«
»Dankzij de aixFOAM absorptieplaten hebben wij in de geluidsstudio nu een harmonieuze akoestiek.«
»Wij hebben onze repetitieruimte voorzien van aixFOAM geluidswering in verschillende kleuren, om altijd ongestoord muziek te kunnen spelen. Wij zijn er zeer enthousiast over!«
»Voor de geluidswering in de zangcabine van mijn geluidsstudio heb ik gekozen voor aixFOAM. Het is snel geleverd en was ook snel te monteren. Een duidelijke aanrader!«
Callcenter user-circle logout