Zoeken

Meer rust en concentratie bij het leren en spelen

Geluidswering voor scholen en kleuterscholen

  • Verbeterde akoestiek en meer rust voor gemakkelijker communiceren in het klaslokaal
  • Minder lawaai, voor een tot 20% verbeterde concentratie
  • Kindvriendelijke, bontgekleurde absorptie platen van materialen met Oeko-Tex certificering die getest zijn op schadelijke stoffen
  • Geluidswering voor wand en plafond, vrijstaande of zwevende akoestische elementen
  • Absorptieplaten conform brandveiligheidrichtlijn DIN 4102 B1

Hier meer over het thema geluidsabsorptie en geluidswering voor scholen en kleuterscholen.

DOORIE deurisolatieset - Kom op!

NIEUW: Onze gekleurde deurisolatiesets zijn nu beschikbaar voor verwijdering!

Nu ontdekken
aixFOAM motief-absorptieplaat kopen

Kleurrijker dan ooit!

Ontdek onze motief-absorptieplaat, die in vele vrolijke kleuren en vormen verkrijgbaar is!

Naar de producten
Foto's van de aixFOAM geluidsabsorbers in kleuterschool en school

Lawaaibestrijding in school en kleuterschool

Hier vindt u foto’s van toepassingen van onze aixFOAM geluidsabsorbers in school en kleuterschool!

Naar de fotogalerij
Naar de gratis aanvraag

Jij maakt de foto's, wij doen het werk.

Een paar foto's, een paar details en wij plannen je akoestiek - gratis natuurlijk.

Naar de vraag

Product Finder

Locatie

Plafond

Muur

Deur

Vloer

Tafel

Optiek

Glad oppervlak

Vilt oppervlak

Gestructureerd oppervlak

Akoestisch stofoppervlak

Bevestigingssysteem

Selbstklebend

Ophangsysteem

Montagecassette aluminium, geëloxeerd

Kabelsysteem

Producten zonder vaste montage

Magnetisch

Geluidsbron

Luchtgeluid, hoge frequentie

Luchtgeluid, middenfrequentie

Luchtgeluid, lage frequentie

Matching products: Herstel filter

Classic Line

Professional Line

Nog meer keuze?

Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Nog meer keuze?

Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze PROFESSIONAL LINE.

aixFOAM Plafondabsorber voor school en kleuterschool

Al het goede komt van boven

Lawaaibestrijding voor het plafond Maak kennis met onze geluidsabsorbers voor meer rust en glasheldere akoestiek!

Ontdek nu!

Geluiddemping en geluidswering voor scholen en kleuterscholen

Wat zijn de uitdagingen bij geluidswering voor scholen en kleuterscholen?

Veel getrappel van voetjes, rondslingerend speelgoed, vrolijk gegil, zingen, dansen, luidruchtige toneelstukjes met krijgshaftige ridders of politieauto's met sirene: de wereld van het kind is bont en luidruchtig. Vanwege het groot aantal uiteenlopende geluidsbronnen in scholen en de kinderopvang is het geluidsniveau op deze plekken al gauw aanzienlijk, wat tot de belasting kan worden voor kinderen en de juffrouw/meester. Aanhoudend lawaai kan niet alleen het gehoor beschadigen, maar zorgt ook voor meer stress en verhoogt het risico van hart- en vaatziekten.
In scholen en kleuterscholen zijn er veel geluidsbronnen die het geluidsniveau in de ruimte verhogen. Zonder afdoende geluidswering kan zelfs het normale lawaai zoals tot hoort bij kleuterscholen en scholen een belasting worden voor kleine en grote oren.
Kinderen in de kleuterschool maken lawaai met hun instrumenten

Nagalm verslechtert de ruimteakoestiek in het klaslokaal

Vanwege de architectonische bijzonderheden van het klaslokaal wordt het geluidsniveau meestal nog versterkt. Harde, gladde en dus sterk weerkaatsende materialen van wanden, plafonds, houten bankjes en het schoolbord reflecteren het geluid. Daardoor blijven de geluiden bijzonder lang in de klas rondhangen en overlappen ze elkaar. Dat heeft vooral een negatieve uitwerking op de onderlinge verstaanbaarheid en de communicatie.
Ongewenste nagalm in de klas
Oppervlakken in het klaslokaal die geluid weerkaatsen, zorgen voor lange nagalmtijden. Daardoor overlappen de verschillende geluiden elkaar en ontstaat er echt lawaai. Absorptieplaten dringen de nagalm terug en verbeteren de ruimteakoestiek.

Leren zonder lawaai: wat zijn de voordelen van geluidswering in klaslokalen en de kinderopvang?

Bepalend voor de akoestische vormgeving van klaslokalen op school of in groep ruimtes in de kinderopvang is de norm DIN 18041, met als titel „Gehoor in ruimten“. Deze norm bevat verschillende aanknopingspunten voor het verbeteren van de ruimtelijke mystiek, naast argumenten voor de toepassing van geluidsisolatie.

Studies hebben aangetoond dat de concentratie en daarmee het denkvermogen bij lawaai met wel 20% kan teruglopen. Daarom is voor klaslokalen of collegezalen aan de universiteit een goede verstaanbaarheid en voldoende stilte van het grootste belang. Als de akoestiek in een lokaal in evenwicht is, kunnen de leerlingen in niet alleen beter luisteren en geconcentreerder werken, maar bijv. ook beter vreemde talen leren. Bovendien is minder lawaai ook beter voor de oren en de algehele gezondheid.

Geluidswering in scholen en kleuterscholen vermindert de nagalm, verbetert de ruimteakoestiek en zorgt voor de broodnodige rust. Door gebruik te maken van geluidsisolerende materialen kan de concentratie met wel 20% toenemen, wat bevorderlijk is voor het leren.
Een meisje zit geconcentreerd te werken in de klas van een school met geluidsisolatie en bescherming tegen geluidsoverlast.

Hoe is een effectieve geluidswering in scholen en kleuterscholen te realiseren?

Om lawaai terug te dringen, moeten eerst de plafonds en wanden in het klaslokaal of de kinderopvang worden voorzien van akoestische absorberende panelen. Heel geschikt daarvoor is bijvoorbeeld het aanbrengen van een akoestisch plafond. In de meeste gevallen kan ermee worden volstaan om zo'n 20 tot 30% van het oppervlak van wanden en plafonds te voorzien van absorptieplaten om het geluidsniveau naar beneden te krijgen, de nagalm te verminderen en de verstaanbaarheid te vergroten.

Spraak wordt vooral overgebracht in het middelste en hoge frequentiebereik. Daarom is hier de inzet van breedband absorptieplaten zinvol. Onze aixFOAM geluidsabsorberende matten zijn speciaal afgestemd op dit frequentiebereik en zodoende uitstekend geschikt voor geluiddemping in onderwijslokalen. De absorptieplaten van akoestische schuimstof absorberen het storende lawaai en verkorten de nagalmtijd in de voor klaslokalen aanbevolen octaafbreedtes van 125 tot 4000 Hz.

Wat is de rol van brandveiligheid bij geluidswering voor scholen en kleuterscholen?

Vooral in gebouwen die kinderen herbergen is het thema veiligheid van het grootste belang. Voor universiteiten, scholen en de kinderopvang geldt meestal de brandveiligheidrichtlijn DIN 4102 B1 voor openbare gebouwen. Daar hebben wij dan de aixFOAM absorptieplaten voor: die voldoen aan deze vereisten en zorgen in het ernstigste geval ook voor de nodige bescherming van kinderen of studenten. De deskundige planners van aixFOAM zullen u graag helpen geluidswerende producten uit te zoeken die het best passen bij uw school of kleuterschool, ook gelet op de brandweerverordeningen die daarvoor gelden.
Geluidswering en brandveiligheid voor scholen en in de kinderopvang
Als fabrikant van geluidsisolatiematerialen mogen wij u geen adviezen geven over de brandbeveiliging, maar u alleen de geschikte producten aanbevelen die conform de brandweerverordeningen zijn waar u mee te maken heeft. Daarom kunt u zich van tevoren het beste informeren bij uw architect of degene die over de brandveiligheid gaat.

Waarom zou u voor uw school of kleuterschool moeten kiezen voor geluidswering van aixFOAM?

Als fabrikant van geluidabsorberende elementen van hoge kwaliteit, met ruim 60 jaar ervaring, weten wij van aixFOAM waar het om draait bij de geluidswering voor scholen en kleuterscholen. Door onze absorptieplaten continu te blijven doorontwikkelen, zijn wij erin geslaagd geluidsisolerende producten te creëren met hoge absorptiewaarden en tegelijk ook een aantrekkelijke vormgeving.
Zeer effectieve geluidsabsorbers
Geluidsisolatie
hoogste
geluidabsorptie
Pictogram Geluidsabsorbers voor kinderen
Designs
motieven voor
kinderen
Pictogram Geluidsabsorbers vrij van verontreinigende stoffen
Materiaal
getest en zonder
schadelijke stoffen
Pictogram kleur selectie schuim
Kleurkeuze
naar wens
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties

Zonder schadelijke stoffen, stijlvol en kindvriendelijk

Onze absorptieplaten in bonte kleuren, die desgewenst ook verkrijgbaar zijn met zeer kindvriendelijke motieven met bijv. een nijlpaard, een wolk, een vlinder, een puzzel of een hart, verbeteren niet alleen de akoestiek in scholen en kinderdagverblijven, maar brengen ook een prettige sfeer in elke ruimte. Bovendien vindt u in onze webshop akoestische absorptieplaten van materialen met Oeko-Tex certificering die getest zijn op schadelijke stoffen en bijzonder geschikt zijn voor toepassing in de ruimten met kinderen en de opgroeiende jeugd.

aixFOAM absorptieplaten dringen het lawaai terug, verbeteren de klank en zijn verkrijgbaar in diverse brandveiligheidsklassen en dikten. Kies uw favoriet uit de vele kleuren en soorten oppervlak. De verschillende opties voor de montage, zoals een zelfklevende uitvoering, vergemakkelijken het aanbrengen van de absorptieplaten. Geluidsabsorberende matten in ophangcassettes van aluminium of vrijstaande akoestische elementen vormen bovendien een visueel hoogtepunt.

Kindvriendelijke absorptieplaten met leuke motieven voor op school of in de kinderopvang, dringen niet alleen het lawaai terug en verbeteren de akoestiek, maar maken ook dat het er in de klas mooier uitziet.
Absorptieplaten met motieven van een nijlpaard, een wolk, een hart, een puzzel of een vlinder, als geluidswering in scholen en kleuterscholen.

Nu is het aan u: breng een effectieve geluidswering naar uw school of kinderopvang – direct van de fabrikant en dus voordelig!

Maak nu voor uw school of kinderopvang een keuze uit onze aixFOAM geluidswerende producten of maak gebruik van onze gratis adviesservice. Onze gespecialiseerde planners zullen u assisteren bij uw projecten, om de passende oplossing te vinden voor wat u nodig hebt.
Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM Geluidsabsorbers voor school en kleuterschool

Hier vindt u geluidsisolerende producten voor minder lawaai op school of in de kinderopvang.

Naar de producten
Op zoek naar inspiratie?

Hier zijn foto's van onze klanten van geluidsisolatie in hun school of kinderopvang.

Geluiddichte toepassingen op school en in de kinderopvang.
Naar de fotogalerij
Callcenter user-circle logout