Zoeken

Optimale klank voor thuis

Onze absorptieplaten verbeteren de akoestiek en brengen luistergenot bij u in de thuisbioscoop, hifi-studio of muzieklokaal.

  • Verbeterde klank voor een heldere sound – kippenvel gegarandeerd!
  • Precieze basweergave, zonder flutterecho's, bassrumble of dreunende bassen
  • Absorptieplaten voor lage, midden en hoge tonen
  • Aantrekkelijk design in diverse kleuren en vormen
  • Snelle levering en gemakkelijke montage

Hier meer over het thema geluidsabsorptie en geluidswering voor thuisbioscoop en hifi-studio.

DOORIE deurisolatieset - Kom op!

NIEUW: Onze gekleurde deurisolatiesets zijn nu beschikbaar voor verwijdering!

Nu ontdekken
Toepassingsfoto's van de aixFOAM geluidsabsorbers in de thuisbioscoop, hifi-studio & muziekkamer

Vette sound voor thuisbioscoop en hifi studio

Hier vindt u foto’s van klanten van de aixFOAM geluidsabsorbers in de thuisbioscoop, hifi studio en muziekruimte!

Naar de fotogalerij
aixFOAM thuisbioscoop set kopen

Onze ster voor uw thuisbioscoop

Ontdek onze complete set voor high-end geluid in uw filmtempel.

Koop nu

Product Finder

Locatie

Plafond

Muur

Vloer

Deur

Optiek

Gestructureerd oppervlak

Vilt oppervlak

Glad oppervlak

Akoestisch stofoppervlak

Vorm

Rechthoek

Contour

Vierkant

Rond/ovaal

Geluidsbron

Luchtgeluid, hoge frequentie

Luchtgeluid, middenfrequentie

Luchtgeluid, lage frequentie

Contactgeluid

Matching products: Herstel filter

Classic Line

Professional Line

Nog meer keuze?

Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Nog meer keuze?

Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze PROFESSIONAL LINE.

Referentie Hifi-Journaal

„aixFOAM heeft mij als hifi-redacteur en muziekliefhebber volledig overtuigd! Vergaderingen en muziekrepetities zijn door de betere, meer heldere akoestiek veel leuker en minder inspannend.“

Portrait Fengler HiFi-JournalMatthias Fengler, plaatsvervangend hoofdredacteurLogo Hifi-Journal

Meer over het project
Naar de gratis aanvraag

Jij maakt de foto's, wij doen het werk.

Een paar foto's, een paar details en wij plannen je akoestiek - gratis natuurlijk.

Naar de vraag
aixFOAM Bass Absorber kopen

Diepe frequenties stevig onder controle

Ontdek ons multitalent tegen een slechte bassound - voor het beste geluid, zonder compromissen.

Ontdek nu!

Geluidsabsorptie en geluidswering voor thuisbioscoop en hifi-studio

Filmfans en muziekliefhebbers kijken telkens blij op van het moment dat de eerste tonen weerklinken in de thuisbioscoop of de hifi-kamer. Nu draait alles nog maar om één ding – de perfecte sound! Toch komt na het opstellen van die geweldige boxen en de dure hifi- of soundinstallatie vaak teleurstelling op. Waarom klinkt dat allemaal niet zoals verwacht, en is in plaats daarvan alleen een zompige, dreunende sound te horen?

De reden is dat de ruimteakoestiek in de thuisbioscoop of de muziekkamer slecht is, maar verbeterd kan worden door gebruik te maken van een vorm van geluidswering. Hierbij moet je echter onderscheid maken tussen geluiddemping naar buiten toe en geluiddemping ter verbetering van de akoestiek in de ruimte zelf.

Met geluidsisolatie wordt het kijken naar films in de thuisbioscoop een waar genot. Absorptieplaten helpen de akoestiek in de ruimte te verbeteren en zorgen dat de sound van de hifi- of muziekinstallatie volledig tot zijn recht komt.
Dit stel zit dankzij geluiddemping in de thuisbioscoop heerlijk van een film te genieten.

Hoe is geluiddemping resp. geluidsisolatie in de thuisbioscoop te realiseren?

Als de spanning in de film op een hoogtepunt is gekomen, rondt een krachtige sound het kijkplezier helemaal af. Toch moeten er uit consideratie met de buren, de familie of medebewoners maatregelen worden genomen om het geluid te dempen. Bij geluiddemping resp. geluidsisolatie in de thuisbioscoop draait het er vooral om dat de overdracht van geluid naar buiten toe wordt tegengegaan.

Zwaargewichten stoppen de herrie van de thuisbioscoop

Als het geluidsniveau stijgt, gaan de plafonds en wanden van de thuisbioscoop trillen en dragen het geluid zo over op de aangrenzende ruimten. Om dat te verhinderen is het noodzakelijk het materiaal van deze delen van de constructie te versterken. Dat lukt alleen met behoorlijk veel massa. Geluidsisolerende matten met een geprofileerd oppervlak, zoals piramide- of noppenschuimstof, zijn eigenlijk vlieggewichten en daarom niet aan te raden.

Akoestische elementen met een hoge materiaaldichtheid, zoals zware akoestische schuim of folie, dan wel een combinatie daarvan, zijn ideaal om wanden en plafonds te versterken en de overdracht van geluid te blokkeren.

Concepten van ruimte-in-ruimte verhinderen de overdracht van geluiden

Om de overdracht van contactgeluid te vermijden en het lawaai maximaal terug te dringen, adviseren wij gebruik te maken van zogeheten ruimte-in-ruimte oplossingen. Daarbij wordt vóór de eigenlijke wand van de ruimte een tweede wand geplaatst, bijv. een van Rigips. De tussenruimte tussen beide wanden moet dan worden opgevuld met geluidabsorberend materiaal. Ook hier zijn geluidswerende elementen met een hoog soortelijk gewicht (zware akoestische folie, zwaar schuim) of absorptieplaten met een glad oppervlak en een grote dikte optimaal. Hoe dikker het materiaal van de absorptieplaat, des te meer geluid wordt er opgevangen en geabsorbeerd. Als de wandconstructie dan nog wordt bekleed met akoestische stof, ziet alles er helemaal uit als een echte bioscoop met een zekere allure.

Wat de vloer betreft is het aan te raden om deze „zwemmend“ te leggen, om de overdracht van geluid te verhinderen. Ook ramen en deuren kunnen achteraf worden gedempt. Nadere informatie daarover kunt u ook vinden in onze aixFOAM kennisbank (Duits).

Zo komt u bij onze aixFOAM kennisbank (Duits).

Zonder geluiddemping: een vrouw raakt geërgerd over de herrie uit de thuisbioscoop van haar buren.
Geluidsisolatie of geluiddemping van wanden en plafonds in de thuisbioscoop verhindert de overdracht van geluid en voorkomt gedoe met de buren – voor ongestoord filmgenot.

Hoe kan geluidswering een slechte ruimteakoestiek in de thuisbioscoop of de muziekkamer verbeteren?

Om de akoestiek in de ruimte te verbeteren, kan gebruik worden gemaakt van verschillende geluidsabsorberende materialen die het geluid helpen dempen. Daardoor worden dreunende bassen of flutterecho's verhinderd en kunnen de installatie en de boxen hun hele klankpotentieel waarmaken.

Absorptieplaten voor problemen met hoge frequenties en flutterecho's

Schril klinkende hoge tonen of flutterecho's, ontstaan door lange nagalmtijden en ongewilde weerkaatsingen van het geluid, moeten met absorptieplaten van akoestische schuimstof worden gedempt. Geprofileerde materialen zoals het klassieke noppen- of piramideschuimstof kunnen als breedband absorptieplaten worden gemonteerd tegen de wanden of aan het plafond. Ze absorberen storende frequenties en reduceren de nagalm. Het geprofileerde oppervlak verspreidt het lawaai verder en zorgt voor een natuurlijke klankbeeld.

In de regel is het voldoende om zo'n 20 tot 30% van het oppervlak van de wanden of het plafond te voorzien van deze absorptieplaten. Dit kunt u het beste stap voor stap doen, om te voorkomen dat de geluiden overdreven sterk gedempt raken en er in de ruimte een onnatuurlijke klank ontstaat.

Absorptieplaten zoals noppenschuimstof aan de wanden van de thuisbioscoop reduceren als breedband absorptieplaten de nagalm en werken flutterecho's weg – voor de ideale filmsound.
Noppenschuimstof aan de wanden n de thuisbioscoop als geluidsisolatie

Basabsorptieplaten voor problemen met bassrumble of dreunende bassen

Om lage frequenties en bassen met veel energie te dempen, zijn er basabsorptieplaten en zogeheten bass traps van dik schuimstof nodig. Naast de gewone absorptieplaten zijn ook basabsorptieplaten of lagetonenabsorbers zeer effectief. Ze hebben een opbouw in de vorm van een piramide en moeten worden geplaatst in de hoeken van de ruimte, met de spitse kant daar naartoe wijzend. Aan deze opstelling danken ze ook de benamingen hoek- en randabsorptieplaten.

Hoezo zijn de absorptieplaten van aixFOAM de beste keus voor geluidsisolatie in de thuisbioscoop en hifi-studio's?

Voor een perfecte sound in de thuisbioscoop, het muzieklokaal of een hifi-studio moet je een professionele partner hebben die alles weet van geluidsisolatie. Bij aixFOAM vervaardigen we al 60 jaar kwalitatief hoogwaardige geluidsisolatie „Made in Germany“ en weten dus welke factoren doorslaggevend zijn voor een goede ruimteakoestiek. Door onze absorptieplaten continu te blijven doorontwikkelen, zijn wij erin geslaagd producten te creëren met hoge absorptiewaarden en een aantrekkelijke vormgeving.
Zeer effectieve geluidsabsorbers
Geluidsisolatie
hoogste
geluidabsorptie
Icoon Geluidsabsorber met geprofileerd oppervlak
Oppervlakken
profielen
naar keus
Icoontje Geluidsabsorber materiaaldiktes
Hoogten
verschillende
mogelijk
Pictogram kleur selectie schuim
Kleurkeuze
naar wens
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties
aixFOAM absorptieplaten dringen het lawaai terug, verbeteren de klank en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en dikten. Kies uw favoriet uit meerdere profielen of brandveiligheidsklassen en bestel uw geluidswering comfortabel via internet. Innovatieve opties voor de montage, zoals fraaie cassettes van aluminium en ophangsystemen voor wand en plafond, verbeteren als vormgevingselementen niet alleen de akoestiek, maar zijn ook in visueel opzicht een opwaardering van uw thuisbioscoop of hifi-studio. De geluidsisolerende matten zijn op wens ook verkrijgbaar in een praktische zelfklevende uitvoering, voor eenvoudig monteren en een perfecte houvast.

Nu is het aan u: haal de optimale sound in huis voor uw thuisbioscoop, muziekkamer of hifi-studio!

Maak in onze webshop de keus voor de producten die het best geschikt zijn voor isoleren en dempen van geluiden bij u in de thuisbioscoop, of laat u gratis adviseren door onze deskundige planners. Bij aixFOAM weten we dat elk akoestisch project weer uniek is en op zichzelf staat. Daarom helpen wij u, de optimale geluidsisolatie voor uw toepassing te vinden.
Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM Geluidsabsorber voor home cinema en hi-fi studio

Hier vindt u geluidsisolerende producten voor een optimale sound in de thuisbioscoop, de hifi-studio of de muziekkamer.

Naar de producten
Op zoek naar inspiratie?

Hier zijn foto's van onze klanten van geluidsisolatie in hun thuisbioscoop, muziekkamer of hifi-studio.

fotogalerij thuisbioscoop
Naar de fotogalerij
Callcenter user-circle logout