Zoeken
aixFOAM - geluidsisolatie van deuren om structuur- en luchtgeluid te verminderen

Geluidsisolatie van deuren achteraf

Bij de geluidsisolatie van gebouwen vormt de geluidsisolatie van ramen en deuren een bijzondere uitdaging. In tegenstelling tot massief metselwerk trillen deze bouwelementen relatief gemakkelijk en dragen ze geluid over. Het is daarom raadzaam om bij de renovatie van het gebouw speciale geluidsisolerende ramen en geluidsisolerende deuren te plaatsen. Deze zijn echter relatief duur, waardoor voor conventionele of reeds geïnstalleerde deuren een geluidsisolatie achteraf zinvol is.

In de tekst hieronder vindt u praktische tips en korte montage-instructies voor effectieve geluidsisolatie voor uw deur met onze aixFOAM akoestische elementen.

STICKY permanent zelfklevend of verwijderbaar zonder residu
NIEUW:

DOORIE deurisolatie set voor vervanging

We werken elke dag aan de verdere ontwikkeling en creatie van onze producten om altijd het beste resultaat te bereiken en onze klanten "stil" te houden.
Nu ontdekken

Vermindering van contact- en luchtgeluid

Deuren sluiten vaak niet volledig, waardoor er een opening ontstaat tussen het deurblad en de deurpost. Door deze openingen kan het lawaai in de vorm van luchtgeluid direct in een aangrenzende ruimte komen. Als eerste maatregel dient u geschikte afdichtingen gebruiken om ervoor te zorgen dat deze voegen grotendeels gesloten zijn.

De constructie van moderne deuren heeft bovendien het nadeel dat ze erg licht zijn geworden en daardoor inkomend geluid aanzienlijk verder overdragen. Om een deur effectief tegen geluid te isoleren, dient daarom de geluidsoverdracht geminimaliseerd (contactgeluid) te worden.

Contactgeluid is de overdracht van geluidsgolven in een vast medium. Het ontstaat als luchtgeluid een solide constructie raakt. Daardoor kunnen bijv. ramen en deuren geluidgeleiders worden. Voor gerichte reducering van contactgeluid heeft men ideaal gezien een materiaal nodig, die de massa van de betreffende geluidgeleider verhoogt en dus de trillingen en de ongewenste geluidsoverdrachten verminderd.

Geluidsisolatie van deuren met aixFOAM deurisolatiesets

Om de geluidsisolatie van uw deur zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij van aixFOAM speciale deurisolatiesets ontwikkeld, voor de montage binnen en buiten de deurposten. Deze zijn verkrijgbaar in vier verschillende standaardbreedtes en in twee standaardhoogtes. Dankzij de praktische zelfklevende uitrusting kunnen de sets zeer eenvoudig op het deurblad worden gelijmd. Om de deur normaal te kunnen blijven gebruiken, is in de sets bovendien een uitsparing voor de deurklink geïntegreerd. De aixFOAM deurisolatiesets hebben een oppervlak van akoestisch viltstof en zijn in 20 verschillende kleuren verkrijgbaar. Ze zijn bovendien gecertificeerd als brandveiligheidsklasse DIN 4102 B1. De set bevat ook montagehulpmiddelen die de installatie nog eenvoudiger maken en daarnaast bevat deze ook gedetailleerde montage-instructies.

Zelfklevende deurisolatieset met vilten oppervlak in 20 aantrekkelijke kleuren
Zelfklevende deurisolatieset DOORIE

Geluidsisolatie van de deur in een praktische set

Ontdek de aixFOAM deurisolatiesets in verschillende standaard deurafmetingen en met een edel viltoppervlak in 20 aantrekkelijke kleuren. Eenvoudige montage – Effectieve geluidsisolatie.
Naar het artikel
Zelfklevende deurisolatieset met vilten oppervlak in 20 aantrekkelijke kleuren
Zelfklevende deurisolatieset DOORIE

Geluidsisolatie van de deur in een praktische set

Ontdek de aixFOAM deurisolatiesets in verschillende standaard deurafmetingen en met een edel viltoppervlak in 20 aantrekkelijke kleuren. Eenvoudige montage – Effectieve geluidsisolatie.
Naar het artikel

Instructie voor brandveiligheid bij de geluidsisolatie van deuren

Bij het achteraf aanbrengen van geluidsisolerende materialen op deuren dient u, zoals bij alle akoestische maatregelen, de toepasselijke brandveiligheidsvoorschriften strikt na te leven. Het is daarom het beste dat u zich vooraf informeert over de toepasselijke brandveiligheidsvoorschriften in uw gebouw en vervolgens zullen wij u indien nodig helpen om de geschikte akoestische elementen te vinden. Wij hebben bij al onze producten in de aixFOAM online shop de respectievelijke brandveiligheidseigenschappen alsook enige andere productinformatie op een overzichtelijke manier voor u samengevat.

aixFOAM – uw partner voor geluidsisolatie

In onze shop vindt u bijna alle materialen voor de geluidsisolatie van uw deuren - of het nu gaat om deurisolatiesets, absorptieplaten of antidreunfolies. In het geval u alsnog vragen heeft of hulp nodig hebt bij de geluidsisolatie achteraf bij deuren, helpen wij u graag bij onze service-hotline met een gratis advies.

Heeft u onze hulp nodig?
Contact voor vragen

Bel ons of stuur ons een e-mail. Met een gratis advies van onze deskundige planners, zullen wij uw akoestische oplossing vinden.

+49 2403 / 83830 - 22
Van maandag tot en met vrijdag
08.00 tot 17.00 uur

sales@aixfoam.nl
Dagelijks van 00.00 - 24.00 uur

aixFOAM Winkel

Bezoek onze aixFOAM-shop en vind uw passende geluidsisolatie: minder lawaai en een betere akoestiek met geluidsabsorbers rechtstreeks van de fabrikant.

Zoek geluidsisolatie
Callcenter user-circle logout