Zoeken
aixFOAM-absorbers voor een goede akoestiek op kantoor

Geluidsisolatie op kantoor met aixFOAM absorptieplaten

Geluidsisolatie of geluidsoptimalisering op kantoor is een belangrijk en tegelijkertijd ook complex thema. Omdat lawaai en akoestiek op den duur niet enkel de motivatie en productiviteit beïnvloeden, maar ook de gezondheid van de werknemer.

Het getik van toetsenborden, het rinkelen van de telefoon, het gebrom van de printers, de intensieve gesprekken van collega’s. Dit zijn slechts enkele factoren die het achtergrondgeluid van een kantoorruimte opvullen en de planning van akoestiek geavanceerd vormen. Bij het akoestisch optimaliseren van het kantoor dient er gelet te worden op twee doorslaggevende aspecten.

  • De reducering van lawaai.
  • De verbetering van de ruimteakoestiek.

DIN 18041 – hoorbaarheid in ruimtes

Ook de in 2016 herziene DIN 18041 met de titel „Hoorbaarheid in ruimtes – vereisten, aanbevelingen en instructies voor de planning“ biedt waardevolle argumenten voor goed doordachte geluidsisolatie op kantoor. Het geeft waardevolle aanwijzingen voor de conceptie van ruimtes waarin het elkaar horen en verstaan, maar ook het vinden van rust bijzonder belangrijk is. Goede akoestische omstandigheden in de ruimte verbeteren de spraakverstaanbaarheid en ondersteunen zo actief het betrekken van slechthorende mensen in de dagelijkse communicatie. Volgens aanbevelingen van de experts, dienen de bedrijven zich in het algemeen ook bezig te houden met de akoestische kwaliteit van hun ruimtes. Omdat goede akoestische kwaliteit meerdere voordelen heeft, wordt het voeren van bijvoorbeeld een vreemde taal en geconcentreerd werken gemakkelijker.

Met gerichte maatregelen op het gebied van geluidsisolatie en geluidsabsorptie, alsook het gebruik van hoogwaardige akoestische elementen, kan de optimale geluidsisolatie worden bereikt. Hieronder hebben we voor u interessante informatie verzameld voor het akoestisch ontwerpen van de kantoorruimte.

Oorzaken van lawaai op kantoor

Hoe meer geluidsbronnen er in een ruimte zijn, hoe groter de geluidsoverlast is. Beroepsorganisaties schrijven daarom bepaalde volumeplafonds (geluidsdrukniveau) voor die niet mogen worden overschreden. Deze waarde wordt in de eenheid decibel (dB) uitgedrukt en beschrijft de sterkte van een bepaalde geluidsgebeurtenis (volume). Met name veel verschillende geluidsbronnen (telefonen, elektrische apparaten, gesprekken, etc.) in kantoorruimtes zorgen voor een hoog lawaainiveau. Dit is vooral in grote kantoorruimtes een probleem. Enkel het volume in de ruimte reduceren, is vaak niet voldoende om lawaaihinder te verminderen.

Een andere factor die een doorslaggevende invloed op de ruimteakoestiek heeft, is de nagalm. De nagalm staat voor de reductie van een geluidsveld in een ruimte na het uitschakelen van de geluidsbron en wordt vaak ten onrechte verward met de echo. Met name kantoorruimtes hebben vaak een lange nagalmtijd vanwege de doorgaans geluidsreflecterende inrichting (metaal, hardhout, ramen, grote gladde muuroppervlakken, enz.).

Geluidsisolerende maatregelen moeten daarom voor de nodige rust en voor de verbetering van de geluidskwaliteit op de werkplek zorgen.

Akustikelemente für bessere Akustik im Büro
Minder lawaai en stress op kantoor

aixFOAM akoestiekelementen voor een betere akoestiek en minder lawaai op kantoor & in het callcenter

Hier vindt u geluidsisolatie, speciaal voor het gebruik op kantoor en in een callcenter, en ook afbeeldingen van onze klanten ter inspiratie. aixFOAM absorptieplaten verbeteren de ruimteakoestiek op de werkplek en bevorderen dus de concentratie en productiviteit.
Geluidsisolatie vinden

Absorptieplaten zorgen voor rust op kantoor

Ter verbetering van de akoestiek op het kantoor, hebben de absorptieplaten van akoestisch schuimstof hun waarde bewezen. Akoestisch schuimstof heeft als absorber met een poreus oppervlak buitengewone goede eigenschappen met betrekking tot geluidsisolatie en geluidsabsorptie. Dankzij de speciale poriënstructuur en de daaruit voortvloeiende eigenschappen, vermindert deze zowel het geluidsdrukniveau, alsook de nagalmtijden in een ruimte.

In het algemeen dienen de geluidsisolerende maatregelen worden genomen in de directe omgeving van de werkplek van de alle werknemers, aangezien de geluidsgolven direct bij de bron worden tegengehouden of afgezwakt.

Geluidsisolatie op de werkplek

De eerste aanbevolen maatregel is om een akoestische tafelafscheiding tussen de afzonderlijke werkplekken te plaatsen. Dit kan worden bereikt door bestaande tafelafscheiders te bekleden met geluidsisolatiepanelen zoals bijv. de aixFOAM absorptieplaten SH006. Maar ook de installatie van speciale tafelafscheiders zoals de aixFOAM SH080 vermindert op overtuigende wijze het geluid.

Absorptieplaat op het plafond

Naast de tafelschermen dienen er ook direct boven de werkplek zwevende akoestische absorbers worden aangebracht om de geluidsdruk, die zich in de ruimte verdeeld, effectief te verminderen. Hier dienen de absorbers ook zo dicht mogelijk bij de werkplek worden geïnstalleerd zodat het lawaai direct „in de kiem wordt gesmoord“.

Zelfs bij hoge plafonds kan de plaatsing van plafondabsorbers met aixFOAM montagecassetten (upFRAME) probleemloos plaatsvinden. Montagecassetten zijn hoogwaardige geanodiseerde aluminium frames, die met geschikte absorber zijn bedekt, die afhankelijk zijn van de beoogde toepassing. Aan de achterkant van de cassettes zijn verschillende montagestrengen bevestigd, zodat de cassettes in verschillende posities kunnen worden gemonteerd, zoals plat zwevend boven de werkplek of verticaal aan de muur hangend met een staaldraadconstructie. Hierdoor kunnen de hoogte en positie van de akoestische absorbers achteraf gemakkelijk en zonder veel moeite worden verstelt. Bovendien creëren de montage-ophangcassettes een zogenaamd „tegentrillingseffect“,, wat het geluidsabsorberende effect van de absorbers verder versterkt.

aixFOAM – geluidsisolatie plus design

Als fabrikant met meer dan 50 jaar ervaring weten wij van aixFOAM dat ook de optische vereisten bij de keuze van de juiste akoestische producten een rol spelen – zelfs als de technische vereisten op de voorgrond moeten staan. Daarom hebben we ons gespecialiseerd om absorptieplaten te ontwikkelen, die de ruimteakoestiek verbeteren en ook qua design indruk maken.

Naast de klassieke absorptieplaten bieden wij u veel meer exclusieve designoplossingen voor de inrichting van uw kantoor aan. Zo verbindt bijvoorbeeld een aixFOAM SH006 Puzzel absorber de functionaliteit van akoestische schuimstoffen met een speels en creatief design, alsook met een breed scala aan kleuren. Vrijstaande akoestische zuilen, die indien gewenst met een eigen design, zoals een bedrijfslogo, bedrukt kunnen worden, vormen een visueel hoogtepunt en verbeteren de ruimteakoestiek.

De variatiemogelijkheden van onze aixFOAM akoestische elementen op het gebied van vorm, kleur, technische eigenschappen en montagemogelijkheden zijn enorm divers en geven voor elk probleem een passende en een op maat gemaakte oplossing. Bij ons krijgt u aangepaste absorptieplaten voor effectief gebruik en een toekomstgerichte geluidsreducering op de werkplek en in het kantoor.

We helpen u graag met een gratis advies bij onze klantenhotline of in de aixFOAM shop, door een geluidsisolatie-oplossing voor u te vinden die past bij uw wensen: Voor meer rust, concentratie en een betere communicatie op kantoor.

Infobox

Lawaai op kantoor vermindert niet enkel de concentratie en prestaties, maar het zorgt ook voor meer stress en het kan op de duur zelfs de gezondheid schaden.

Geluidsisolatie geneest

Met verscheidene absorptieplaten kan de ruimteakoestiek op kantoor worden geoptimaliseerd, wat vooral de kwaliteit van communiceren verbetert. Bovendien reduceren absorptieplaten het lawaai, omdat ze de nagalm beperken en het volumedrukniveau laten zakken.

Diversiteit voor meer rust op kantoor

Of het nu een tafelscherm, een muurabsorber of een plafondzeil is: Met de vele optisch aansprekende varianten van onze akoestische schuimstoffen ondersteunen wij van aixFOAM u gericht met geluidsisolatie op uw kantoor.

Heeft u onze hulp nodig?
Contact voor vragen

Bel ons of stuur ons een e-mail. Met een gratis advies van onze deskundige planners, zullen wij uw akoestische oplossing vinden.

+49 2403 / 83830 - 22
Van maandag tot en met vrijdag
08.00 tot 17.00 uur

sales@aixfoam.nl
Dagelijks van 00.00 - 24.00 uur

aixFOAM Winkel

Bezoek onze aixFOAM-shop en vind uw passende geluidsisolatie: minder lawaai en een betere akoestiek met geluidsabsorbers rechtstreeks van de fabrikant.

Zoek geluidsisolatie
Callcenter user-circle logout