Zoeken
aixFOAM en Basotect - twee sterke merken

aixFOAM en Basotect – twee sterke merken

Als productiebedrijf met meer dan 60 jaar ervaring weten we dat de keuze van de geschikte absorptieplaat vrij complex is en afhankelijk is van een een veelheid van factoren. Dit zorgt natuurlijk voor een grote hoeveelheid vragen, die ook op verschillende internetfora en social media-groepen altijd leiden tot scherpe discussies.

Een altijd terugkerende vraag is dan ook: „Wat is het verschil tussen aixFOAM en Basotect?“

Helaas ligt het eerste probleem al in de vraagstelling, waardoor het bijna onmogelijk is om de vraag in deze vorm duidelijk te beantwoorden. Waarom dat zo is en waar u bij uw keuze van uw absorptieplaat echt op moet letten, leggen we uit in dit artikel.

Appels met peren vergelijken...

aixFOAM® is een merk van een fabrikant die vele verschillende absorptieplaten van verschillend materiaal produceert. Basotect® daarentegen is een merk voor een zeer bijzonder materiaal dat bedoeld is voor het produceren van absorptieplaten.

Als u dus aixFOAM en Basotect met elkaar wil vergelijken, is dat hetzelfde als een vergelijk maken tussen het merk VW en een BMW 1-serie, m.a.w. een bepaald voertuigmodel van een fabrikant. U kunt deze twee niet direct met elkaar vergelijken.

Hoe kunnen aixFOAM absorptieplaten en andere absorptieplaten met Basotect van elkaar worden onderscheiden?

Zoals reeds is vermeld, bieden wij van aixFOAM vele absorptieplaten van verschillende materialen aan. Deze materialen kunnen in wezen in twee ondergroepen worden opgedeeld. Daartoe behoren in eerste instantie een absorber van polyurethaan (PUR schuimstof) en ten tweede instantie een absorptieplaat van duromeren akoestisch schuim – Basotect behoort overigens tot de laatste groep!

Noppenschaumstoff im Detail
PUR-E, PUR-ES, duromeren akoestisch schuim

Wat zijn de verschillen tussen de akoestische schuimen?

Lees in onze aixFOAM kennisbank meer over de eigenschappen en de verschillen tussen verscheidene akoestische materialen die worden gebruikt bij het fabriceren van onze aixFOAM absorptieplaten.
Naar de bijdrage

aixFOAM absorptieplaat van PUR akoestisch schuim

De basisproducten van de aixFOAM „Classic Line“ zoals bijv. aixFOAM noppenschuim of de populaire aixFOAM absorptieplaat met vlak oppervlak kunnen afhankelijk van de gewenste kleur en brandveiligheidseigenschappen, gemaakt worden van PUR-E of PUR-ES – en dus PUR schuimen. Ze beschikken over de kenmerkende, „glinsterende“, open poriënstructuur, zijn relatief elastisch en verkrijgbaar in de standaardkleuren antraciet, lichtgrijs, oranje, frambozenrood of uit een oppervlak met akoestisch viltstof. Ze zijn robuuster en minder gevoelig voor vuil dan duromeren absorptieplaten. Ze zijn betrouwbaar met betrekking tot geluidsabsorptie en door verschillende toevoegingen op het gebied van brandveiligheid zijn ze verkrijgbaar tot brandveiligheidsklasse DIN 4102 B2.

aixFOAM absorptieplaat van duromeren akoestisch schuim en Basotect

In onze „Architect Line“ en „Engineer Line” bevinden zich daarentegen absorptieplaten van duromeren akoestisch schuim, zoals bijvoorbeeld duromeren absorptieplaten met een vlak oppervlak of duromeren noppenschuimstof. Absorptieplaten van dit materiaal hebben een zeer homogeen, fijncellig oppervlak en zijn verkrijgbaar in de kleuren witgrijs en/of donkergrijs. aixFOAM absorbers van duromeren akoestisch schuim zijn erg licht, beschikken over een hogere geluidsabsorptiegraad dan PUR schuimproducten en zijn vergelijkbaar met de gebruikelijke absorptieplaten met Basotect.

Dus als u de voordelen van duromeren absorptieplaten als materiaal waardeert, maar ook wilt vertrouwen op de bewezen kwaliteit en ervaring van aixFOAM, dan zijn de aixFOAM absorbers van de Architect/Engineer Line de ideale keus.

Kwaliteit is de troef!

Let altijd op de hoogwaardige fabricage van uw absorptieplaat. Indien het fabricageproces gebreken vertoont, heeft zelfs het „beste“ materiaal geen zin. Daarom hebben wij bij aixFOAM de productieprocessen met betrekking tot de absorbers door de jaren heen steeds weer geoptimaliseerd, zodat wij u steeds hoogwaardige akoestische elementen met geteste en gecertificeerde kwaliteiten kunnen aanbieden.

Of u nou uiteindelijk kiest voor een aixFOAM absorptieplaat van PUR schuim, of duromeren akoestisch schuim of een heel ander product met Basotect: Elk materiaal heeft zijn eigen krachten en voordelen. Het beste is daarom dat u niet vraagt welk materiaal vermoedelijk het beste is, maar dat u vraagt welk materiaal er het beste bij uw akoestische project past.

U dient uw absorber zo te kiezen dat er wordt voldaan aan uw wensen en eisen, zoals bijvoorbeeld de geldende brandveiligheidsvereisten. Zo voorkomt u onnodige hoge kosten en vervelende miskopen.

Op de artikelpagina’s van onze aixFOAM absorber hebben we de belangrijkste eigenschappen van elke product voor u samengesteld. Als u bij het uitkiezen van uw absorptieplaat zekerheid wilt, maak dan gebruik van ons gratis en vrijblijvend advies op het gebied van akoestiek. Onze aixFOAM adviseur helpt u graag om het passende product voor u te vinden.

Infobox

aixFOAM en Basotect zijn niet direct vergelijkbaar, omdat het bij aixFOAM om een productiefabriek gaat die vele verschillende absorptieplaten van verscheidene materialen produceert en het bij bij Basotect gaat om een merknaam van speciaal materiaal dat wordt gebruikt bij het maken van absorptieplaten.

PUR akoestisch schuim of duromeren akoestisch schuim

In het algemeen worden absorptieplaten gemaakt van polyurethaan (PUR) of van duromeren akoestisch schuim, waartoe ook Basotect behoort. Beide materiaalsoorten hebben zo hun voordelen en krachten en kunnen afhankelijk van een bepaalde wens gebruikt worden.

Hoogwaardig materiaal in aangetoonde kwaliteit

Als u Basotect als materiaal waardeert, maar u niet de betrouwbare kwaliteit van aixFOAM bij het produceren van uw absorptieplaten wilt missen, dan zijn de aixFOAM absorptieplaten van duromeren schuim de beste keuze voor u. U kunt de producten van “Architect Line” of “Engineer Line” in de aixFOAM shop vinden.

Heeft u onze hulp nodig?
Contact voor vragen

Bel ons of stuur ons een e-mail. Met een gratis advies van onze deskundige planners, zullen wij uw akoestische oplossing vinden.

+49 2403 / 83830 - 22
Van maandag tot en met vrijdag
08.00 tot 17.00 uur

sales@aixfoam.nl
Dagelijks van 00.00 - 24.00 uur

aixFOAM Winkel

Bezoek onze aixFOAM-shop en vind uw passende geluidsisolatie: minder lawaai en een betere akoestiek met geluidsabsorbers rechtstreeks van de fabrikant.

Zoek geluidsisolatie
Callcenter user-circle logout