Zoeken
aixFOAM geluidsisolatie - geprofileerde en gladde geluidsabsorbers tegen lawaai

Wat is geluidsabsorptie?

Onder geluidsabsorptie, in het Engels acoustic treatment, verstaan we het verhinderen van de geluidsverspreiding door absorptie van het luchtgeluid en dus het bereik van hoorbare signalen en dan vooral de hogere frequenties zoals bij spraak. De geluidsdemping of geluidsabsorptie vormt de basis van de ruimteakoestiek, die de akoestische eigenschappen van een ruimte omschrijft als de geluidsbron zich binnen een ruimte bevindt.

Geluidsabsorptie zorgt voor een plezierige sfeer in de ruimte.

Geluidsabsorberende materialen zijn bedoeld om het geluid binnen een bepaald gebied of ruimte te verbeteren. Bij geluidsabsorptie verandert men door gerichte maatregelen, de ruimteklank naar zijn wensen. Daardoor kan bijvoorbeeld het geluidsniveau worden gedempt of de nagalmtijd worden verkort. Dat draagt bij aan de verbetering van de (ruimte)akoestiek en ook aan het welzijn in de ruimte. Zo kunnen storende achtergrondgeluiden (gesprekken, rinkelende telefoons, etc.) zoals in open kantoorruimtes of callcenters geminimaliseerd worden of kan het geluid in de woonkamer verbeterd worden.

Anders dan geluidsisolerende materialen (Wat is geluidsisolatie?), die het binnenkomende geluid zoveel mogelijk moeten absorberen of blokkeren, dempen geluidsabsorberend alleen bepaalde frequentiebereiken af. Het luchtgeluid wordt enkel gedeeltelijk geabsorbeerd en gebeurt zeer efficiënt in poreuze materialen met een groot oppervlak.

Technologie plus design

Absorptieplaten maken bij hun functioneren gebruik van het beginsel van energieomzetting. De mechanische energie van het geluid (trillingen in de lucht) wordt in het akoestische materiaal in (onmerkbare) warmte-energie omgezet, waardoor het geluid effectief wordt geminimaliseerd. De vorm van de absorptieplaat heeft daarbij een grote impact op het toepassingsbereik en de effectiviteit.

Naast de technische eigenschappen van geluidsabsorberende materialen speelt het ook het design een belangrijke rol. Daarom hebben wij van aixFOAM absorptieplaten ontwikkelt, die zowel technisch als optisch aan hoge standaarden voldoen. Zo combineert bijvoorbeeld de FELT designabsorber de akoestische absorptiewaarden van een hoogwaardige absorber met de hoogwaardige uitstraling van een zeer fijn vilt oppervlak. Voor verbetering van de akoestiek in een ruimte kunnen naast de absorptieplaten met een glad oppervlak, zoals de SH004 vierkante absorber, natuurlijk ook de esthetisch meer aansprekende absorbers zoals de SH015 absorptieplaat met driehoeksprofiel of de SH005 absorptieplaat met trapezeprofiel gebruikt worden. Ook onze akoestische beelden met drukmotief zijn een blikvanger en verbeteren de ruimte zowel in akoestisch als optisch opzicht.

Akoestische schuimstof met piramidestructuur
Akoestische schuimstof met piramidestructuur

Akoestische piramideschuimstof met solide basis

Gewoon geweldig tegen geluid: Ontdek met de GIZA één van de populairste aixFOAM akoestische schuimstoffen voor de geluidsabsorptie in uw muziekruimte, hifi-ruimte of thuisbioscoop.
Naar het artikel

Uw experts voor een verbeterde ruimteakoestiek

Naast de vorm en materiaalsoort heeft ook de sterkte van de gebruikte absorptieplaten een beslissende invloed of het effect. Welke absorber-configuratie voor uw geval geschikt is, hangt sterk af van de gegeven omstandigheden.

Wij bij aixFOAM adviseren u daarom graag uitvoerig en helpen u gericht bij het vinden van een optimale akoestische oplossing op basis van uw persoonlijke wensen. Al onze akoestische elementen van schuimstof met corresponderende absorptiegraden kunt u in de aixFOAM shop bij het desbetreffende toepassingsbereik uitkiezen. Bekijk ook onze website!

Infobox

Geluidsdemping of geluidsaborptie staan voor de verbetering van de ruimteakoestiek. Geluidsabsorberende stoffen zijn ervoor om de akoestiek naar uw eigen wensen te veranderen en zo bijv. het geluidsniveau te verlagen of de nagalmtijd te reduceren

Kwaliteit en service

Wij van aixFOAM hechten grote waarde aan de hoogwaardige verwerking van ons akoestisch schuim, omdat de absorber in het algemeen zichtbaar in de ruimte wordt aangebracht en het naast een akoestisch effect ook een optische werking heeft. In vergelijking met andere gebruikelijke schuimstoffen is aixFOAM akoestisch schuim optimaal tegen vergeling of zelfs absoluut UV-bestendig.

Heeft u onze hulp nodig?
Contact voor vragen

Bel ons of stuur ons een e-mail. Met een gratis advies van onze deskundige planners, zullen wij uw akoestische oplossing vinden.

+49 2403 / 83830 - 22
Van maandag tot en met vrijdag
08.00 tot 17.00 uur

sales@aixfoam.nl
Dagelijks van 00.00 - 24.00 uur

aixFOAM Winkel

Bezoek onze aixFOAM-shop en vind uw passende geluidsisolatie: minder lawaai en een betere akoestiek met geluidsabsorbers rechtstreeks van de fabrikant.

Zoek geluidsisolatie
Callcenter user-circle logout