Zoeken
aixFOAM noppenschuimstof - Met noppen tegen het lawaai

Geluidsisolatie en lawaai-isolatie van schuimstof

Dagelijks worden wij door lawaai en geluid omgeven – zowel overdag als ‘s nachts. Of het nu in de woning, op de straat of op het werk is: Lawaai omringt ons elk uur van de dag en is uitgegroeid tot een van de grootste milieuproblemen van onze tijd en dan in het bijzonder het verkeerslawaai (vliegtuigen, auto's, treinverkeer). Dit continue geluid is niet enkel vervelend, maar kan ook een sterke negatieve invloed op onze gezondheid hebben. Gehoorbeschadigingen, stress alsook hart-en bloedsomloopproblemen kunnen de gevolgen zijn van overmatig lawaai in het dagelijks leven. Maar ook problemen met betrekking tot communicatie, opname van informatie en concentratie kunnen door een verhoogd geluidsniveau veroorzaakt worden.

Om het overmatige lawaai in het dagelijks leven te reduceren, dienen er gerichte maatregelen op het gebied van geluidsisolatie of lawaai-isolatie getroffen worden. Daartoe behoren naast een zorgvuldige omgang met geluidsbronnen ook bouwtechnische maatregelen zoals de installatie van geluidsisolerende deuren en geluidsisolerende ramen bij de renovatie van gebouwen of de installatie van een geluidsisolerende muur bij een drukke straat in de buurt van een woongebied.

Naast deze voorzorgsmaatregelen kan gericht gebruik van akoestische elementen zoals schuimstof, of beter gezegd: akoestisch schuimstof, bijdragen aan reducering van geluid en lawaai in het dagelijks leven.

Hieronder bekijken we hoe lawaai daadwerkelijk ontstaat en hebben we enkele interessante feiten voor u verzameld over schuimstof als geluidsisolatie.

Hoe ontstaat lawaai in het dagelijks leven?

Het bepalen van lawaai is per persoon verschillend, d.w.z. dat verschillende geluidsbronnen in verschillende mate door mensen als storend worden beschouwd.

Over het algemeen kan men het ontstaan van lawaai op twee oorzaken terugvoeren: Ten eerste ontstaat lawaai door een hoog geluidsdrukniveau en dat kan bijv. door een luide geluidsbron zoals een drilboor of een radio veroorzaakt worden.

Ten tweede kan een ongewenste nagalm de ruimteakoestiek negatief beïnvloeden. Dit leidt tot langere nagalmtijden en tot een overlapping van meerdere geluiden. Door een lange nagalmtijd worden bij het praten opvolgende lettergrepen overlapt, waardoor het spraaksignaal wordt vervormd en dit uiteindelijk leidt tot verslechtering van de spraakverstaanbaarheid. Ook andere geluiden (hoesten, schuivende stoelen, getik op een toetsenbord, etc.) blijven lang hangen in de ruimte, zodat het geluidsniveau stijgt. Al met al wordt door een lange nagalmtijd jet achtergrondgeluidsniveau in de ruimte verhoogd.

Het gebruik van akoestisch schuimstof als geluidsisolatie

Akoestische elementen zoals schuimstof zijn geschikt om zowel het geluidsdrukniveau te verlagen (geluidsisolatie/geluidsdemping), alsook om de ruimteakoestiek te verbeteren (geluidsabsorptie/absorptieplaat).

Als geluidsisolatie voor het dempen van geluid kan schuimstof bijvoorbeeld worden gebruikt voor muren, plafonds en vloeren, maar ook voor behuizingen van machines of de geluidsisolering van geluidsstudio’s.

Als absorptieplaat voor geluidsabsorptie reduceert het akoestisch schuimstof de nagalmtijden en absorbeert het storende frequentiebereiken. Zo verbetert het de spraakverstaanbaarheid in openbare ruimtes zoals kantoren, callcenters alsook scholen en kleuterscholen. Ook in de hifi-studio thuis of in uw eigen muziekruimte kan het voor spectaculaire geluidsmomenten zorgen.

Kwaliteit rechtstreeks van de fabrikant

Natuurlijk is het voor effectieve geluidsisolatie belangrijk om te letten op de kwaliteit van het schuimstof. Enkel door hoogwaardige bewerking kan akoestisch schuimstof voldoen aan zijn potentie als geluidsisolatie.

Als fabrikant met 60 jaren ervaring met het produceren van geluidsisolatie-elementen van schuimstof, hechten wij van aixFOAM bijzonder veel waarde aan de kwaliteit van onze producten. Alle akoestische elementen in onze aixFOAM onlineshop worden daarom regelmatig gecontroleerd op „hart en poriën“.

Voordelen van aixFOAM-akoestisch schuimstof als geluidsisolatie

 • Oppervlak met fijne poriën
  De eigenschap hiervan maakt schuimstof tot een bijzonder effectieve absorptieplaat. Door de poriën kan het geluid diep in het materiaal binnendringen en wordt het daar geabsorbeerd.
 • Visueel aantrekkelijk
  Schuimstof is een uiterst flexibel materiaal. Daarom kan het worden bewerkt en en kunnen er interessante profielen zoals piramideschuim of schuim met noppen worden geproduceerd. Daarnaast bieden wij veel verschillende kleuren en oppervlaktelaminaties van vilt aan.
 • Flexibele implementatie, eenvoudige montage
  Onze geluidsisolatiepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaaldiktes voor elke eis met betrekking tot uw geluidsisolatie. Bovendien kunt u tussen verschillende montagemogelijkheden zoals ophangcassettes voor de muur of het plafond alsook zelfklevende absorptieplaten kiezen.
 • Eenvoudige verwerking
  Akoestisch schuimstof kan bij de montage bewerkt worden met normaal gereedschap of huishoudelijke apparaten, wat het schuimstof populair maakt als bouwmateriaal.
 • Uitstekende brandveiligheidseigenschappen
  Onze geluidsisolatiepanelen zijn verkrijgbaar in verscheidene brandklassen. Ze zijn niet alleen brandvertragend, maar ze voldoen ook aan de eisen van de brandveiligheidsklasse DIN4102 B1.
 • Geluidsisolatie effectief plannen
  Door nauwkeurig vastgelegde kwaliteitsnormen is de geluidsisolatie met onze aixFOAM absorptieplaten exact te plannen. Onze specialistische planners adviseren u graag en gratis!

Bezoek onze aixFOAM online shop of laat u gratis adviseren door onze geluidsexperts bij de klanten-hotline. Wij helpen u om een oplossing te vinden voor geluidsisolatie/geluidsbescherming – voor minder lawaai en meer rust in het alledaags leven.

Infobox

Geluid omringt ons bijna 24 uur per dag. Deze permanente geluidsbelasting kan zware gevolgen voor onze gezondheid hebben. Effectieve geluidsisolatie is daarom essentieel.

Geluidsisolatie met schuimstof

Absorptieplaten van akoestisch schuimstof zijn vanwege van hun aard ideaal als geluidsisolatie. U kunt het geluid reduceren en de nagalmtijd verkorten. Dit kan het geluidsniveau verlagen en de ruimteakoestiek verbeteren.

Merkproducten rechtstreeks van de fabrikant

Bij uw keuze van akoestische elementen voor de optimale geluidsisolatie dient u absoluut te letten op de kwaliteit van het akoestische schuim. Wij van aixFOAM hebben daarom extreem hoge kwaliteitsnormen en we controleren onze schuimstoffen regelmatig. U vindt bij ons verscheidene schuimstof panelen en lawaai-isolatie-variaties voor uw oplossingen met betrekkingen tot geluidsisolatie.

Heeft u onze hulp nodig?
Contact voor vragen

Bel ons of stuur ons een e-mail. Met een gratis advies van onze deskundige planners, zullen wij uw akoestische oplossing vinden.

+49 2403 / 83830 - 22
Van maandag tot en met vrijdag
08.00 tot 17.00 uur

sales@aixfoam.nl
Dagelijks van 00.00 - 24.00 uur

aixFOAM Winkel

Bezoek onze aixFOAM-shop en vind uw passende geluidsisolatie: minder lawaai en een betere akoestiek met geluidsabsorbers rechtstreeks van de fabrikant.

Zoek geluidsisolatie
Callcenter user-circle logout