Zoeken
aixFOAM geluidsisolatie voor wasmachines en trillende toestellen

Geluidsisolatie niet enkel voor wasmachines

Lawaaierige wasmachines zorgen in meerdere huishoudens voor veel conflicten met de buren. De reden: Het draaien van de wasmachines zorgt voor trillingen. Deze vibraties dwalen als contactgeluid in de muren en plafonds en worden op deze manier overgedragen aan aangrenzende ruimtes en woningen. Daar worden ze omgezet in luchtgeluid, komen ze vrij in de ruimte en worden ze als een storend geluid waargenomen. Bovendien worden wasmachines meestal geïnstalleerd in ruimtes die vaak per definitie nauwelijks geluid absorberen, bijv. de badkamer of de keuken. Gladde, harde muuroppervlaken en vloeren van tegels of laminaat reflecteren het geluid en versterken het trillen. Daardoor gebeurt het vaak dat de wasmachine na verloop van tijd een beetje uit zichzelf gaat “dwalen".

Maar wasmachines zijn niet de enige die snel vervelende lawaaimakers kunnen worden. Andere huishoudelijke apparaten,zoals de droger en fitnessapparaten zoals de hometrainer of de crosstrainer zorgen net zoals industriële machines voor sterke vibraties en dus voor lawaai.

Om dit te vermijden en conflicten met de buren te voorkomen, dienen de wasmachines en andere vibrerende machines voorzien te zijn van geluidsisolatie.

Schallschutzmatte für Waschmaschinen gegen Vibrationen und Körperschall
Geluidsisolerende matten voor uw wasmachine

Zwaar akoestisch schuim tegen vibraties en contactgeluid van machines

Ontdek ons zwaargewicht tegen geluid door het loskoppelen van trillende apparaten van de grond. Dit vermindert de trillingen en het lawaai van het materiaal, op de plek waar het ontstaat.
Naar het artikel

Geluidsisolatie matten – flexibel inzetbare absorptieplaten voor vibrerende machines

Als de wasmachine bijvoorbeeld tijdens het draaien niet mag bewegen en de trillingen gedempt dienen te worden, moet deze van de vloer worden losgekoppeld. De beste oplossing is het gebruik van een geluidsabsorptie-onderlaag. In de praktijk hebben bijv. de aixFOAM geluidsisolatie matten HEAVY Duty Tec met 40 of 50 mm materiaaldikte zichzelf bewezen bij de grotere machines op industrieel-of fitnessgebied. Voor wasmachines binnen de eigen vier muren raden wij de geluidsisolatie matten HEAVY Duty-3cm of HEAVY Duty-2cm aan uit onze aixFOAM sale. Deze isolerende matten worden onder de wasmachine gelegd, waardoor de machine enerzijds niet wegglijd en anderzijds de vibraties effectief worden geïsoleerd. Over het algemeen is het ook raadzaam om boven de geluidsisolatie mat een ??geschikte dikke houten plaat te plaatsen, die het gewicht van de machine gelijkmatig verdeelt. Daarbij is een zwevende installatie belangrijk. Dit betekent dat de houten plaat niet door een bindmiddel zoals lijm, bevestigd wordt. Hierdoor kan de plaat trillingen beter opvangen en absorberen. Bovendien moet er voor worden gezorgd dat de houten plaat geen contact maakt met de vloer en de omliggende muren.

Deze methode van geluidsisolatie kan ook worden gebruikt om andere huishoudelijke- of industriële machines die sterke trillingen genereren, los te koppelen.

Anti-vibratie matten van zwaar schuim tegen geluid 

aixFOAM geluidsisolatie matten bestaan uit permanent elastisch zwaar schuim. Zwaar schuim is een geluidsabsorberend recyclingproduct, dat van verschillende akoestische schuimstoffen en met gebruik van een speciaal bindmiddel, onder hoge druk wordt geperst. Dit speciale productieproces zorgt er voor dat het zware schuim permanent elastisch, trillingsbestendig, rotvrij en extreem belastbaar is. Ons hoogwaardig aixFOAM zwaar schuim is ook verkrijgbaar met een oppervlaktelamineringslaag, waardoor deze als geluidsisolerende mat bescherming biedt tegen opspattende vloeistoffen en vuil.

Ondanks de hoge belastbaarheid, dienen er bij het gebruik van zwaar schuim als absorptieplaat op machines, wat basisinstructies in acht te worden genomen.

  • In elk geval is een vergroting van het contactoppervlak (gewichtsverdeling) door het plaatsen van een houten- of metaalplaat onder de machine essentieel. Zo wordt er voorkomen dat de machine in de elastische absorptiekern van de isolatie mat wegzakt.
  • Als bijv. de wasmachine nog steeds veel geluid maakt nadat deze is ontkoppeld door een geluidsisolerende onderlaag, dan komt dit waarschijnlijk door de metalen behuizing. Om de trillingen in een dunne metaalplaat te verminderen, moet het oppervlaktegewicht van deze plaat worden verhoogd. Hiervoor is aixFOAM akoestische zware folie uitermate geschikt. Dit kan door eenvoudig opplakken, kindeenvoudig worden verwerkt. Zwaar schuim HEAVY Duty Tec is als zelfklevend verkrijgbaar en kan ook als goede absorptieplaat op de akoestische zware folie worden gelijmd, waardoor er een sterk lawaaidempend effect ontstaat, wat een grote invloed heeft op het motorlawaai van de wasmachine.

Technologie tegen lawaai - geluidsisolatie voor machines en installaties
Technologie tegen het lawaai

Sinds 1958 ontwikkelt en produceert aixFOAM geluidsisolatie op maat voor u.

Hier vindt u onze geluidsisolatie producten die bijzonder geschikt zijn voor het gebruik bij vibrerende machines en zware apparaten. aixFOAM absorptieplaten reduceren het geluid en de vibraties op betrouwbare wijze en bestrijden het lawaai effectief.
Geluidsisolatie vinden

Geluidsisolatie van machines met aixFOAM

We helpen u graag rechtstreeks in onze aixFOAM shop of bij onze klantenhotline, om geschikte geluidsisolatie voor het isoleren van uw wasmachine te vinden. Ook bij geluidsisolatie van andere vibratieveroorzakende machines met hoogwaardige akoestische elementen van schuimstof, zijn wij uw aanspreekpunt.

Infobox

Wasmachines veroorzaken net zo als andere machines of apparaten relatief sterke vibraties, die als contactgeluid via de muren en plafonds naar aangrenzende ruimtes worden overgedragen en lawaai kunnen veroorzaken.

Ontkoppelen van de machine

Om te voorkomen dat het lawaai wordt overgedragen, dient de wasmachine van de vloer losgekoppeld te worden. Hiervoor is een onderlaag geschikt, die bestaat uit een absorptieplaat van akoestisch schuimstof en een daarover geplaatste houten plaat, zodat het gewicht van de machine gelijkmatig wordt verdeeld.

Hoogwaardige schuimstoffen voor geluidsisolatie

aixFOAM absorptieplaten zijn in verschillende materiaaldiktes en met bedekte oppervlakken verkrijgbaar. Zo isoleren ze geluid, reduceren ze vibraties en zijn ze zeer krachtig tegen oliën en andere vloeistoffen. Onze akoestische schuimen zijn voor de geluidsisolatie van alle machines uitermate geschikt.

Heeft u onze hulp nodig?
Contact voor vragen

Bel ons of stuur ons een e-mail. Met een gratis advies van onze deskundige planners, zullen wij uw akoestische oplossing vinden.

+49 2403 / 83830 - 22
Van maandag tot en met vrijdag
08.00 tot 17.00 uur

sales@aixfoam.nl
Dagelijks van 00.00 - 24.00 uur

aixFOAM Winkel

Bezoek onze aixFOAM-shop en vind uw passende geluidsisolatie: minder lawaai en een betere akoestiek met geluidsabsorbers rechtstreeks van de fabrikant.

Zoek geluidsisolatie
Callcenter user-circle logout