Zoeken
aixFOAM hoeveelheid calculator - Dit is de hoeveelheid geluidsabsorber die u nodig heeft

Hoeveel absorptieplaten heb ik nodig?

Om te bepalen hoeveel absorptieplaten een ruimte nodig heeft, zal men allereerst een onderscheid moeten maken tussen lawaai-isolatie en geluidsisolatie ter verbetering van de ruimteakoestiek.

Bij geluidsisolatie in de machinebouw of voertuigbouw gaat het altijd om lawaai-isolatie en dus om een zo groot mogelijke reducering van de geluidsuitstoot. Dit vereist gerichte geluidsdemping. Dit kan bijv. worden bereikt door de motorruimte volledig te bedekken of door de machine af te dekken met absorbers met de hoogst mogelijke materiaaldikte.

Bij ruimteakoestiek gaat het echter meestal om het dempen van de nagalmtijden en de in ruimte ontstane reflecties, m.a.w. om geluidsdemping. Dit wordt gerealiseerd door het doelgericht aanbrengen van separate geluidsdempers aan de wanden en het plafond.

Geluidsabsorbers installeren - de ideale plaats in de woonruimte vinden
Waar moet ik mijn absorptieplaten plaatsen?

Zo vindt u vrij eenvoudige de ideale plaats voor uw absorptieplaten!

Ontdek in onze aixFOAM kennisbank hoe u eenvoudig de beste plaats voor uw absorptieplaat kunt vinden en waarop u dient te letten. We laten u kennismaken met de spiegelmethode, de tekenmethode en de snoermethode.
Naar de bijdrage

Nagalm absorberen – Absorbeerhoeveelheid eenvoudig berekenen

Om de nagalm hoorbaar te verminderen, moet een bepaald deel van het ruimteoppervlak, d.w.z. het totale oppervlak van de muur, vloer en plafond, worden uitgerust met absorptieplaten. Wij raden u aan om stap voor stap verder te gaan. Bovendien is het in de meeste gevallen zinvol om met het plafond te beginnen.

Bij zachte nagalm/lawaai is het vaak voldoende om ~ 10% van het muur- en plafondoppervlak met absorptieplaten uit te rusten. Bij hardere galm/lawaai bevelen wij ongeveer ~ 20% aan en bij zeer harde nagalm en lawaai raden wij aan om tot en met ~ 30% van het ruimteoppervlak met geluidsisolatie uit te rusten. Mocht u onzeker zijn over hoeveel u nodig hebt, dan kunt u beginnen met een kleine hoeveelheid absorbers en kunt u daarna de hoeveelheid uitbreiden indien dit nodig is. Dat is niet alleen prettig voor uw portemonnee, maar voorkomt ook dat de geluiden „overdreven sterk gedempt“ raken en er een onnatuurlijke klank ontstaat.

Om te bepalen hoeveel absorptieplaten voor uw behoefte nodig zijn, kunt u onze aixFOAM hoeveelheidscalculator gebruiken of kunt u zich direct richten tot de aixFOAM gespecialiseerde planner voor een gratis advies.

Heeft u onze hulp nodig?
Contact voor vragen

Bel ons of stuur ons een e-mail. Met een gratis advies van onze deskundige planners, zullen wij uw akoestische oplossing vinden.

+49 2403 / 83830 - 22
Van maandag tot en met vrijdag
08.00 tot 17.00 uur

sales@aixfoam.nl
Dagelijks van 00.00 - 24.00 uur

aixFOAM Winkel

Bezoek onze aixFOAM-shop en vind uw passende geluidsisolatie: minder lawaai en een betere akoestiek met geluidsabsorbers rechtstreeks van de fabrikant.

Zoek geluidsisolatie
Callcenter user-circle logout