Zoeken

Lawaaibestrijding voor het plafond

Maak kennis met de aixFOAM plafondabsorbers voor meer rust en een glasheldere akoestiek in de ruimte!

  • Plafondabsorbers, akoestische zeilen, geluidsisolatieplaten voor zwevende of roosterplafonds – aixFOAM geluidsabsorbers voor elk plafond.
  • Verbeterde akoestiek en meer verblijfskwaliteit zelfs in open ruimtes
  • Verminderde overdracht van lawaai door het plafond
  • Minder nagalm en geluidsreflecties van harde materialen
  • Modern en esthetisch design in diverse kleuren en vormen
  • Slimme montageoplossingen: Zelfklevende plafondabsorbers of ophang-/kabelsysteemoplossingen
Referentie aixFOAM Cirkel-Sets

“Onze zelfklevende plafondset zijn zeer effectief en eenvoudig te monteren. Mijn absolute topadvies voor moderne ruimtes met hoge eisen ten aanzien van geluidsisolatie en brandwerendheid!”

Zelfklevende akoestische plafondsetThomas Stollenwerk
technisch beheer, aixFOAM

Over het product
Geluidsisolatie aan het plafond met de aixFOAM Kabelsysteem Set

Top akoestiek in een praktische set

Maak kennis met onze plafondsets met kabelsysteem met premium geluidsabsorbers voor ruimtes vanaf 10 m²!

Koop nu!
aixFOAM plafond absorber SH004 kopen

Onze bestseller voor geluidsisolatie voor het plafond

Maak kennis met onze vierkante geluidsabsorbers voor de isolatie van uw plafond!

Nu kopen

Product Finder

Locatie

Plafond

Muur

Optiek

Glad oppervlak

Akoestisch stofoppervlak

Gestructureerd oppervlak

Vilt oppervlak

Bevestigingssysteem

Ophangsysteem

Selbstklebend

Kabelsysteem

Montagecassette aluminium, geëloxeerd

Producten zonder vaste montage

Magnetisch

Geluidsbron

Luchtgeluid, hoge frequentie

Luchtgeluid, middenfrequentie

Luchtgeluid, lage frequentie

Matching products: Herstel filter

Classic Line

Professional Line

Nog meer keuze?

Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Nog meer keuze?

Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze PROFESSIONAL LINE.

Akoestisch plafond - geluidsisolatie-elementen

Hier vindt u - gericht op akoestische plafonds afgestemd - een selectie van onze hoogwaardige geluidsisolatie-elementen

Tips uit de praktijk

Onze akoestische elementen kunnen eenvoudig in commerciële standaard verlaagde plafonds worden geplaatst.

U kunt onze akoestische platen aan het plafond lijmen of met behulp van onze speciale akoestische frames eenvoudig aan het plafon hangen. Vraag naar onze montageopties (Duits).

Informeer naar de brandbeschermingsvoorschriften zodat wij u een optimale oplossing aan kunnen bieden.

We staan graag voor u klaar met gratis advies.

Hoe kan aixFOAM helpen?

aixFOAM biedt u zeer effectieve akoestische absorbers, waarmee u plafonds kunt opwaarderen ten aanzien van geluidsisolatie en design. Wanneer u uw speciale wens niet kunt vinden, kunt u contact met ons opnemen. Als fabrikant bieden we u uw oplossing op maat graag en vrijblijvend aan.

Aanwezige verlaagde plafonds upgraden met akoestische absorbers.

aixFOAM Akustikdecke Abhangdeckenelement ROOFER / ROOFER Maya
Niet alleen in de industrie is het akoestisch plafond een veel gebruikte oplossing, ook privé of in openbare voorzieningen wordt het vaak gebruikt. Met weinig montage-inspanningen kan een aanwezig verlaagd plafond tot een uiterste efficiënt akoestisch plafond worden omgetoverd. Omdat lawaai zich niet alleen in ruimtes, maar ook tussen ruimtes onderling storend verspreidt, is voor met name huizen waarin verschillende bewonersgroepen samen wonen om het plafond te voorzien van geluidsisolatie om te kunnen voldoen aan de individuele eisen van de afzonderlijke bewonersgroepen.

De levenskwaliteit in woonruimtes verbeteren met geluidsisolerende plafonds

Een akoestisch plafond in de woning dient vooral om het lawaai in ruimtes te isoleren en daardoor storende nagalm sterk te verkorten. Voor het onderbreken van de overdrachtsroute van het lawaai en reflecties te minimaliseren, is het nuttig om als eerste het plafond van geluidsisolatie te voorzien.

In oude gebouwen waar andere geluidsisolatiemogelijkheden zoals “zwevende dekvloeren” nauwelijks te realiseren zijn, is het bijvoorbeeld mogelijk de geluidsisolatie met terugwerkende kracht te verbeteren door het plafond op te hangen in ruimten met een overeenkomstige hoogte. Hiervoor kunnen in plaats van de traditionele gipsplaten aixFOAM akoestische elementen in commerciële standaard verlaagde plafonds worden gebruikt. Ook bestaat de mogelijkheid om delen van het plafond met behulp van akoestische platen te bekleden, om de geluidsisolatie van het plafond te optimaliseren.

Als alternatief heeft aixFOAM een reeks verschillende akoestische elementen voor het plafond achter de hand, die hierop direct kunnen worden verlijmd om met behulp van een framesysteem kunnen worden opgehangen. Voor het verminderen van de nagalmtijd met behulp van een akoestisch plafond, worden met name vierkante geluidsabsorbers met afgeschuinde randen gebruikt. Geluidsabsorbers met glad oppervlak zijn het meest geschikt voor plaatsen met een schaduwvoeg.

Het installeren van een geluidsisolerend plafond in het kantoor

Ook in kantoorruimtes, die niet alleen vanwege hun vaak geluidsreflecterende interieurs, maar ook op basis van de vele geluidsbronnen neigen naar een hoog geluidsniveau, kan een akoestisch plafon achteraf worden geïnstalleerd. Voor dit doel zijn de geluidsisolerende plafondzeilen geschikt, die in vele kleuren verkrijgbaar zijn. De met akoestisch textiel beklede geluidsisolatie-elementen voor kantoorplafonds beschikken over een vergelijkbare werking als akoestische plafonds of verlijmde akoestische plafondplaten. Het design van het geluidsisolerende plafondzeil kan variëren, zodat de akoestische elementen voor het kantoorplafond probleemloos kan worden aangepast aan de bestaande sfeer in de ruimte.

Akoestisch plafond voor kleuterschool en school

Roepen, schreeuwen, springen, lopen, zingen, het gebruik van speeltoestellen - in voorzieningen voor kinderen zijn er tal van verschillende geluidsbronnen, die het monteren van geluidsisolerende platen op plafonds in kleuterscholen en scholen of het installeren van een akoestisch plafond in de sporthal nodig kunnen maken. Daar komen nog eens de geluiden van verwarmings- en airco-installaties, sanitaire voorzieningen, het schuiven van stoelen en tafels en dichtslaande kastdeuren en gewone deuren bij. Van buiten komen er daarnaast geluiden van het verkeer en geluiden van bouwwerkzaamheden of grasmaaiers bij. Dit alles wordt gecombineerd tot een aanzienlijke geluidssterkte, die door de betrokkenen vaak als belastend wordt ervaren waardoor een absorber voor geluidsisolatie noodzakelijk is.

In kleuterscholen kan de akoestiek met bijvoorbeeld plafondzeilen aanzienlijk worden verbeterd. Er worden nauwelijks grenzen gesteld aan de creatieve ontwerpmogelijkheden met betrekking tot kleur en de verschillende effecten. Daarnaast kan de bekleding met kindvriendelijke motieven worden bedrukt waardoor ook de jongsten hier gegarandeerd van genieten.

Geluidsisolerende plafondplaten zorgen zelfs in het meest luide klaslokaal voor rust en een aangenaam leerklimaat. Voor het achteraf aanbrengen van een akoestisch plafond in een school wordt aanbevolen een standaard verlaagd plafond in combinatie met aixFOAM akoestische elementen aan te brengen vanwege de meestal hogere lokalen. Ook is installatie mogelijk met behulp van een montage ophangcassette die met een staalkabelconstructie aan het plafond van de ruimte wordt gehangen en die zeer dicht bij de geluidsbron kan worden aangebracht.

Heeft u vragen?

Het team van aixFOAM staat graag voor u klaar om voor u een passende aanbieding voor een akoestisch plafond te maken. Neem per e-mail contact met ons op onder sales@aixfoam.nl of per telefoon. Het telefoonnummer vindt u bovenaan rechts.

Leer meer?

Lees meer over geluidsisolatie van plafonds in onze aixFOAM-kennisgids.

Geluidsisolatie voor het plafond - akoestische plafonds en plafondabsorbers
Naar de gids
Callcenter user-circle logout