Het bouwen van een akoestisch paneel - Onze samenwerking met Holzhandwerk Harres

Dagelijks ondersteunen wij klanten bij de verbetering van hun akoestiek met individuele geluidsisolatieconcepten en absorptieplaten. Meestal gaat het daarbij om het selecteren van de juiste geluidsisolatie voor de betreffende eisen uit onze bestaande producten. Natuurlijk krijgen we ook altijd weer spannende vragen van professionals en hobbyisten die met onze materialen hun eigen geluidsisolerende oplossingen willen realiseren.

We ontvingen vorig jaar een van deze verzoeken uit Graz in Oostenrijk. In zijn nieuwste project wilde houtbewerker, ontwerper en muziekliefhebber Sergej Harres akoestische panelen bouwen voor zijn woonkamer, zodat hij echt kon genieten van het geluid van zijn muziekinstallatie. Nadat Sergei zijn plannen nader had beschreven, waren we snel onder de indruk van zijn eenvoudige maar ingenieuze concept en stemden we graag in met een samenwerking.

De ontwikkeling van het akoestisch frame stap voor stap

In eerste instantie plande Sergei de bouw van meerdere frames - natuurlijk van hout, zijn favoriete materiaal. Hiervoor gebruikte hij in verstek gesneden multiplex, dat hij eerst stevig aan elkaar lijmde.

Na het schuren, beitsen en oliën van de frames werden onze absorptieplaten en akoestische stoffen gebruikt. Sergej koos voor onze vlakke absorptieplaat FLAT in 8 cm dikte als akoestisch inzetstuk voor de frames. De dikte van het materiaal garandeert dat de panelen een heldere sound leveren in alle frequentiebereiken. Sergej wilde voor een aantrekkelijke en huiselijke uitstraling de panelen bekleden met onze aixFOAM akoestische stof (SOFTTOUCH). Passend bij het donkere hout koos hij voor stoffen in de kleuren bordeaux en crèmewit. Allereerst werd de akoestische stof precies op maat gesneden en over de frames heen gelegd. Vervolgens konden de geluidsisolerende matten eenvoudig in de frames worden geklemd dankzij de pasklare vervaardiging van de frames. Daardoor werden zowel de stof als het isolatiemateriaal zonder extra bevestiging gefixeerd.

Het resultaat overtuigt niet alleen door de uitstekende akoestische eigenschappen, maar ook door de hoogwaardige look en flexibiliteit. Aangezien de akoestische stoffen niet extra zijn bevestigd, kunnen ze te allen tijde worden gewassen of vervangen.

We zijn absoluut enthousiast over het resultaat van het project en bedanken Sergej voor het inspirerende en creatieve gebruik van onze absorptieplaat en akoestische stoffen bij de constructie van zijn akoestische panelen. Voor ons is het duidelijk: Namaken is uitdrukkelijk gewenst!

aixFOAM geluidsabsorber voor de bouw van een akoestisch frame van hout
aixFOAM geluidsisolatiematten FLAT en akoestisch stof (SOFTTOUCH) voor de bouw van een wandpaneel
Een zelfgemaakt akoestisch frame van hout
Close-up: Geluidsisolatie in een fijn houten frame
Houten frame met verschillende kleuren akoestische stoffen bekleding
Akoestische wandpanelen in verschillende kleuren op de muur
Akoestische kaders in verschillende kleuren aan de muur

Logo Holzhandwerk Harres
Wie is eigenlijk Sergei Harres?
Portrait Sergej Harres

Sergej Harres is een houtbewerker, ontwerper en muziekliefhebber uit Graz, Oostenrijk. Met veel aandacht voor detail creëert hij bijzondere eenmalige stukken - ongeacht of het nu gaat om meubels, designobjecten of hifi-componenten.

Holzhandwerk Harres on Instagram
Bouw uw eigen akoestisch paneel - met absorptieplaten en akoestisch materiaal van aixFOAM

Samen met de frames van multiplex ontstaat uit onze absorptieplaat FLAT en de aixFOAM akoestische stof een zeer effectief akoestisch paneel.

Rechthoekige akoestische panelen met plat oppervlak
Naar producten FLAT

aixFOAM geluidsabsorber SH001 kopen

Ontdek de klassieker tegen geluid!

Ons zeer effectieve basismodel voor geluidsisolatie en geluiddemping

Koop nu!
aixFOAM Design Absorber Rechthoek kopen

Houdt u van kleur?

Hier vindt u onze populaire breedbanddemper in 20 aantrekkelijke kleuren.

Koop nu
Callcenter
Search engine powered by ElasticSuite