Zoeken
rollen aixFOAM viltstof - geluidsabsorbers voor een betere akoestiek

Geluidsisolatie voor apparaten en machines

Geluidsisolatie van apparaten en geluidsdemping van apparaten is in de tijd waarin het bewustzijn wat betreft veiligheid toeneemt, een belangrijk thema. Omdat teveel lawaai op de werkvloer of in de privésfeer vaak leidt tot gehoorproblemen. Vooral apparaten/machines zorgen vaak voor een aanzienlijk lawaainiveau vanwege hun techniek en constructie. De geluidsisolatie van apparaten of van de apparaatkasten is vaak onvoldoende of zelfs afwezig, omdat er bij de planning niet over adequate geluidsisolatie is nagedacht.

Om het gehoor te beschermen, dienen er lawaaireducerende maatregelen genomen te worden.

Speciaal akoestisch schuimstof kenmerkt zich niet enkel door zijn buitengewoon goede geluidsisolatie, maar heeft, door zijn eenvoudige omgang en ontelbare variatiemogelijkheden, voor bijna elk akoestisch probleem een passende oplossing.

Bij het kiezen van geschikt akoestisch schuim moet er zorgvuldige aandacht worden besteed aan het gebruiksdoel: Omdat niet elk akoestisch schuim geschikt is voor elk akoestisch probleem.

Voor de absorptie van middellage tot lage tonen en lichte vibraties is het aixFOAM zwaar schuim HEAVY Duty Tec het meest geschikt - terwijl ons aixFOAM noppenschuimstof WAVER Tec meer bestemd is voor de isolatie van middelhoge tot hoge tonen. De allrounder onder de absorbers is onze aixFOAM FLAT Tec, die het geluid in bijna alle frequenties uitstekend absorbeert en daardoor in alle toepassingsgebieden indruk maakt.

Vrijwel al onze producten zijn te combineren met verschillende akoestische elementen.

Zo kunnen gladde akoestische schuimstoffen worden voorzien van verschillende oppervlaktelaminering, waardoor niet alleen de visuele indruk, maar ook de technische eigenschappen van de akoestische schuimen veranderen.

Het gebruik van hoogwaardig akoestisch vilt is een optie.  aixFOAM BLACK Tec is hierdoor optisch erg aantrekkelijk en het laat vloeistoffen afvloeien. Door de grote verscheidenheid aan kleuren van het akoestische vilt, is de gecompliceerde en dure kleuring van de akoestische elementen niet meer nodig.

Ook is er een microgeperforeerde coating (PERFORmance) aanwezig. Alle coatings geven onze producten een unieke uitstraling en ze zijn bovendien zeer onderhoudsvriendelijk en goed wasbaar.

Onze aixFOAM SILVER Silence kan bijvoorbeeld door een speciaal proces bedekt worden met een dunne aluminium folie, die niet enkel de geluidsabsorberende kern beschermt tegen opspattende vloeistoffen of vuil, maar bovendien ook beschikt over absorberende eigenschappen en hierdoor ook hoge frequenties kan absorberen.

Door het gebruik van de modernste CNC-snijders en freesmachines kunnen aixFOAM absorptieplaten in bijna elke vorm worden gebracht en bieden deze hoge productiviteit, zuinigheid en efficiëntie. De exacte verwerking en de flexibele mogelijkheden voor montage achteraf, ook bij de eerste uitrusting van de seriële apparaten, bieden ontelbare varianten voor alle toepassingen op het gebied van industrie, handel en handwerk. Wij kunnen te allen tijde vormdelen in kleine, middelgrote en grote series produceren.

Door een zelfklevendelaag die op de achterkant van de absorber is aangebracht, is de montage kindeenvoudig en is deze te gebruiken voor alle apparaten.

De effectiviteit van onze aixFOAM absorptieplaten is samen met de RWTH Aken getest. Laat ons u overtuigen van onze grote ervaring op het gebied van geluidsdemping en geluidsisolatie van apparaten. Wij adviseren u graag uitgebreid bij het kiezen van de meest geschikte akoestische oplossing.

Praat met ons!

Heeft u onze hulp nodig?
Contact voor vragen

Bel ons of stuur ons een e-mail. Met een gratis advies van onze deskundige planners, zullen wij uw akoestische oplossing vinden.

+49 2403 / 83830 - 22
Van maandag tot en met vrijdag
08.00 tot 17.00 uur

sales@aixfoam.nl
Dagelijks van 00.00 - 24.00 uur

aixFOAM Winkel

Bezoek onze aixFOAM-shop en vind uw passende geluidsisolatie: minder lawaai en een betere akoestiek met geluidsabsorbers rechtstreeks van de fabrikant.

Zoek geluidsisolatie
Callcenter user-circle logout