Noppenschuim - akoestische Geluidsisolatie - SH002
Noppenschuim - akoestische Geluidsisolatie - SH002
Art.nr.: SH002
Noppenschuim - akoestische Geluidsisolatie - SH002
Art.nr.: SH002

Noppenschuim - akoestische Geluidsisolatie - SH002

Art.nr.: SH002
Akoestisch schuim met naps oppervlak voor geluidsabsorptie en geluidsdemping
  • Rechthoekige plaat met profieloppervlak
  • Kleur: antraciet, lichtgrijs, frambozenrood, oranje
  • Maat 100 x 50 cm in verschillende materiaaldikten
  • Inzetgebieden: geluidstudio, luidsprekers, HIFI kamers, oefenruimtes
In 5 eenvoudige stappen naar uw perfecte akoestiek:

* Verplichte velden

Sorry, het maximum bedrag dat u kunt bestellen is 10000.

Sorry, het minimum bedrag dat u kunt bestellen is 1.

1 Pack = = 1
Klaar geconfigureerd? Hier gaat het verder
Uw keuze:
Wat zit er in je selectie?
U ontvangt in totaal 1 verpakkingseenheden met de volgende inhoud:

Noppenschuim - akoestische Geluidsisolatie - SH002
Art.nr. SH002

1 Pack =
= 1
€ 56,17
incl.. 19 % btw

Eigenschappen aixFOAM Noppenschuim

  • aixFOAM akoestische schuimen hebben een akoestisch aangepaste, speciale poriënstructuur.
  • aixFOAM akoestische producten worden standaard in de galmkamer van de RWTH in Aken akoestisch geëvalueerd.
  • aixFOAM noppenschuim heeft een perfecte verdeling tussen basis- en noppendeel.
  • aixFOAM zelfkleefsysteem is oplosmiddelvrij en heeft dan ook absoluut geen storende geur.
  • Profiteer van onze ervaringen!


FormaatHoogteAbsorptiegraad volgens DIN 52212
in mm in mm
    125 Hz 250 Hz 500 Hz 1000 Hz 2000 Hz 4000 Hz
1000 x 500 30 (15/15) 0,10 0,21 0,50 0,90 0,98 0,93
1000 x 500 40 (20/20) 0,11 0,32 0,63 0,90 0,91 0,95
1000 x 500 60 (30/30) 0,16 0,54 1,01 0,99 1,01 1,02

 

De meting van de absorbtiegraad werd aan polyester akoestiekschuimen door het "Institut für technische Akustik der RWTH-Aachen" uitgevoerd. De plaatselijk optredende waardes boven 1 kunnen in de door ITA realistische uitgevoerde opstelling optreden. Dit is te verklaren doordat het werkelijke oppervlak groter is dan het oppervlak dat lengte x breedte zou geven.

 

Eigenschappen  
Geluidsdemping in perfectie! Bij dese noppenschuimstoff wordt de beweging van de lucht door het geprofileerde oppervlak en de structuur van het materiaal geremd en in warmteenergie omgezet. Deze akoestiekschuim behoort tot de klassieke dempers. Uiterst veelzijdig inzetbaarp.

Lichtechtheid en kleurkwaliteit  
Aan al onze akoestische schuimen op polyesterbasis wordt tijdens het schuimproces een speciale UV-blokker toegevoegd, die de zogenaamde Xenontest met uitzonderlijk goede resultaten doorstaan heeft. Daardoor behouden onze producten hun kleurkwaliteit en lichtechtheid . Meer informatie over bescherming tegen vergeling door UV-stralen vindt u online.

Tip  
Wij willen U er op attent maken, dat aixFOAM door een veeltal aan opties, die wij als fabrikant aanbieden, altijd opdrachtgebonden geproduceerd wordt. Hierdoor krijgt iedere klant bij ons zijn persoonlijk aixFOAM - geluiddempproduct, dat volgens wens, behoefte en zijn toepassing expleciet gemaakt zijn.

Tolerantie  
Wij vervaardigen het product volgens DIN 7715 Part 5 P3.

Verpakking  
Verschillend per materiaalhoogte (te vinden onder de rubriek "formaat" van het calculatievenster in het bereik Prijzen.


Achtergrondinformatie over noppenschuimstof SH002:
Wie heeft ze nog nooit gezien, de bonte schuimstofplaten aan wanden of plafonds, die een beetje lijken op eierkartons die aan elkaar geplakt zijn? En zich dan ook meteen de vraag gesteld of het ging om een stilistische accessoire van een innovatieve interieurarchitect of om een efficiënt middel voor geluiddemping?
SH002 is een professionele, akoestische noppenschuimstof voor geluiddemping
Deze schuimstof kan, naar keuze, gemaakt zijn van polyester of polyether, met of zonder vlammenvertraging en is verkrijgbaar in verschillende kleuren: antraciet, framboosrood, oranje of lichtgrijs. Afhankelijk van de gekozen hoogte realiseert de SH002 een absorptieniveau van 0,10 tot 1,02. In principe zijn hoogtes tussen 30 en 60 millimeter verkrijgbaar. Dit type noppenschuim wordt dankzij zijn verschillende vormvarianten heel vaak gebruikt als geluidsisolatie in de muziekindustrie. De SH002 is vooral handig bij de constructie van geluidsstudio's. Hier biedt dit type noppenschuim heel veel toepassingsmogelijkheden. Door het aanbrengen van de platen aan de wanden en het plafond van een geluidsstudio, evt. met behulp van de leverbare montagevoorschriften, wordt een optimale geluidsisolatie naar buiten gerealiseerd. Bovendien draagt dit noppenschuim ook bij aan een sterk verbeterde akoestiek in de geluidsstudio zelf. Ook in testruimte of in hifiruimtes kan dit type noppenschuim gebruikt worden. Ook hier leidt het aanbrengen van noppenschuimstof aan de wanden en het plafond tot een doeltreffende demping van het geluid naar buiten en een verbeterde akoestiek in de ruimte zelf. Het noppenschuim SH002 wordt ook vaak gebruikt in luidsprekers, waar het heel effectief het geluid dempt. Ook hier kan het schuim heel gemakkelijk gemonteerd worden met zelfklevende folie. Maar ook montage van geprefabriceerde aixFOAM-montage-/ophangcassetten is mogelijk. Wij bieden deze montagemogelijkheid ook aan.

Een aantal toepassingsvoorbeelden vindt u in onze trendgalerie ruimteakoestiek.

Wat iedereen moet weten over noppenschuim!

Montageopties   
aixFOAM-zelfkleefvoorziening    
Hierbij wordt de achterkant van de geluiddemper in de fabriek machinaal van een oplosmiddelvrij lijmsysteem voorzien en met linerpapier afgedekt. Dit linerpapier moet er vóór het vastplakken door de klant worden afgetrokken.
  
aixFOAM montage-/ophangcassette
Hiermee verschaft u zich een zeer hoogwaardige montagemogelijkheid. De aixFOAM-cassettes zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium en maken elk aixFOAM-basisproduct tot een geluiddemper eerste klasse. Deze optie biedt de mogelijkheid uw geluiddemper rechtop, liggend of hangend aan het plafond te monteren en natuurlijk ook op elk moment weer te demonteren. De aixFOAM montage-en ophangcassette wordt in de fabriek uitgerust met de aixFOAM geluiddemper van uw keuze. Als alternatief kunt u de montage-/ophangcassette als afzonderlijk product in verschillende verpakkingseenheden in de categorie "Toebehoren" vinden.   
Verhoging van het akoestisch effect!
aixFOAM montage- en ophangcassettes hebben fysisch gezien - naast de statisch dragende taak - de eigenschap, door het zogenaamde "tegentrillingseffect", lage akoestische frequenties te absorberen en daarmee de mate van absorptie van de aixFOAM-geluiddemper van uw keuze in het lage frequentiebereik sterk te verhogen (resonator). Belangrijke informatie hierover kuntu vinden in het artikel "Montage- en ophangcassettes" in de artikelrubriek "Toebehoren".

Materiaalopties
Brandklasse UL 94 HF1
Brandklasse FMVSS302 DIN 75200
Brandklasse FAR 25.853 met certificaat van de technische laboratoria van Lufthansa (zie online consultant)
Brandklasse DIN 4102 B2 (uitsluitend met aixFOAM-zelfkleefvoorziening) (zie online consultant)
Brandklasse DIN 4102 B1 (SH0021 MH)
De vermelde brandklas zijn exclusief maar geldend voor de gekozen akoestiekschuim. Bij akoestiekschuim de naar de brandklas DIN 4102 B1 of B2 gecertificeerd zijn, kunnen wij dese brandklas in meeste gevallen met en zonder selfplakuitruisting bevestigen.

Formaatopties
Elke aixFOAM-product is in verschillende diktes met bijbehorende verpakkingseenheden verkrijgbaar.

Inzetgebied   
Luidsprekers, HIFI kamers, geluidstudio, oefenruimtes, plafond- en muurbekleding

Wij adviseren volgende accessoires geschikt voor dit product: