Zoeken
aixFOAM kennisbank - vragen en ideeën over geluidsabsorbers

Akoestische definities

Op de volgende pagina’s leggen we de belangrijkste fysische basisprincipes, die relevant zijn in de akoestiek en waarmee u rekening moet houden bij uw uitdagingen op het gebied van industriële akoestiek en ruimteakoestiek, op duidelijke wijze uit.

Voor goede spraakverstaanbaarheid of een optimale luisterervaring is de ruimteakoestiek een bijzondere wetenschap. De ruimteakoestiek wordt bepaald door de verhouding van direct geluid, de tijdvertraging en de richting van vroege reflecties, evenals de vertraging in gebruik en de ruimtelijke verdeling van de weerkaatsing in het algehele geluidsniveau en de nagalmtijd. Afhankelijk van het gebruik van de ruimtes, zoals bijv. als open kantoorruimte, theater, zwembad, klaslokaal, enz. is er een aanbevolen nagalmtijd of is het door de specifieke ruimtesituatie noodzakelijk dat er akoestische maatregelen worden genomen.

Bij de industriële akoestiek is het belangrijk om machine- en productiegeluiden zo te dempen dat de steeds strengere grenswaarden van de geluidsbeschermingswet in acht worden genomen.

Selecteer hier een geschikt thema of maak gebruik van onze zoekmachine. Mocht er een thema ontbreken, neem dan contact met ons op!

Heeft u onze hulp nodig?
Contact voor vragen

Bel ons of stuur ons een e-mail. Met een gratis advies van onze deskundige planners, zullen wij uw akoestische oplossing vinden.

+49 2403 / 83830 - 22
Van maandag tot en met vrijdag
08.00 tot 17.00 uur

sales@aixfoam.nl
Dagelijks van 00.00 - 24.00 uur

aixFOAM Winkel

Bezoek onze aixFOAM-shop en vind uw passende geluidsisolatie: minder lawaai en een betere akoestiek met geluidsabsorbers rechtstreeks van de fabrikant.

Zoek geluidsisolatie
Callcenter user-circle logout