Zoeken
aixFOAM geluidsisolatie in ontvangstgebouwen en callcenters

Akoestische maatregelen in ruimtes en gebouwen

Met name in ruimtes en gebouwen waar gewerkt wordt, is een goede akoestiek noodzakelijk. Deze vormt de basis voor de noodzakelijke rust en concentratie, het verbetert de spraakverstaanbaarheid, zorgt voor bescherming van ons gehoor en voorkomt dat het lawaai naar buiten komt. Maar ook op het gebied van wonen draagt een goede akoestiek aanzienlijk bij aan het welzijn.

Akoestische defecten worden vaak merkbaar tijdens of zelfs na de renovatie van ruimtes en gebouwen en komen tot uiting door overmatig lawaai of door zeer gehorige muren en plafonds. Dit wordt meestal veroorzaakt door een te lichte bouwwijze of door verouderde en ontbrekende isolatiematerialen. Dit heeft tot gevolg dat er een enorm slechte bouwakoestiek ontstaat en dit verstoort het welzijn van de bewoner aanzienlijk.

De grootte van het geluidsreflecterende oppervlak en de bouwwijze van de muren en plafonds hebben de grootste impact op de akoestiek van een gebouw. Daarom is het belangrijk om in specifieke omstandigheden de juiste akoestische materialen voor gebruikt uit te kiezen en te letten op de interactie van materialen met betrekking tot geluidsisolatie (Wat is geluidsisolatie?) en geluidsabsorptie (Wat is geluidsabsorptie?).

Wij van aixFOAM hebben als taak om u met onze hoogwaardige akoestische schuimstoffen en onze professionele adviezen te ondersteunen – voor een ideale ruimteakoestiek, die op uw behoeften is afgestemd.

Hieronder vindt u enkele interessante en nuttige onderwerpen over akoestische maatregelen in ruimtes en gebouwen.

Heeft u onze hulp nodig?
Contact voor vragen

Bel ons of stuur ons een e-mail. Met een gratis advies van onze deskundige planners, zullen wij uw akoestische oplossing vinden.

+49 2403 / 83830 - 22
Van maandag tot en met vrijdag
08.00 tot 17.00 uur

sales@aixfoam.nl
Dagelijks van 00.00 - 24.00 uur

aixFOAM Winkel

Bezoek onze aixFOAM-shop en vind uw passende geluidsisolatie: minder lawaai en een betere akoestiek met geluidsabsorbers rechtstreeks van de fabrikant.

Zoek geluidsisolatie
Callcenter user-circle logout