Zoeken
aixFOAM noppenschuimstof - Met noppen tegen het lawaai

De verschillende brandklassen van aixFOAM geluidsabsorbers

Als productiebedrijf kunnen we onze geluidsabsorbers zo individueel mogelijk aanpassen aan de behoeften van onze klanten. Naast verschillende vormen, kleuren of montagesystemen, omvat dit ook verschillende brandklassen.

In het volgende overzicht vindt u de belangrijkste informatie over de verschillende brandklassen van onze aixFOAM geluidsabsorbers.

  • Geluidsabsorbers zonder vlamvertragend additief worden overal gebruikt waar brandveiligheidsmaatregelen niet relevant zijn. Afhankelijk van de locatie en toepassing (nabijheid van elektrische componenten, stopcontacten, verwarmingstoestellen, enz.) kunt u beslissen of u geluidsabsorbers met een brandwerend additief nodig hebt. Als fabrikant van hoogwaardige geluidsisolatie-elementen bieden we oplossingen in de verschillende brandbeveiligingsklassen tot zeer brandvertragende akoestische elementen volgens DIN 4101 B1. In principe raden we onze klanten aan om een expert, architect of de planningsautoriteiten te raadplegen over dit onderwerp om onbedoeld gebruik te voorkomen.

  • DIN 4102 definieert het brandgedrag van bouwmaterialen en componenten. Dit is de klassieke norm voor bouwvoorschriften die de mate van brandbaarheid van bouwmaterialen en de brandwerendheid van componenten definieert. Brandbeschermingsklasse B1 is de grootst mogelijke brandbeschermingsklasse die akoestisch schuim kan bereiken zonder toevoeging van niet-minerale componenten. Akoestisch schuim met deze brandveiligheidsklasse is zelfdovend. Dit zijn onder andere onze thermohardende schuimen uit de Architect Line of Engineer Line in de online shop.

    De bijbehorende testnorm kan hier worden gedownload.

  • DIN EN 13501-1 is een Europese norm voor brandbeveiliging en verschilt van de Duitse norm voor brandbeveiliging DIN 4102-1 wat betreft de testcriteria. In DIN EN 13501-1 worden bouwmaterialen en constructietypes getest op hun ontvlambaarheid en brandbaarheid, hun rookontwikkeling en hun mogelijke afval- of druppelgedrag in geval van brand. Beide classificaties worden nog steeds gebruikt, maar alleen DIN EN 13501-1 wordt gebruikt voor bouwmaterialen die na 2001 zijn goedgekeurd. De classificatie volgens C-s2, d0 identificeert de aixFOAM absorbers als moeilijk ontvlambaar, met beperkte bijdrage tot brand (C), met gemiddelde rookontwikkeling (s2) en zonder brandende druppels binnen 600 seconden (d0).

    Het gegevensblad kan hier worden gedownload.

  • DIN 4102 definieert het brandgedrag van bouwmaterialen en componenten. Dit is de klassieke norm voor bouwvoorschriften, die de mate van brandbaarheid van bouwmaterialen en de brandwerendheid van onderdelen definieert. Brandbeschermingsklasse B2-materialen worden geacht normaal gesproken brandbaar te zijn, maar branden vrij langzaam.

    De bijbehorende testnorm kan hier worden gedownload.

  • Akoestisch schuim met brandveiligheidsklasse FMVSS 302 wordt voornamelijk gebruikt bij de productie van voertuigen en in de machinebouw. De snelheid van vlamuitbreiding bij brand werd beperkt door vlamvertragers toe te voegen (4 inch/minuut).

    De bijbehorende testnorm kan hier worden gedownload.

  • UL 94, een testvereiste voor de beoordeling van brandeigenschappen van polymeermaterialen, is een van de belangrijke vereisten voor de verkoop van elektrische apparaten en andere elektronische toepassingen in de VS, Canada en Mexico. Deze akoestische schuimen zijn zelfdovend en druipen niet.

    De bijbehorende testnorm kan hier worden gedownload.

  • De FAR 25.853 verticale verbrandingstest werd uitgevoerd door de laboratoria van Lufthansa Technik in Hamburg en gedocumenteerd door een testcertificaat van Lufthansa Technik AG met testnummer 6040/2005. Het is een testcertificaat voor brandbaar materiaal FAR25.853 dat is erkend door het Federal Aviation Office. Hier wordt een monster gedurende 12 seconden blootgesteld aan een verticale vlam met een bunsenbrander (800 °C). De vlam moet na 15 seconden doven en de vlam mag zich niet verder dan 203 mm verspreiden.

    De bijbehorende testnorm (testresultaat aixFOAM akoestisch schuim) kan hier worden gedownload.

Wij vragen uw begrip voor het feit dat wij als fabrikant om juridische redenen geen aanbevelingen kunnen doen met betrekking tot de brandbeveiligingsrichtlijnen in uw kamer/gebouw. We geven je echter graag informatie over welke van onze producten voldoen aan de brandbeveiligingsvoorschriften die je nodig hebt.

Het is daarom het beste om informatie in te winnen over de geldende brandbeveiligingsvoorschriften in je woning voordat je contact met ons opneemt of een aankoop doet in onze online shop. Informatie over brandbeveiliging in je kamer/gebouw kun je meestal krijgen van je architect, brandbeveiligingsplanner of de relevante autoriteiten.

Heeft u onze hulp nodig?
Contact voor vragen

Bel ons of stuur ons een e-mail. Met een gratis advies van onze deskundige planners, zullen wij uw akoestische oplossing vinden.

+49 2403 / 83830 - 22
Van maandag tot en met vrijdag
08.00 tot 17.00 uur

sales@aixfoam.nl
Dagelijks van 00.00 - 24.00 uur

aixFOAM Winkel

Bezoek onze aixFOAM-shop en vind uw passende geluidsisolatie: minder lawaai en een betere akoestiek met geluidsabsorbers rechtstreeks van de fabrikant.

Zoek geluidsisolatie
Callcenter user-circle logout