Zoeken
aixFOAM noppenschuimstof - Met noppen tegen het lawaai

De verschillende brandveiligheidsklassen van de aixFOAM absorptieplaat

Akoestische absorptieplaten zonder extra brandwerende laag

Akoestische absorptieplaten zonder extra brandwerende laag zijn bedoeld voor plekken waar geen speciale brandbeveiligingsmaatregelen nodig zijn. Kijkend naar de locatie en het gebruik (in de buurt van elektrische componenten, stopcontacten, verwarmingsapparatuur enz.), kunt u het beste zelf beslissen of u al dan niet geluidabsorberend materiaal met een extra brandwerende laag nodig hebt. Als fabrikant van geluidabsorberende elementen van hoge kwaliteit hebben wij in ons programma toepassingen voor een breed scala aan brandveiligheidsklassen, tot en met akoestische elementen die conform DIN4101 B1 brandvertragend zijn. Om te voorkomen dat de materialen op verkeerde wijze worden ingezet, adviseren wij in de regel onze klanten altijd hierbij een expert, architect of iemand van bouwtoezicht te raadplegen.

DIN 4102 B1

De norm DIN 4102 beschrijft het gedrag bij brand van bouwmaterialen en constructiedelen. Het is in de bouwregelgeving de klassiek norm, die de mate van brandbaarheid van bouwmaterialen en de brandwerendheid van bouwonderdelen definieert. Brandveiligheidsklasse B1 is de hoogst mogelijke brandveiligheidsklasse, die het akoestisch schuim niet kan bereiken als er niet-minerale bestanddelen worden toegevoegd. Akoestische schuimstoffen met deze brandveiligheidsklasse zijn zelfdovend. Daar horen onze duromeren schuimstoffen van de Architect Line of Engineer Line die in de online shop te vinden zijn, bij. De desbetreffende testnorm kunt u hier downloaden.

DIN 4102 B2

De norm DIN 4102 beschrijft het gedrag bij brand van bouwmaterialen en constructiedelen. Het is in de bouwregelgeving de klassiek norm, die de mate van brandbaarheid van bouwmaterialen en de brandwerendheid van bouwonderdelen definieert. Materialen van brandveiligheidsklasse B2 worden beschouwd als normaal ontvlambaar, al branden ze nogal traag. De desbetreffende testnorm kunt u hier downloaden.

FMVSS 302 DIN 75200

Akoestische schuimstoffen van brandveiligheidsklasse FMVSS 302 worden hoofdzakelijk toegepast in de automobielindustrie en de machinebouw. Hierdoor wordt door toevoeging van een vlamvertragend middel de snelheid waarmee vlammen zich verspreiden in geval van brand vertraagd. (4 inch/minuut)
De desbetreffende testnorm kunt u hier downloaden.

UL94 HF1

Om elektrische en elektronische apparatuur te kunnen afzetten in de VS, Canada en Mexico, moet deze voldoen aan UL 94, een testnorm voor de beoordeling van het gedrag bij brand van polymere materialen. Deze akoestische schuimstoffen zijn zelfdovend en druipen niet.
De desbetreffende testnorm kunt u hier downloaden.

FAR 25.853

FAR. 25.853 vertical burn test werd door de Lufthansa Technik Laboratorien (technisch laboratorium) in Hamburg uitgevoerd. De resultaten van deze test werden vastgelegd in het testcertificaat van Lufthansa Technik AG, testnummer 6040/2005. Dit is een door het “Luftfahrbundesamt” (Duitse federale controle-instantie voor de luchtvaart) certificaat met de naam "Flammability Test Certificate FAR25.853. Hierbij wordt een testdeel gedurende 12 seconden verticaal in de vlam van de bunsenbrander (800C°) gehouden. De vlam moet na 15 seconden zelf doven en de vlam mag nooit groter geworden zijn dan 8 inches (203 mm).
De desbetreffende testnorm (testresultaat aixFOAM-akoestisch schuimstof) kunt u hier downloaden.

Wij vragen uw begrip voor het feit dat wij als fabrikant onmogelijk een aanbeveling voor een bepaalde brandveiligheidsklasse kunnen geven. We adviseren om bij de bevoegde instanties (lokale overheden) na te vragen welke brandklasse vereist is.

Heeft u onze hulp nodig?
Contact voor vragen

Bel ons of stuur ons een e-mail. Met een gratis advies van onze deskundige planners, zullen wij uw akoestische oplossing vinden.

+49 2403 / 83830 - 22
Van maandag tot en met vrijdag
08.00 tot 17.00 uur

sales@aixfoam.nl
Dagelijks van 00.00 - 24.00 uur

aixFOAM Winkel

Bezoek onze aixFOAM-shop en vind uw passende geluidsisolatie: minder lawaai en een betere akoestiek met geluidsabsorbers rechtstreeks van de fabrikant.

Zoek geluidsisolatie
Callcenter user-circle logout