Zoeken

Minder lawaai en maximale concentratie voor de sport

Maximale concentratie zonder afleiding – aixFOAM geluiddemping van sportfaciliteiten

  • Verbeterde akoestiek en voor prettiger verblijven voor deelnemers en toeschouwers
  • Minder lawaai, voor een tot 20% verbeterde concentratie bij training en wedstrijden
  • Geluidsisolatie voor sporthallen, fitnessstudio's en andere sportfaciliteiten
  • Modern design in diverse kleuren en vormen
  • Ideale toepassingen ook om achteraf aan te brengen in bestaande hallen en studio's

Hier meer over het thema geluidswering en geluiddemping voor sporthallen, fitnessstudio's en overdekte zwembaden.
aixFOAM Premium Geluidsabsorber met brandveiligheidsklasse DIN 4101 B1

De meest effectieve lawaaibestrijding aller tijden

Met onze aixFOAM Premium absorbers met brandwerendheid Plus definieert u lawaaibestrijding opnieuw.

Ontdek nu!
aixFOAM deurisolatiesets kopen in 20 verschillende kleuren

Kleurrijk is beautiful.

Ontdek de aixFOAM-isolatiesets in 20 aantrekkelijke kleuren en sluit lawaai buiten.

Nu ontdekken!

Product Finder

Locatie

Plafond

Muur

Optiek

Glad oppervlak

Gestructureerd oppervlak

Akoestisch stofoppervlak

Vilt oppervlak

Bevestigingssysteem

Ophangsysteem

Selbstklebend

Montagecassette aluminium, geëloxeerd

Kabelsysteem

Producten zonder vaste montage

Magnetisch

Geluidsbron

Luchtgeluid, hoge frequentie

Luchtgeluid, middenfrequentie

Luchtgeluid, lage frequentie

Matching products: Herstel filter

Classic Line

Professional Line

Nog meer keuze?

Viltgelamineerde akoestische elementen, klassieke akoestische schuimen en nog veel meer zijn te vinden in onze CLASSIC LINE.

Nog meer keuze?

Hogere brandbeveiliging, meer ontwerp, bedrukbare elementen en nog veel meer zijn te vinden in onze PROFESSIONAL LINE.

Individuele geluidsisolatie met aixFOAM

Individuele serviceverzoeken

Bent u een grootafnemer? Hebt u andere leveringshoeveelheden nodig dan in de shop beschikbaar? Hebt u speciale wensen ten aanzien van verpakking of speciale verzend- en leveringsvoorwaarden? Neem gewoon even contact met ons op!

Naar de contactpagina

Geluiddemping in sporthallen, in de fitnessstudio en in overdekte zwembaden

Gymschoenen die piepend over de vloer schuiven, stuiterende ballen, luide aanmoedigingen en muziek, opspattend water, geklik-klak van gewichten. Samen met nog een paar andere bronnen van lawaai bepaalt dit allemaal het hoge niveau van de achtergrondgeluiden die kenmerkend zijn voor sportfaciliteiten als turnhallen, zwembaden of fitnessstudio's.

Het harde, gladde oppervlak van vloeren, wanden en plafonds weerkaatst het geluid en zorgt ervoor dat het geluidsniveau steeds omhoog schiet. Extra nadelig voor de akoestiek zijn dan nog het grote vloeroppervlak, de hoge plafonds en de riante ruimte, waardoor gemakkelijk een onaangename nagalm ontstaat.

Veel ruimte voor de hal: vooral in sporthallen en andere royaal bemeten sportfaciliteiten zijn het harde bouwmaterialen als hout, glas, tegels en kunststof die zorgen voor lange nagalmtijden en een slechte ruimteakoestiek. Geluidswering helpt het geluidsniveau naar beneden.
Grote ruimten en harde oppervlakken weerkaatsen het geluid, waardoor een onaangename nagalm ontstaat. geluiddemping in de sporthal zorgt voor rust.

Waarom is geluiddemping resp. geluidsisolatie bij sportfaciliteiten zo belangrijk?

De toepassing van geluidsisolerende materialen bij sportfaciliteiten is om meerdere redenen aan te raden. Aan de ene kant verbetert geluidsisolatie de ruimteakoestiek, en aan de andere kant wordt ook het lawaai daardoor minder.

Voor sportieve successen – vooral bij wedstrijden, maar ook tijdens trainingen – is het belangrijk dat de sporters zich volledig kunnen focussen op de prestatie die ze moeten leveren en de uitdaging die ze aangaan. Alleen zo kan het sportieve potentieel volledig worden benut. Storend lawaai en nagalm hebben een nadelige uitwerking op de concentratie en verhogen mede daardoor de kans op blessures. Vooral bij teamsporten als volleybal of basketbal is het verder nog van belang dat de spelers op het veld goed met elkaar kunnen communiceren en de aanwijzingen van de coach kunnen verstaan.

Uiteraard profiteren de toeschouwers van sportwedstrijden eveneens van een goede akoestiek zonder al te veel lawaai en nagalm, zodat het zitten in de sporthal voor hen ook prettiger wordt.

Minder lawaai voor meer concentratie in de sport
Maximale concentratie zonder lawaai en afleiding – geluidsisolatie in sporthallen zorgt voor een prettiger accommodatie, zowel voor deelnemers als voor de toeschouwers. Met een goede akoestiek kan de concentratie met wel 20% toenemen, wat beslissend kan zijn voor een sportief succes.

Hoe is een effectieve geluidswering en geluiddemping in sporthallen te realiseren?

De keus voor de juiste geluidswering hangt af van de eisen die de ruimte in kwestie stelt. Het maakt natuurlijk nogal wat verschil of je de nagalm in een sporthal of overdekt zwembad wilt verminderen, of dat het gaat om de veel kleinere ruimte van een fitnessstudio.

Geluiddemping in de sporthal/ turnhal

De grootste akoestische uitdaging bij geluidsisolatie in hallen is de nagalm en de lange nagalmtijd. Het geluid wordt door het harde oppervlak van wanden en plafond weerkaatst en teruggeworpen in de hal. Daardoor blijft van elk geluid daar een nagalm hangen, en wel zo lang dat het onaangenaam wordt. Om dat te vermijden, is het verstandig om de plafonds en/of de wanden van de sporthal te voorzien van absorptieplaten. Vooral vrij zwevende akoestische elementen hebben zich hiervoor in de praktijk bewezen. Deze worden met praktische kabelsystemen onder het plafond bevestigd en absorberen zo het lawaai.
Absorptieplaten aan het plafond van een sporthal absorberen lawaai, gaan weerkaatsen van geluid tegen en verkorten de nagalmtijden. Met praktische kabelsystemen kunnen de absorptieplaten heel eenvoudig en flexibel worden gemonteerd.
Vrij zwevende absorptieplaten aan het plafond van een sporthal verlagen het geluidsniveau en reduceren de nagalm.

Geluiddemping en geluidsisolatie in de fitnessstudio

Luidruchtige trainingsapparaten, gesprekken met abonnees, fitnesscursussen, trainingen, muziek. In de fitnessstudio zijn er veel bronnen van lawaai, waardoor het geluidsniveau sterk toeneemt. Het geluid wordt daarnaast nog vergroot door de vele harde oppervlakken. Om het voor de abonnees van de sportstudio prettiger te maken om in zo'n ruimte te verblijven en te trainen, is geluidswering bijna onontbeerlijk. De keus voor een passende geluidswering zal daarom afhangen van de eisen die men daar zelf aan stelt. Zo kan door het aanbrengen van absorptieplaten tegen de wanden en aan het plafond van de studio de nagalm en de geluidsoverlast duidelijk worden verminderd. Vrij zwevende akoestische elementen kunnen worden gebruikt als scherm, om de verschillende gedeelten visueel en akoestisch van elkaar gescheiden te houden.

Om het geluid in de diverse ruimten te isoleren, moeten er absorptieplaten worden gebruikt met een grote dichtheid en een hoge massa. De geluidsabsorberende matten die wij leveren, van zwaar akoestisch schuim, zijn daar in het bijzonder voor geschikt. In de aixFOAM kennisbank (Duits) kunt u meer lezen over de geluidsisolatie van wanden en plafonds.

Vooral trainingsapparaten die werken met zware gewichten, vormen qua geluid vaak een probleem in fitnessstudio's. Ze maken niet alleen lawaai, maar brengen ook trillingen voort die als contactgeluiden tegen de vloer, wanden en het plafond aankomen en zo worden voortgeplant naar de omliggende ruimten. Fitnessapparaten kunnen daarom beter niet zomaar op de vloer worden geplaatst. Onder het apparaat moeten geluidsabsorberende matten worden geschoven, gemaakt van zwaar akoestisch schuim en met daar overheen een houten plaat. Helemaal ideaal zou het zijn als de apparaten op een klein podium kwamen te staan, geheel los van de vloer en de wand.

Geluidsisolatie in de fitnessstudio verbetert de ruimteakoestiek en verhoogt de motivatie bij het trainen.
Meer motivatie, een prettige omgeving om in te trainen of gewoon in te verblijven: een goede akoestiek is waar het om draait, zowel tijdens de training als op momenten van rust en ontspanning. Geluidsisolatie in de fitnessstudio vermindert het lawaai en zorgt voor een prettige atmosfeer.

Geluidsisolatie in het zwembad

Tegels, glas, oppervlakken van kunststof, hoge plafonds, weidse ruimten en een groot aantal geluidsbronnen. Als het gaat om geluidsisolatie vormen overdekte zwembaden een bijzondere uitdaging. Om de nagalm in zwembaden te verminderen, zijn vooral hangende absorptieplaten en akoestische zeilen bijzonder geschikt. Deze kunnen heel eenvoudig met speciale hang- of kabelsystemen aan het plafond van het zwembad worden gemonteerd. Daardoor wordt lawaai geabsorbeerd en wordt er genoeg ruimte geschapen voor rust, ontspanning of juist concentratie tijdens het sporten.
Of een zwembad nu in de eerste plaats een sportfaciliteit is of iets waar je je ontspant: de akoestiek daar is van doorslaggevende invloed op de manier waarop sporters en bezoekers de ruimte ervaren. Geluidsisolatie helpt lawaai te dempen en de nagalm terug te dringen.
Geluidsisolatie in het zwembad verbetert de ruimteakoestiek voor sporters en bezoekers.

Waarom zijn de absorptieplaten van aixFOAM het meest geschikt voor geluidsisolatie in sportfaciliteiten?

Al sinds 1958 houden wij ons bezig met het produceren van geluidsisolerende materialen voor elk toepassingsgebied. Door onze ervaring en doordat wij voortdurend bezig geweest met het verder ontwikkelen van onze producten, kunnen we onze klanten akoestische elementen aanbieden die uiterst effectief zijn in het absorberen van geluid en die tegelijk overtuigen met hun moderne design.
Zeer effectieve geluidsabsorbers
Geluidsisolatie
hoogste
geluidabsorptie
Icoon Geluidsabsorber met geprofileerd oppervlak
Oppervlakken
profielen
naar keus
Icoontje Geluidsabsorber materiaaldiktes
Hoogten
verschillende
mogelijk
Pictogram kleur selectie schuim
Kleurkeuze
naar wens
Pictogram brandbeveiligingsschuim
Brandveiligheid
verschillende
klassen
Icon Montage geluidsabsorbers
Montage
meerdere
opties
Absorptieplaten dringen de nagalm terug en verbeteren de ruimteakoestiek. Onze akoestische elementen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, vormen, materiaaldiktes en brandklassen. Zo voldoen de aixFOAM akoestische elementen met de aanduiding "MH" bijv. aan brandveiligheidsklasse DIN 4102 B1, die vaak vereist is voor openbaar toegankelijke gebouwen. Voor aankoop kunt u zich over de brandweerverordeningen die gelden voor uw object beter eerst laten informeren in de aixFOAM shop. Met de verschillende systemen voor de montage en bevestiging van onze absorptieplaten is het mogelijk om een effectieve geluidsisolatie te realiseren voor sportfaciliteiten van uiteenlopende aard.

Nu is het aan u: haal de optimale geluidsisolatie naar uw sporthal, fitnessstudio of zwembad!

Maak nu voor uw sportfaciliteit een keuze uit onze aixFOAM producten of maak gebruik van onze gratis adviesservice. Onze gespecialiseerde planners zullen u assisteren bij uw projecten, om de passende oplossing te vinden voor wat u nodig hebt.
Gratis akoestisch advies van aixFOAM

De gespecialiseerde planners van aixFOAM zijn per telefoon of per e-mail te bereiken.

Gratis advies
aixFOAM geluidsabsorbers voor sporthallen, zwemhallen en fitness studio's

Hier vindt u geluidsisolerende producten voor minder lawaai in sporthallen, fitnessstudio's en overdekte zwembaden.

Naar de producten
Meer lezen?

Lees in onze aixFOAM kennisbank (Duits) meer over geluiddemping met akoestische schotten.

akoestische schotten
Naar de adviseur (Duits)
Callcenter user-circle logout